Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@woušinka píše:
Budeme v kempu Mare Pineta, nebo tak nějak, snad to nepletu. Slysela jsem, že vykrádají i auta, manžel to také řešil někde na diskuzi a vysmáli se mu, že takove auto co máme, by nikdo údajně nechtěl. Ze to je staré auto.Mame Chrysler 300C a nepřijde mi jako stará vrána a je hezke![]()
![]()
To budete ve stejnem zalivu jako jsme my. Akorat z druhe strany ![]()
Auto mate hezky ![]()
Obytnak jsme zatim nijak zvlast nezabezpecovali. Mozna to udelame. A stejne to nakonec bude o stesti. A trochu o vybirani mista, v Pise nebo Janive bych obytnak nekde v ulicce asi neparkovala. V Neapoli uz vubec ne.
No že to není zase nějaké škaredé auto😁 😁 😁Manžel si ho hyčka a oni mu ho pomluvi
Akorát se bojím těch veder, co se na Itálii a vůbec celou Evropu ženou
Jak tam máte teď momentálně?
@woušinka píše:
No že to není zase nějaké škaredé auto😁 😁 😁Manžel si ho hyčka a oni mu ho pomluvi![]()
![]()
Akorát se bojím těch veder, co se na Itálii a vůbec celou Evropu ženou
Jak tam máte teď momentálně?
Celkem dobre, jsem pod stromy v prvni rade u plaze, prijemne tady fouka. Podle aplikace dneska uz tady vic nez 29 stuonu nebude.
Nejhorsi byl Rim. Jsme si mysleli jak bude va vatikanskych muzeich pres poledne fajn, a prd
Jeste jsem chytli den, kdy stavkovali ridici mhd, takze jsme potrebovali taxika. Jenze toho chteli samozrejme vsichni ![]()
Pompeje jsme dali taky hned rano. Lidi, co tam sli v poledne, nemohli prezit ![]()
U more je prijemne. V obytnaku mame klimu, ale na noc ji ani nepotrebujeme.
Ještě by mě i zajímalo, zmínila jste, že jste o pěti lidech.My jedeme tři. Kolik si tak vzít peněz na 12dni? Myslím fakt pouze útratu. Jidlo atd…Je mi jasné, že je to asi hodně individuální, ale tak by jsem byla ráda za jakýkoli názor aspoň od oka ![]()
@woušinka píše:
Ještě by mě i zajímalo, zmínila jste, že jste o pěti lidech.My jedeme tři. Kolik si tak vzít peněz na 12dni? Myslím fakt pouze útratu. Jidlo atd…Je mi jasné, že je to asi hodně individuální, ale tak by jsem byla ráda za jakýkoli názor aspoň od oka
Ano, to je hodne individualni
Zalezi jak moc se chcete rozsoupnout. Nasi denni utratu moc neodhadnu, nasi kluci ji kulovy
, tem kolikrat uvarim testoviny. Jeden je sni suchy, druhy s prefabrikovanou bolognskou ![]()
Jidelak z naseho kempu, ceny podle me v pohode.
https://qr.villaggioeuropa.com/menu.pdf
Porce jsou veeeeeeelky. I detsky. Je tu i slusne vybaveny obchod, ceny mi prijdou normalni (dnesni snidani si pamatuju - nektarinky, meloun, sladke pecivo, mliko, jabka za 12)
Na plazi koktejly od 5, pivo za 6, pujceni paddleboardu za 8….
Kluci prave odpalili do bazenu, maji nabity cipy na ruce, kazdy tam mel 20, jeden to ma utraceny cely, druhy neutratil ani cent. Ale ten setrivej byl nemocnej a placatil se u obytnaku.
Kazdopadne proti lonske dovolene ve Francii je to letos celkem levne. A to i kdybych si odmyslela Disneyland ![]()
Sem moc nepomohla
Ale lip to fakt nejde
Jo, jsem vděčná za info, my loni v Chorvatsku, letos jsme vymysleli Itálii no. Říkám si, že jak jsme zvládli loni Chorvatsko s tím, že jsem vůbec krom snídane nic nevařila a jen jsme chodili do restaurací na jídlo, tak není boha, že s tím stejným obnosem nezvládneme Itálii.
No Francii už druhým rokem odsouvame.Tu jsme chtěli také navštívit, ale zatím to jaksik nevychází.
Chtěla by jsem vidět Versailles ![]()
@woušinka píše:
Jo, jsem vděčná za info, my loni v Chorvatsku, letos jsme vymysleli Itálii no. Říkám si, že jak jsme zvládli loni Chorvatsko s tím, že jsem vůbec krom snídane nic nevařila a jen jsme chodili do restaurací na jídlo, tak není boha, že s tím stejným obnosem nezvládneme Itálii.
