Obvod hlavičky miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.8.24 21:40

@hospodki jo syn právě taky měl 34cm jak se narodil. Jen je doktorce divné že to vylitlo tak rychle nahoru mezi 2-6tydnem věku no. Asi jí vadí že to je třeba o 2cm víc no. Vyskočil prostě úplně z grafu.
Vidím na něm že je úplně v pohode. Kdyby s tím nepřišla a neměřila by se mu hlava tak to nikomu nepřijde že by měl větší. On to toho i hodně nabral takže je takovej statnej :dance:

No manžel má obvod 59, já 56.. ale v rodině to máme.. můj strejda.. on manžela taky táta, strejda, děda

• Citovat
  • Upravit
18626
19.8.24 22:13

Já mám taky 59 a to jsem ženská. Proste mám velkou hlavu. Kluk je normální ale holka zase prcek takže u nás zase doktor kontroloval aby hlava rostla ikdyz pomalu. Je soumerna takže v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.24 10:11

@Doctus tak na neurologii také vše v pořádku, prý absolutně zdravé mimino. Šla jsem dát zprávu k Dr. A ta řekla že stejně ten skok je špatně. :think: takže nevím no

• Citovat
  • Upravit
9734
20.8.24 10:14
@Anonymní píše: Více

Ať si PLDD oplachuje obličej studenou vodou, ať zbytečně nestresuje rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.24 10:34

@Doctus jo já si to taky říkám no. Ona už ke stará je jí 70, a i sama neuroložka mi řekla že tahle pediatra se boji všeho a někdy mov plaší 😏
Setkal jste se někdy s takovýmto nárůstem hlavičky? O 5cm za měsíc?
Pediatra mi řekla že kdyby to měl geneticky tak se to ukáže už po porodu, že by měl větší. Ale tu měl průměrnou 34cm. A prostě pak skok. Že prý obvod ok, tak by měl větší hlavu ale prý to jak narostla o 5cm je špatně. Neuroložka mi řekla že to může být, a teď se to zpomalí.

• Citovat
  • Upravit
9734
20.8.24 15:09

Ono vždy záleží na tom, jak to dítko poroste. 5 cm je o něco více, než je zvykem. Ale pokud dítě prospívá, nezvrací, psychomotoricky je v normě, tak netřeba rodiče hned lekat. Pokud by byl nárůst hlavičky na vrub patologického procesu, tak by se to už projevilo jinak (zvracení, křeče, porucha hybnosti atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.24 15:44

@Doctus rozumím děkuji. No syn právě za ten měsíc nabral tak že se blížíme dvojnásobku porodní hmotnosti.
Nic mu není, já si taky.rikam.ze kdyby něco v té hlavě. mel. pozná to neurolog. A kdyby to bylo tak akutní tak už se mu něco děje, a ne jen větší hlava. Pediatra říká že se to nemusí objevit hned a sono prý nemusí ukázat. Ale nějakou hodnotu to sono mít. musi :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.24 15:46

@Doctus akorát nevím jak je myšleno zvracení. Jako syn si po jídle ublinkne. Někdy mi. prijde že se přejí mléka,.je kojený.. a pak to celé vyvrací protože odříznout mu nešlo. Ale nepřijde mi to nějak divně proti normálu.

• Citovat
  • Upravit
9734
20.8.24 19:22
@Anonymní píše: Více

Nebojte, zvracení při nitrolební hypertenzi nejde přehlédnout, je opakované, explozivní. Dítě vypadá na první pohled nemocně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.24 22:04

@Doctus jako opakovaně to je. Ale to je myslím normální. Má i reflux. Ale explozivní to ne. Spíš někdy vyzvraci méně někdy více. Ale pořád se to směřuje po nakojení, buď ublinkne, nebo pak při přebalení když se mu zvednou nožky tak je to reakce že se mu zmackne žaludek. Nikdy jen tak. Tak se mi trochu ulevilo. Děkuju za pomoc!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA