Stoupačky - teče voda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.5.24 18:32

Sorry za anonym, profese, ale já si vždycky myslím, že už mě nic nepřekvapí.
Hlásit to na emiminu :zed: Dobrá, přidávám si další kanál ke sledování havárií. Doposud vedla paní, co mi o víkendu hlásila havárii vody whatsappem. Ne, nemám pohotovost, takže jsem to zjistila v pondělí ráno, kdy už jsem mohla sledovat videa kyblíků, do kterých crčela voda.
Jinak je-li to opravdu stoupačka, hradí v případě bytového domu SVJ. Je-li to v bytě, doporučuji si prostudovat toto nařízení vlády:
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2015-308
A tipuji, že pokud se dospěje k tomu, že škoda je mnohonásobná proto, žes to věděla, ale včas nenahlásila a úmyslně zanedbala, tak se s tebou o nějaké cenové zastropení oprav pro nájemníky budou hodně dohadovat.

• Citovat
  • Upravit
35724
13.5.24 19:29
@Anonymní píše: Více
Člověk se za celý víkend nepodívá, co mu to vyskočilo na WhatsAppu? Nevěřím! :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
13.5.24 19:30
@jege píše: Více

Já služební mobil o víkendu taky nesleduju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
13.5.24 19:30
@Anonymní píše: Více

Ještě mohla poslat fax ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115760
13.5.24 19:45

Jestli má služební tel, tak proč by na něj koukala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.24 19:46

Ne, na služebním telefonu opravdu ne, proč?
Pokud mají nějaký akutní problém, mají všichni číslo na pohotovostní linku.

• Citovat
  • Upravit
35724
13.5.24 20:22
@aiwwa píše: Více

Pak nechápu smysl mít na služebním mobilu WhatsApp. Podobné messengery chápu jako rychlou on-line komunikaci, pokud není on-line, tak je zbytečná anebo to chce napsat on-line dobu do statusu.

PS: Mně třeba včera přes WhatsApp kontaktoval zákazník se záležitosti, která vůbec nebyla urgentní, ale přesto jsem ho neposlal do (_!_), jelikož příště by mě tam mohl poslat on u další výhodné objednávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65015
13.5.24 20:26

tak ty děláš sám na sebe. Nevím, proč by měla pracovat ona, to by taky mohla být k dispozici všem nonstop. Na takové věci jsou havarijní linky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115760
13.5.24 20:32

Nojo ale ty jsi OSVČ. Já taky beru tel. od zákazníků kdykoliv. Ale předpokládám, že zaměstnanec bude makat jen do výše svého platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35724
13.5.24 21:59
@aiwwa píše: Více

To je právě ta chyba! Buďto je člověk na podobném přístupu ke klientům finančně zainteresován, anebo nemá co mít o víkendu dostup ke komunikačnímu kanálu, na kterém klienti logicky očekávají odezvu.

A celý příspěvek je nelogický, na jedné straně dotyčná sleduje nějaké kanály na sledování havárií, na druhé straně nemá pohotovost a není povinnost sledovat WhatsApp. Tak buďto nemá pohotovost a je jedno, na kterém kanálu poškozený komunikuje, anebo pohotovost má a v tom případě by měla sledovat a odpovídat i na WhatsApu, pokud jej ve firmě používají ke komunikaci s klienty. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65015
13.5.24 22:09

Predpokladam, ze to s tim kanalem myslela ironicky, to je jasny. Proste v patek odpoledne vypne sluzebni telefon, v pondělí ho zapne a najde zpravu. Znam i ucitelky, ktere maji zvlášť telefon pro rodice. V pet ho vypnou, rano zapnou. Taky maji pravo nepracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.24 22:24

@jege jsem zaměstnanec, ba dokonce na zkrácený úvazek. Řeším všecko možné, povětšinou věci neakutní a provozní, které na pohodu zvládám během své pracovní doby. Primárně komunikuji mailem (věci, co chci mít černé na bílém a počítám s tím, že si je dotyčný nepřečte hned) nebo telefonem (pokud potřebuji něco vyřešit hned teď). Někteří lidé preferují SMS nebo WhatsApp, obvykle pokud mi chtějí poslat obrázek/ video jednoduché situace, která nehoří (někdo nám tu rozbil okýnko do sklepa). Je to pro ně jednodušší, než mi to poslat mailem. Pokud dojde k nějaké havárii, můžou samozřejmě zkusit volat i mě (a v pracovní době jim to vždy zvednu, velmi často i po ní, na což ale nelze spoléhat) nebo zavolají přímo na policii/ pohotovostní linku, jak to koneckonců řeším i já, vlastníma rukama jim ty stoupačky neopravuju.
Bohužel se najdou experti, kteří jsou schopní mi tím whatsappem hlásit i havárie, proto jsem si povzdechla, že bych měla ještě začít sledovat emimino, protože i zde e evidentně řeší havárie místo toho, aby dotyčná zvedla telefon a zavolala tam, kde jí s tím okamžitě pomohou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.24 11:07

Budu muset tedy platit výjezd?

• Citovat
  • Upravit
115760
16.5.24 11:09

Twl po třech dnech stále nic jo? A tu vodu jsi aspon zavřela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.24 11:11

Voda je zavřená a řeším to s majitelem jen se ptám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný