Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
K příjmení mi nejvíce sedí Renata. Dohromady to zní opravdu hezky. A gratuluji ![]()
Mě se z výběru nejvíc líbí Michaela, a podle mě jde i nejlépe k příjmení. Mimochodem k moc pěknému příjmení ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, prosíme o rady/názory/nápady. Příjmením bude malá Švestková… máme ve výběru Viktorii, Renatu, Alici, Miriam, Danielu a Michaelu. Na ničem jiném jsme se neshodli - co z toho by se vám líbilo nejvíce? Které jméno vám přijde nejpraktičtější? Případně pokud máte holčičku s některým z těchto jmen, jak oslovujete? Poraďte nám prosím nějaké další tvary a oslovení - třeba nám to pomůže vybrat. Děkujeme
Ahoj,
pokudbych měla napsat dle mého názoru, tak prvně se mi líbí vše co máte ve výběru, vybrali jste krásná jména.
Viktorek je teď hodně, takže tu bych pro sebe vyřadila (a že jsem ji taky chtěla), Alice mi příjde, že má málo alternativ k oslovení a zdrobnělin, tak tu bych také vyřadila. Renču jsme měli asi 2měsíce ve výběru a opravdu se tak měla jmenovat, moc se mi to jméno líbí, neznám asi žádnou Renátu kromě spolužačky,
Mirinku jsem také zkoušela, ale ta mi neprošla, moje nejlepší kamarádka se jmenuje Miroslava a tak mám k Mirce velice kladný vztah.
Daniela a Michaela má hodně alternativ, moc krásná jména, také se už moc nedávají. Muž je Michal, takže jsme Mišku měli dlouho ve výběru a až na poslední chvíli jsme to změnili ![]()
Za mě tedy Mišku a nebo Renču - krááásná jména.
Přeji štastnou volbu při výběru,
![]()
Viktorek teď znám hodně, ale taky jsme o ní nyní uvažovali. Miriam mám dvouletou dcerku a všem se to jméno líbí, i když na začátku (když jsem byla ještě těhotná a přemýšleli jsme o ní), tak mě od toho všichni odrazovali. Říkáme jí nejvíc Mirinka, pak taky Mirča, Mirďa nebo prostě jen Miri. Je to moc hezké jméno a jsem s ním velice spokojená ![]()
Alice
Renata je taky hezké jméno. Daniela ani Michaela se mi nelíbí, ale to bude tím, že jich znám ve svém věku moc a už mi to jméno leze na nervy ![]()
Za mě jde k příjmení nejvíc Renatka
mě totiž ještě před přečtením jmen napadla
Aneta Švestková… Viktorie a Miriam mi k příjmení přijde až moc „vznešené“, nebo jak to říci… Daniela a Michaela zase zbytečně dlouhé a neznějící, nevýrazné…
A Alice Švestková to je taky fajn! Vybrala bych buď Renatu nebo Alici (ale za mě spíš Renču - je to variabilnější, líp se zdrobňuje a oslovuje - Alička je divné :-/)
Mám dcerku Anetku, dříve jsem přemýšlela nad Viktorií nebo byl tip ještě na Adinu ![]()