Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@malka25 píše:
No je mu to je jedno ale prostě jí píše že to chce podepsat hned těd aby měli rovnou soud o alimenty jemu jedno že bude platit zpětně ale jde o to že ona chce bydlet v Anglii a nechce mu ho vůbec ukazovat ani na prázdniny jen chce alimenty
tak to myslím že jí žádný soud neposvětí ![]()
Pokud bude zapsan do RL za ucelem placeni alimentu, tak mu samozrejme vznikne i narok na syna. Dokud tam nebude zapsan, ma smulu, ale taky nemusi nic platit.
On ji totiž platil asi 3 poslal a to jěšte na poštu jí to posílal a pak se mu to vracelo nebo si to nevybírala on totiž od ní nikoho nezná a neví ani kde bydlí
@malka25 jestli jsou mu fuk ty alimenty zpětně, tak ať investuje litr do porady s právníkem. Protože jestli ona odjede do UK s dítětem a bude se čekat na rozhodnutí soudu, tak on bude mít smůlu, protože dítě tam bude zvyklé a bylo by proti zájmu dítěte ho přesazovat zpátky do ČR.
To by musel nějakým předběžným opatřením zatrhnout to vyjetí, ale nevím, jak to funguje, proto radím právníka.
@malka25 ale prd. Zachová se tak jenom chlap, kterého změní nová baba. Můj manžel má syna taky. Bylo xx soudů, tahanic, napadání. Já jsem sice psychicky v háji, ale s klukem se stále vídá a to i přes to, že mu ho matka nechtěla dávat a chtěla aby si kluka osvojil její nynější manžel. Takže ať se chlapec seber, dá si pár facek a čeká na soud-že nevěděl, že si může žádat o otcovství… v dnešní době internetu?? fakt??
V případě hrozby přesídlení do Anglie je potřeba postupovat rychle. I otec nezapsaný v rodném listě může dosáhnout řady věcí, zejména pokud je ze strany matky podaná žaloba na určení otcovství, ale je potřeba jednat a ne čekat. V rámci řízení o určení otcovství lze předběžnými opatřeními zabránit přesídlení matky, ale i dosáhnout styku před rozhodnutí ve věci.
@Motka No kdyby vas napadly 3 chlapy tak by ste mluvila jinak a jeho pritelkine ho nicem nemenila ona jen aby nekoho mel jen aby byl s malym a ona se mohla tahat s kazdym