Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, příští týden mi má přijet do Prahy na hlídání 12ti léta dcera mé kamarádky a ráda bych s ní projela Prahu. Platí stále, že dítě do 15 let neplatí pokud se prokáže ISIC studentským průkazem? A nebude vadit pokud nebude isic vydán pražskou školou? Děkuji za odpovědi ![]()
No musí mít buď litácku nebo si nechat udělat prukazku s fotkou, jinak ji to nebude v MHD platit
@BeruNaty isic je právě studentská karta s fotkou, potvrzením o studiu přímo od školy, datumu narození…tak podle mě by asi stačit mohlo, že?
https://www.dpp.cz/…ti-do-15-let
Je nutné kvůli tomu zakládat diskuzi, když je to otázka zadání pár slov do googlu? ![]()
@BeruNaty píše:
No musí mít buď litácku nebo si nechat udělat prukazku s fotkou, jinak ji to nebude v MHD platit
Neni pravda
Prukazka vydana skolou plati uplne v pohode.
Průkazka s fotkou ze školy stačí. Věk se dá prokázat i občankou nebo pasem.
Jakykoli průkaz, kde je fotka, jméno a datum narozeni ditete, stačí.
@DontMindMeh píše:
@BeruNaty isic je právě studentská karta s fotkou, potvrzením o studiu přímo od školy, datumu narození…tak podle mě by asi stačit mohlo, že?
Ne. Jen do 10ti let
@lucad77 píše:
Průkazka s fotkou ze školy stačí. Věk se dá prokázat i občankou nebo pasem.
@Semtex píše:
Jakykoli průkaz, kde je fotka, jméno a datum narozeni ditete, stačí.
Ne. To platí do deseti let. 10-15 *jen litacka.
@Lama Lama píše:
Ne. To platí do deseti let. 10-15 *jen litacka.
Do 10 let se věk nedokládá, poté stačí do 15 jakýkoli „oficiální“ průkaz. I to je psané na tom odkazu, co sem vkládal @Thomassss
@sagina píše:
Do 10 let se věk nedokládá, poté stačí do 15 jakýkoli „oficiální“ průkaz. I to je psané na tom odkazu, co sem vkládal @Thomassss
Je, tak to se omlouvám, to jsem si o jednu kategorii posunula
@Lama Lama píše:
Je, tak to se omlouvám, to jsem si o jednu kategorii posunula
Ono to tak dřív bylo, že tuším od desíti let se dalo jezdit s lítačkou nebo papírovou MHD průkazkou zadarmo, ale s jiným dokladem věku za polovic, bez něj za plný. Ještě mých dětí se to kdysi týkalo.