Jar do myčky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jar tam dala kdysi moje známá, aby ušetřila… pěna se jí prý valila i přes zavřená dvířka!!!!!
To bych radši dala jen oplach a nechala to do druhého dne, kdybych věděla, že je to zapatlaný a jen vodou se to neumyje. To nejnutnější, když zapomenu koupit něco do myčky a nemůžu ji zapnout, pak vytahuju a umyju v ruce, jinak to „čeká“. taky jsem už lenoch a omlouvá mě i to, že se mi po mytí velkého nádobí opravdu dělá ekzém na rukou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marie - v soli na skvrny myje uz nějakou dobu Korálka - když nezapomenu, tak ji reknu, at ti tu odpoví - pokud vím, neztěžuje si.
já myju v prašku od Eurony- jedno balení my vyjde tak na sedm az osm mesicu, myju tak 5-6 myček týdně. Taky to není moc agresivní a myje to naprsoto normálně jak jiný prášky.
(místo leštidla dávám ocet s vodkou (bo je to bez zápachu, leštidla mi jinak vaděj)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Harpyje, díky, ocet dávám taky /ale ta vodka to je dobré
, to doma sklidí nadšený ohlas, šla by tam slivovice
/ Marie
- Citovat
- Upravit
no víš co, když se koukneš na složení tech kupovanejch, tak je to mirna kyselina s alkoholem, - přeloženo - ocet s vodkou
. ja tam zkusila dat jabkovici - problem s tím není, na nádobí pochopitelně absolutně nepoznáš rozdíl, ale když otevřeš myčku ještě horkou (jako já, šetřím proud a vypínám myčku hned po domytí, bez sušení) tak je z ní ta jabkovice cítit
hádám, že slivovice by byla něco podobného. no chtěla jsme ji zužitkovat, mame ji jen pro případ průjmů, takže tak na tisíc let dopředu, ale budu muset pro ni najít jiné využití - alkohol bez vune je určitě lepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
harpyje píše:
no víš co, když se koukneš na složení tech kupovanejch, tak je to mirna kyselina s alkoholem, - přeloženo - ocet s vodkou. ja tam zkusila dat jabkovici - problem s tím není, na nádobí pochopitelně absolutně nepoznáš rozdíl, ale když otevřeš myčku ještě horkou (jako já, šetřím proud a vypínám myčku hned po domytí, bez sušení) tak je z ní ta jabkovice cítit
hádám, že slivovice by byla něco podobného. no chtěla jsme ji zužitkovat, mame ji jen pro případ průjmů, takže tak na tisíc let dopředu, ale budu muset pro ni najít jiné využití - alkohol bez vune je určitě lepší
Šmárjá, doufám, že to byl aspoň patok nepitelnej - takhle likvidovat dobrou jabkovici je snad i hřích
![]()
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mea maxima culpa
. být za rohem, tak ti ji donesu, at ji není škoda
ale ja se chystám v příštích letech být bud tehotná nebno kojit a chlopek je spíš na bourbon… je to pro nás fakt škoda. dřív jsem ji pila /(občas) ráda.
h.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znám, taky máme pár „archivních“
Ale v roce 2009 je hodláme s manželem popravit (auva auva auva, moje nebohá hlavička)
Řeknu ti tajemství, slivka ani jabkovice se nekazí ![]()
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nezapomen Adlu předem naučit českou klasiku „zemřela matka, do hrobu dána, siroty po ní zůstaly…“
když tak o tom přemýšlím, alespon občas to do té myčky dám, protože ono to tak hezky voní tou jabkovicí (a případné návštěgy at si trhnou ploutví, že?)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plán je, že všechny tři Kunhůtky odložíme k babičkám alespoň na týden a budeme slavit konec kojení ![]()
No, jak to dopadne v reálu ani nechci vědět
Zatím si nějak neumím předtsavit, že by Eli dobrovolně vzdala kojení a já umím odstavovat jen porodem nebo těhotenstvím
Aby to nebylo fiasko ![]()
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
harpyje píše:jo jo, tady kamarádka
jasně. pust to bez prášku. případně: nemáš doma sůl na skvrn? kamarádka myje normálně v ní - používá ji standardně místo prášku.
ano sůl na skvrny myje velmi dobře, doporučuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesina, u nás se slivovice ,třešňovice, jabkovice, hruškovice…najde mooooc, takže sem tam půlka - se ani nepozná ![]()
Koralka, /od korálku nebo kořalky
/a jakou sůl používáš, jsem se dívala a ono je to celkem drahé 1Kg cca 200kč, ale zase člověk asi nejí svinstva…
Díky Marie
- Citovat
- Upravit
sůl na skvrny,kterou prodává firma Ulrich je drahá, ale dá se koupit i podstatně levněji, asi tak za čtvrtinovou cenu - mame ji s Korálkou i treba s Ostravačkama ze stejneho zdroje.
Edit- dneska jsem zrovna ve svých záložkach nasla odkaz na brněnskou firmu, která má taky hodně slušnou cenu - hledej v tabulce perkarbonát sodný - tak se to jmenuje chemicky.
http://www.fima-brno.cz/…e-vyrobky/16
har.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jak to řešit
Protože se mi povedlo to, co tu je popisováno, zkusím napsat radu zoufalcům jako jsem byl já, když jsem chtěl doma poklidit před návratem přítelkyně a nemohl najít tablety do myčky, díky čemuž jsem sáhl po tekutém jaru ![]()
Zastavit myčku, vyndat nádobí, vytřít myčku, vzít hadici nebo sprchu a celou jí vysrpchovat. Myčka - alespoň ten náš Bosch má na dně plovák, spouštějící čerpadlo, systém ovládající odčerpání vody. Stačilo uvést čerpadlo do chodu, a postupně sprchovat, odčerpávat, a sprchovat, a odčerpávat… Po asi 30ti minutách je vše OK, nacpal jsem nádobí zpátky, strčil tam tablety které jsem mezitím našel ve skřínce pod dřezem při hledání hadru na vytírání, a už se to meje ![]()
- Citovat
- Upravit
Taky nám jednou vypěnilo
naštěstí na dovolené, takže jsme nemuseli likvidovat škody doma, ale cizí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A můžu se zeptat, jak jsi to čerpadlo do chodu uvedl? Díky.. Nebo nemá někdo nějkaý jiný tip, jak se zbavit vypěněného Jaru v myčce? Včera se mi tohle s Jarem povedlo a jsem na mrtvici..
- Citovat
- Upravit