Konzultace na VŠ - jak to probíhá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
345
11.6.18 14:40
@Radeck píše:
@juicee ptej se na literaturu, to zabírá. Tedy věty jako „četla jsem tuhle knihu, bude to ke zkoušce stačit? Připravím se líp z publikace A, nebo se skript B?“ A úplně nejlepší samozřejmě je „ve sborníku C jsem se dočetla informaci Y, které nerozumím, mohl byste mi to objasnit?“

A je jenom ma tobě, jestli to budes myslet vážně, nebo si přečteš pár náhodných odstavců pro efekt.

A nenech se odradit tím strašením tady, na fildě můžeš studium předstírat až do (úspěšných) stàtnic

Díky!!! Konečně rozumná řeč. Samozřejmě se ho budu ptát na otázky typu: Jaký je rozdíl mezi poetistickou Nezvalovou tvorbou a jeho sbírkami z období surrealismu. Zas nejsem taková trubka :-) Spíš mě zajímalo, jestli to takhle opravdu chodí. Nikdy jsem na žádné konzultaci nebyl, toť celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
11.6.18 14:42

@Malaga Vidíš, a přitom by se bývalo stačilo zeptat… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
11.6.18 14:51
@Radeck píše:
@Malaga Vidíš, a přitom by se bývalo stačilo zeptat… :mrgreen:
:palec: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
11.6.18 15:17
@Radeck píše:
@Malaga Vidíš, a přitom by se bývalo stačilo zeptat… :mrgreen:

Máš pravdu ;)…ale stejně, jestli nejsi lakomý na informace…takhle si to škudlit pro sebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
11.6.18 15:31
@juicee píše:
Díky!!! Konečně rozumná řeč. Samozřejmě se ho budu ptát na otázky typu: Jaký je rozdíl mezi poetistickou Nezvalovou tvorbou a jeho sbírkami z období surrealismu. Zas nejsem taková trubka :-) Spíš mě zajímalo, jestli to takhle opravdu chodí. Nikdy jsem na žádné konzultaci nebyl, toť celé.

No měla by ses ptát na otázky, které nejdou vyhledat v podkladech. Tohle je otázka do přednášky, ne na konzultaci. Konzultace není od toho, aby ti přednášející znovu vysvětloval látku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
11.6.18 18:27

Tak tu konzultaci máte k nějekému tématu. K něčemu rozpracovanému. Takže řešíte tu práci, váš plán další práce, problémy co řešít (v té práci) atd.

Pokud tam lezete jen tak, a nevíte proč, tak si holt vezměte krátkou sukni a velký výstřih a buďte vstřícná a doufejte, že vyučující je prasák a nevyhodí vás rovnou.

Protože jinak jen budete mrhat jeho časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze