Pěnová stolice u kojence

125
19.6.18 16:53

Pěnová stolice u kojence

Ahoj holky, dcera má 7 týdnů a poslední 2 dny má pěnovou stolici. Je to jako kdyby stolice byla našlehaná s bublinkama a je jakoby táhlá, když jsem se to snažila v plence “zkoumat”. Všimla jsem si, že i ty poslední 2 dny jí v bříšku sem tam “bublá/škrundá” a prdí častěji než dřív. Chování má ale pořád stejné, nepláče, brblá si, normálně se kojí, prostě žádná změna a ta pěna je horčicově žlutá stejně jako když měla normální stolici. Je plně kojená.
Zítra si zavolám pediatričce, ale i tak bych chtěla vědět, jestli s tím některá nemáte zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
389
19.6.18 19:07

Ahoj,moje malá měla od malička stolici špatnou,byly tam hleny,ale krev ne.Byla velice spokojeně miminko,ale pila čím dál méně,když začala mít takovou stolici jak popisujete,spíše to byla pena,tak jsem se vzorkem zašla k Mudr,kde udělali jeste výtěr.Nimo to že ji objevili jednu bakterií v žaludku,která se běžně u kojených miminek neobjevuje,tak nakonec bylo po odebrání z krve z gastra určena diagnóza alergie na laktózu.Dostaly jsme na rok bezlaktozove mléko,kdy se to během toho roku upravilo.Prujem a pěna ve stolici znamená,že buď ji nesedlo něco co jste snědla jako kojící matka, nebo střevům se nelíbí mléko jako samotné.Zasla bych k Mudr a nechala vzít stěr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
19.6.18 19:54

Ahoj, může to značit alergii ale vůbec nemusí, napěněná stolice je celkem běžná,jen se o tom moc nemluví, u alergie se většinou objevují i nitky krve ale také to není pravidlo. Mladší syn má 2 měsíce a pěnovou stolici měl už několikrát a alergie to není, může to být po nějakém jídle atd..určitě se o tom své dr zmiň a asi vám udělá testy ale zatím neplaš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
20.6.18 06:49

Dneska budu volat, tak uvidim. Vzdycky mela stolici i nekolikrat za den v plence a ted jen ta pena a pouze v noci, kdyz ji prebaluju a prejizdim ji ubrouskem po konecniku. To zatlaci a jde z ni ta penova stolice. :roll:
Jinak pres den vubec nic, jen hodne prdi, ale chova se normalne. A prdi teda i v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí