Kolektiv pro predskolaka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
29.7.20 19:28

@beruska9 Posli dite s pytlem popkornu a gumovych medvedu a kamaradi budou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
29.7.20 20:12

Každá obec musí mít nějakou spadovou skolku a školu. Když nemají u sebe, mívají smlouvy s okolními vesnicemi, městy. Když smlouvu někdo zruší, obec musí zajistit vzdělávání jinde. Nejde nemít spadovou skolku. A to, že teď není místo, neznamená, že v září taky nebude. Musíš ty školky obvolavat, klidně co 14 dní. Mně se to vyplatilo, syna mi vzali od září, do poslední chvíle místo nebylo a pak někdo nenastoupil a on šel místo něj. Jak bylo řečeno, predskolni vzdělávání je povinné. Nemusí to školky chodit, ale musí V nějaké být zapsán a občas přijít na přezkoušení či co. Pokud ti ale jde pouze o kolektiv, tak jednodušší bude sehnat kroužky. Za mě tedy ale plně tu společnost nenahradí. Vždyť je to jednou týdně hodina. A než lítat z kroužku do kroužku, to je lepší ta školka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
30.7.20 03:50

Tyjo, to slysim poprve, ze byste takhle vypadli ze systemu a nevzali predskolaka :nevim: kazdopadne do skolek zasli nejakou prihlasku ci se spoj s reditelkou, jak uz holky psali, velmi casto v zari nekdo nenastoupi nebo v prubehu zari/rijna se ukaze par skolacku, co to nezvladnou. u nas se kazdorocne tak uvolni par mist ( a to jsme vesnicka jednotridka )… krouzky bohuzel ten kolektiv, povinnosti a predskolni vzdelani nezajisti. do detskych skupin chodi prevazne mladsi a u nas ani predskolaky neberou (neumi zajistit tu povinnou vyuku). pak uz jedine soukroma skolka (myvaji ruzna zamereni - lesni, jazyky, hudebni,… ) ale to se financne dost prohnes :( drzim palce at neco vhodneho najdete!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
30.7.20 13:55

I

Dekuji vsem, dnes jsme se v tom jeste vrtali a budem dal zkouset, jen jsem chtela vedet I o nejakych alternativach.
@llida :my jsme ze systemu nevypadli, spis do nej vpadli v nespravnou dobu a trochu blbe :mrgreen: Ale snad se neco povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
30.7.20 13:59

@chaela : jinak, co jsme vyzkoumali, tak to opravdu jde. Obec nikde zadnou smlouvu nema. Ale maji povinnost nejake misto zajistit, I kdyz my to tak uplne nevedeli, uz vime. Nicmene to muze byt I v pro nas velice tezce zvladnutelne dojezdove lokalite. Uvidime, opetovne jsme mluvili se starostkou a dal resime i vlastnimi silami. Jak jsem psala puvodne, meli jsme reseni ktere ale nedopadlo, tak jsem trochu propadla panice, jelikoz je konec cervence :mrgreen: Ale uz jsme si to zase trochu dali dohromady.

A dik za zkusenost, tady ty skolky mely hodne velky previs, nevzaly treba 10-20 deti…ale budem zkouset.

Příspěvek upraven 30.07.20 v 14:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
30.7.20 14:00
@Svistice píše:
@beruska9 Posli dite s pytlem popkornu a gumovych medvedu a kamaradi budou. :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
30.7.20 14:34

@beruska9 ty školky nezatracuj předem. U nás brali 17 dětí, syn byl 53. Nakonec se v tom září dostal. Prý se v tom druhém kole už nemusí ničím řídit a může si vzít koho chce. Tak když budete třeba hodně otravovat a vysvětlit situaci, vezmou vám ho. Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
30.7.20 14:38
@chaela píše:
@beruska9 ty školky nezatracuj předem. U nás brali 17 dětí, syn byl 53. Nakonec se v tom září dostal. Prý se v tom druhém kole už nemusí ničím řídit a může si vzít koho chce. Tak když budete třeba hodně otravovat a vysvětlit situaci, vezmou vám ho. Držím pěsti.
:palec: Dik! To je hodne povzbudive!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
25.8.20 14:19

Dik jeste jednou vsem za info a podporu, misto ve skolce jsme dnes dostali :) Ale je to teda administrativni bludiste :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí