Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Cau holky, mozna jsem plasan, ale hlavne jsem matka a mam strach letos odjet s detma do Italie:-( Vim, ze si nekdo reknete, co blbnu, jenze jak se vsude pise o teroristickych utocich, planovanych na toto leto na evropske plaze, proste se bojim a dovolena plna strachu… To uz pak proste neni ono:'( Tak se chci jen ujistit, jestli ma nekdo podobny pocit, teda spis nechut nekam jet.
Vetsina asi napise, ze v klidu. Ja se o tema migrace pomerne zajimam, takze ja ani nahodou.
A lezet tyden na plazi a jen koukat, kde se co sustne - to by byla prima dovolena tedy. Aspon pro me.
Byli jsme 1.1. na Novorocnim ohnostroji. Totalne narvane namesti. Hlava na hlave. Nebylo kam stoupnout. No a tam si prisla pani se 2 narvanyma igelitkama kaufland. Prvního, kdy obchody jsou zavrene, si jde s plnyma taskama skouknout ohnostroj. Tak si je tak postavila na zem. Vsichni kolem ni tak divne koukali. Spustila se ohromna hudba, rany z rachejtli a ja celou dobu myslela jen na to, ze kdyby to tam do nas nekdo zacal sypat, tak vi kazdej houby.
A tesila se, az to skonci a my rychle vypadneme.
Tohle mi prijde podobne.
Cili ja ne pro ten pocit… ![]()
Hlavne nesnasim hlasky typu, jak se nesmime omezovat atd. Jo ono to nekde bouchne, tak to odklidime a za mesic ticho po pesine a zase se budeme radovat ze zivota. Tchyne byla v Belgii, kdyz to tam bouchlo a usmevava slecna recepcni v hotelu jim vesela sdelila, ze oni se uz naucili zit ze dne na den. Tak nevim, co belgicane fetuji, ale toto vazne odmitam.
Tak pokud se bojis, tak to za to nestoji. Ikdyz ti napisu, ze ja bych jela, tak to nic nezmeni na tom, ze ty se budes bat a neuzijes si to. Kazdy musi podle sebe, vyberte destinaci, kde se budete citit fajn ![]()
Jedeme do It v červenci. Sleduji co se tam děje a zatím se těším. Žijí tam lidi stejně jako my tady. Pokud by se tam něco závažného dělo před naším odjezdem, oželím zálohu, kterou už máme zaplacenou.
Spíš mi vadí chystané kontroly na hranicích. Kontrola samotná mi nevadí, ale při hustotě provozu v červenci to bude maso.
Když se bojíš, tak zůstaň doma. Ale i v ČR se může cokoliv stát, viz. střelec v hospodě v Uherském Hradišti.
Teroristické útoky tu byly vždycky, jenom se tolik nerozmazávaly v médiích. Nebo už jsi zapomněla na období, kdy útočila ETA, IRA, kdy vybuchla v ranní špičce ve vlaku. bomba, stejně tak útok na londýnskou mhd?
Ideme do Talianska, zije mi tam sestra, a, popravde, najviac sa bojim cesty… pac pojdeme s autom nalozenym az pod strechu… no, nie len veci na dovolenku, zije mi tam sestra ![]()
@Karamelka75 Pokud máš strach, zůstaň doma, stejně by sis dovolenou neužila. Ale za sebe říkám, já bych jela.
My letos také nikam nejdeme, budeme cestovat po Česku. Já z toho strach mám a nedovedu si představit celou dovolenou prožít ve strachu. Třeba se nic nestane, ale že jsme nejeli si určitě vyčítat nebudu. Nedávno jsem stála na poště přišel tam mladý snědý muž, arabský typ, kudrnaté vlasy, černé oči. V ruce žádnou zásilku jen velkou tašku. Pořád se rozhlížel, divně se ošíval. Neměla jsem vůbec příjemný pocit…Samozřejmě se nám může stát i něco v Česku, nehoda, nějaký blázen někde, ale pro mě je to menší pravděpodobnost..
Pozri, ak sa bojis teroristov, vyberaj si nejaku nepreflaknutu plaz - my sme boli vlani v Calambrone, samy Ital a my ![]()
Kdybych měla mít dovolenou plnou strachu, nejela bych. Já pojedu. Tohle si zhodnocuje každý sám podle sebe.
My pojedem. Nejak extra se nebojim. Nebo lepe napsano trosku se bojim vsude. Tesim se.
Ne nejela. Budeme pekne sedet doma, nestesti mimo Schengen. A vetsina lidi tady to vidi stejne, Evropa se pro ne stava nebezpecnym mistem
@Karamelka75 píše:
Cau holky, mozna jsem plasan, ale hlavne jsem matka a mam strach letos odjet s detma do Italie:-( Vim, ze si nekdo reknete, co blbnu, jenze jak se vsude pise o teroristickych utocich, planovanych na toto leto na evropske plaze, proste se bojim a dovolena plna strachu… To uz pak proste neni ono:'( Tak se chci jen ujistit, jestli ma nekdo podobny pocit, teda spis nechut nekam jet.
jo, blbneš.. jela bych normálně.. když se bojíš, zůstaň doma, co na to říct.. že v té Itálii těch teroristických útoků je, že
nejela bych do Turecka, Egypta a pod..
Asi záleží kam, Itálie je hodně velká ale třeba tady to by byl docela adrenalinový zážitek