No Francii už druhým rokem odsouvame.Tu jsme chtěli také navštívit, ale zatím to jaksik nevychází.
Chtěla by jsem vidět Versailles
O Chorvatsku nemam tucha. Nikdy jsme tam nebyli a verit clankum na netu…. Jedni pisou jak je to drahy, jini ze stejny jako loni…
Francie je draha. Dalnice, vstupy, kempy… a to jsme meli stesti, ze jsme tehdy meli obytnak pujceny - s vyskou do 3 metru. Ted mame alkovnu, a ve Francii bysme platili na dalnici jako za autobus ![]()
Ve Francii se mi nejvic libila normandie a Giverny. Na Disneyland bych se vybodla, ale Futuroscope byl super. Tam bych vzala haranty klidne zas.
Stellplatzy tak strasny vlastne nebyly, asi 10 euro za noc. A stellplatz i primo na plazi u muzea vylodeni.
No mě ta Francie teď přijde i taková…no furt se tam něco mele.
A samozřejmě draho jak blázen, to věřím.
Já v Chorvatsku byla loni poprvé, chtěl tam manzel s dcerou, tak mě přemluvili, neboť mě tato země nijak extra nelákala. A taky že jo. Ničim mě to tam nenadchlo, ale ani nijak neurazilo jak se říká ![]()
Asi tam draho bylo, ale peníze byly, tak nám to asi nijak nepřišlo.
Jsem mozna ignorant, Chorvatsko mam spojeny jen s valenim u more. A kvuli tomu bych tam nejela.
O Francii nam rikali lidi predem - Pariz je nebezpecna, smrdi to tam, nedomluvis se tam anglicky…. Nic z toho se nam nepotvrdili. Anglicky se s nama snazili domluvit vsichni (krome jedne nafrnene servirky v Giverny
)
Uzijte si to ![]()
Ano, mám to přesně stejné, Chorvatsko válení u moře a na to já nejsem.Ale dělali jsme co druhý den pořád nějaké výlety, měli jsme kousek Zadar, o něco dál Šibenik a udělali jsme si i výlet do Splitu, to už bylo dál. Tak se to pak i celkem dalo. Jeden den jsme se potápěli ještě i v Pakoštane. Ale podruhé se mi tam už nechce.Znam hodně lidí, co tam jezdí každý rok a na to samé místo
Moc děkuji, snad se nám tam bude líbit
Baba;prosim ještě takové menší info, jak to tam v kempu, v restauracích máte, nebo měli, pokud už jste doma
s dýžkem.
Připočítávaji si ho nějak automaticky, nebo jak? Něco jsem o tom četla, ale moc tomu nerozumím. Dekuji ![]()
@woušinka píše:
Baba;prosim ještě takové menší info, jak to tam v kempu, v restauracích máte, nebo měli, pokud už jste domas dýžkem.
Připočítávaji si ho nějak automaticky, nebo jak? Něco jsem o tom četla, ale moc tomu nerozumím. Dekuji
Platil vetsinou muz
Spropitne jsme nechavali vzdycky, jestli uz to meli i nauctovane automaticky nevim, spis ne. Nekde byl priplatek coperto - ale to neni primo spropitne.
V jednom kempu se nedalo v baru platit jinak nez nabitym cipem, coz bylo nakonec nejjednodussi, nebudu tahat prachy na plaz jen kvuli spropitnemu.
Doma jeste nejsem. Vcera sem mela po prijezdu presne 10 minut na sprchu a valila sem do sve milovane prace, kde drepim do ted ![]()
Ani s pejskem sem se nestihla privitat ![]()
No my za chvíli vyjíždíme, zrovna jsme dosmykali
věci do karavanu a auta a vidím to tak za hoďku na odjezd.Mo to zase bude jízda ![]()
@woušinka píše:
No my za chvíli vyjíždíme, zrovna jsme dosmykalivěci do karavanu a auta a vidím to tak za hoďku na odjezd.Mo to zase bude jízda
No hlavně jsme uzavřeli cestovní pojisteni jako každým rokem a ikdyz nebylo nikdy třeba, vždy mám nervy, kdyby něco, co dělat. Je mi jasné, že je třeba volat asistenční službu a oni poradí. Ale nemáte zkušenost, jestli se platí na místě lékaři, nebo to zaplatí pojišťovna? Já už zase sejčkuji
![]()