Jar do myčky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3152
29.12.08 11:00

Jar tam dala kdysi moje známá, aby ušetřila… pěna se jí prý valila i přes zavřená dvířka!!!!!

To bych radši dala jen oplach a nechala to do druhého dne, kdybych věděla, že je to zapatlaný a jen vodou se to neumyje. To nejnutnější, když zapomenu koupit něco do myčky a nemůžu ji zapnout, pak vytahuju a umyju v ruce, jinak to „čeká“. taky jsem už lenoch a omlouvá mě i to, že se mi po mytí velkého nádobí opravdu dělá ekzém na rukou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
29.12.08 19:13

Marie - v soli na skvrny myje uz nějakou dobu Korálka - když nezapomenu, tak ji reknu, at ti tu odpoví - pokud vím, neztěžuje si.
já myju v prašku od Eurony- jedno balení my vyjde tak na sedm az osm mesicu, myju tak 5-6 myček týdně. Taky to není moc agresivní a myje to naprsoto normálně jak jiný prášky.
(místo leštidla dávám ocet s vodkou (bo je to bez zápachu, leštidla mi jinak vaděj)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.12.08 21:06

Harpyje, díky, ocet dávám taky /ale ta vodka to je dobré :lol: , to doma sklidí nadšený ohlas, šla by tam slivovice :?: / Marie

• Citovat
  • Upravit
10848
29.12.08 21:24

no víš co, když se koukneš na složení tech kupovanejch, tak je to mirna kyselina s alkoholem, - přeloženo - ocet s vodkou :-). ja tam zkusila dat jabkovici - problem s tím není, na nádobí pochopitelně absolutně nepoznáš rozdíl, ale když otevřeš myčku ještě horkou (jako já, šetřím proud a vypínám myčku hned po domytí, bez sušení) tak je z ní ta jabkovice cítit :-) hádám, že slivovice by byla něco podobného. no chtěla jsme ji zužitkovat, mame ji jen pro případ průjmů, takže tak na tisíc let dopředu, ale budu muset pro ni najít jiné využití - alkohol bez vune je určitě lepší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
29.12.08 22:22
harpyje píše:
no víš co, když se koukneš na složení tech kupovanejch, tak je to mirna kyselina s alkoholem, - přeloženo - ocet s vodkou :-). ja tam zkusila dat jabkovici - problem s tím není, na nádobí pochopitelně absolutně nepoznáš rozdíl, ale když otevřeš myčku ještě horkou (jako já, šetřím proud a vypínám myčku hned po domytí, bez sušení) tak je z ní ta jabkovice cítit :-) hádám, že slivovice by byla něco podobného. no chtěla jsme ji zužitkovat, mame ji jen pro případ průjmů, takže tak na tisíc let dopředu, ale budu muset pro ni najít jiné využití - alkohol bez vune je určitě lepší :-)

Šmárjá, doufám, že to byl aspoň patok nepitelnej - takhle likvidovat dobrou jabkovici je snad i hřích :) :nevim:

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
29.12.08 22:35

mea maxima culpa :oops: :oops: . být za rohem, tak ti ji donesu, at ji není škoda :-) ale ja se chystám v příštích letech být bud tehotná nebno kojit a chlopek je spíš na bourbon… je to pro nás fakt škoda. dřív jsem ji pila /(občas) ráda.
 h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
29.12.08 22:45

Znám, taky máme pár „archivních“ :D Ale v roce 2009 je hodláme s manželem popravit (auva auva auva, moje nebohá hlavička)

Řeknu ti tajemství, slivka ani jabkovice se nekazí :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
29.12.08 23:30

nezapomen Adlu předem naučit českou klasiku „zemřela matka, do hrobu dána, siroty po ní zůstaly…“

když tak o tom přemýšlím, alespon občas to do té myčky dám, protože ono to tak hezky voní tou jabkovicí (a případné návštěgy at si trhnou ploutví, že?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
29.12.08 23:46

Plán je, že všechny tři Kunhůtky odložíme k babičkám alespoň na týden a budeme slavit konec kojení :D
No, jak to dopadne v reálu ani nechci vědět :D Zatím si nějak neumím předtsavit, že by Eli dobrovolně vzdala kojení a já umím odstavovat jen porodem nebo těhotenstvím :D Aby to nebylo fiasko ;)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3235
30.12.08 00:11
harpyje píše:
jasně. pust to bez prášku. případně: nemáš doma sůl na skvrn? kamarádka myje normálně v ní - používá ji standardně místo prášku.
jo jo, tady kamarádka :wink:
ano sůl na skvrny myje velmi dobře, doporučuju
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.12.08 08:47

Lesina, u nás se slivovice ,třešňovice, jabkovice, hruškovice…najde mooooc, takže sem tam půlka - se ani nepozná :lol:
Koralka, /od korálku nebo kořalky :?: :idea: /a jakou sůl používáš, jsem se dívala a ono je to celkem drahé 1Kg cca 200kč, ale zase člověk asi nejí svinstva…
Díky Marie

• Citovat
  • Upravit
10848
30.12.08 21:39

sůl na skvrny,kterou prodává firma Ulrich je drahá, ale dá se koupit i podstatně levněji, asi tak za čtvrtinovou cenu - mame ji s Korálkou i treba s Ostravačkama ze stejneho zdroje.

Edit- dneska jsem zrovna ve svých záložkach nasla odkaz na brněnskou firmu, která má taky hodně slušnou cenu - hledej v tabulce perkarbonát sodný - tak se to jmenuje chemicky.

http://www.fima-brno.cz/…e-vyrobky/16

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pančus
9.8.12 20:33

jak to řešit

Protože se mi povedlo to, co tu je popisováno, zkusím napsat radu zoufalcům jako jsem byl já, když jsem chtěl doma poklidit před návratem přítelkyně a nemohl najít tablety do myčky, díky čemuž jsem sáhl po tekutém jaru :)
Zastavit myčku, vyndat nádobí, vytřít myčku, vzít hadici nebo sprchu a celou jí vysrpchovat. Myčka - alespoň ten náš Bosch má na dně plovák, spouštějící čerpadlo, systém ovládající odčerpání vody. Stačilo uvést čerpadlo do chodu, a postupně sprchovat, odčerpávat, a sprchovat, a odčerpávat… Po asi 30ti minutách je vše OK, nacpal jsem nádobí zpátky, strčil tam tablety které jsem mezitím našel ve skřínce pod dřezem při hledání hadru na vytírání, a už se to meje :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2506
9.8.12 22:43

Taky nám jednou vypěnilo :mrgreen: naštěstí na dovolené, takže jsme nemuseli likvidovat škody doma, ale cizí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MiskaBlech
28.8.12 06:48

A můžu se zeptat, jak jsi to čerpadlo do chodu uvedl? Díky.. Nebo nemá někdo nějkaý jiný tip, jak se zbavit vypěněného Jaru v myčce? Včera se mi tohle s Jarem povedlo a jsem na mrtvici..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max