Jak postupovat? Zaměstnání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Je zajímavý že, kolegyně to tak udělala a daly ji ju tak tomu fakt nerozumím.
Tak my taky v práci dostaneme dovolenou, jak si řekneme… ale to nic nemění na tom, že to není povinností zaměstnavatele, povinnost proplacení má pouze v případě, že už ji jednou dal a pak to on mění. Dokonce i u nás, kde je to fakt v klidu si kolega nechal podepsat dovolenou půl roku dopředu a pak teprve kupoval letenky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dostala jsi tady dobré rady. Já bych si nechala vyjet od operátora ty sms zprávy a šla bych za vedoucí. A ať mi tu sms zprávu ukáže. Jinak chápu, stačí, když je jeden člověk na pracovišti blbec, potom to pokazí vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A je někdo kdo může nařídit zaměstnavateli at mě pustí? nemůžu tam už jít, nemohla bych aby si tam na mě každej ukazoval, každej mi říká hod to za hlavu ale já nemůžu, nemůžu tam jit.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A je někdo kdo může nařídit zaměstnavateli at mě pustí? nemůžu tam už jít, nemohla bych aby si tam na mě každej ukazoval, každej mi říká hod to za hlavu ale já nemůžu, nemůžu tam jit.
Ne, nikdo mu to nemůže nařídit, stejně jako on tě (krom přesně specifikovaných případů) nemůže vyhodit na hodinu, tak ty (zas krom specifikovaných případů) nemůžeš sama od sebe na hodinu odejít. Zákoník práce platí pro obě strany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co mi radíte, chci si užít léto a ne bejt zavřená doma a nervovat se.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A co mi radíte, chci si užít léto a ne bejt zavřená doma a nervovat se.
No, co, dochodit výpovědní lhůtu a pak si najít jinou práci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní,
bránil bych se proti té údajné sms, a to formou, jakou jsem napsal.
Jinak jak to tady popisuješ, působíš trochu konfliktním dojmem. Všechno odsíráš, ty jediná si musela atd. Nováčci v práci prostě dostávají to nejhorší, zeptej se třeba koncipientů v advokátních kancelářích. Práce prostě není sranda a musíš ze začátku lecos zkousnout, než se dostaneš do pozice repsektované kolegyně. Alespoň v některých profesích, tvoji nevyjímaje, to tak je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Premek_Orac nevím no jen jsem prostě dala výpově´d to je celý, a od toho dne mám peklo. výpověď snad může dát každý kdo chce. už jsem si nechala zaslat výpis.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Premek_Orac nevím no jen jsem prostě dala výpově´d to je celý, a od toho dne mám peklo. výpověď snad může dát každý kdo chce. už jsem si nechala zaslat výpis.
Ahoj, výpověď může dát každý, ale také pro každého platí výpovědní lhůta. Jak řešit ty sms už ti tady poradili.
Co se týká zbytku, snažila bych se vybrat si dovolenou (obvykle je to pro zaměstnavatele lepší než ji pak proplácet), pokud by na to nepřistoupili, prostě bych tam ty 2 měsíce vydržela. Ale samozřejmě s tím, že bych si pořádně přečetla zákoník práce a trvala bych na jakémkoliv proplacení přesčasů, délce prac. doby 40 hodin týdně a tak. Prostě na dodržování zákona. Všechny problémy (třeba jako několik dvanáctek za sebou) bych řešila písemně a případně pak s inspektorátem práce a jeho kontrolou. Myslí, že pak se s tebou ještě rádi dohodnou
Držím ti palce, ať to tam zvládněš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Liliana08 a kolik 12tek muzu udelat za tejden? vite to z hlavy
Standartní týdenní pracovní doba je 40 hodin týdně, to mi vychází na maximálně 3 12tky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Liliana08 a kolik 12tek muzu udelat za tejden? vite to z hlavy
Urcite 5, pokud jich v dalsim tydnu bude mene a budou spravne rozlozene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liliana08 píše:
Standartní týdenní pracovní doba je 40 hodin týdně, to mi vychází na maximálně 3 12tky.
Ale nikde neni receno, ze pracovni doma musi byt rozlozena pravidelne. Plus by me zajimalo, jak bys chtela odpracovat ty 4 hodiny, co chybi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 ale to nemění na tom fakt že ji píšu vyhružné sms. vždycky jsem tam obsírala všechno já, chodilajsem 5 12tek za tejden, a druzí si chodily jak chtěly. a všechnose jim tolerovalo