Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: VíceČlověk se za celý víkend nepodívá, co mu to vyskočilo na WhatsAppu? Nevěřím!
@jege píše: Více
Já služební mobil o víkendu taky nesleduju…
Jestli má služební tel, tak proč by na něj koukala?
Ne, na služebním telefonu opravdu ne, proč?
Pokud mají nějaký akutní problém, mají všichni číslo na pohotovostní linku.
@aiwwa píše: Více
Pak nechápu smysl mít na služebním mobilu WhatsApp. Podobné messengery chápu jako rychlou on-line komunikaci, pokud není on-line, tak je zbytečná anebo to chce napsat on-line dobu do statusu.
PS: Mně třeba včera přes WhatsApp kontaktoval zákazník se záležitosti, která vůbec nebyla urgentní, ale přesto jsem ho neposlal do (_!_), jelikož příště by mě tam mohl poslat on u další výhodné objednávky.
tak ty děláš sám na sebe. Nevím, proč by měla pracovat ona, to by taky mohla být k dispozici všem nonstop. Na takové věci jsou havarijní linky.
Nojo ale ty jsi OSVČ. Já taky beru tel. od zákazníků kdykoliv. Ale předpokládám, že zaměstnanec bude makat jen do výše svého platu.
@aiwwa píše: Více
To je právě ta chyba! Buďto je člověk na podobném přístupu ke klientům finančně zainteresován, anebo nemá co mít o víkendu dostup ke komunikačnímu kanálu, na kterém klienti logicky očekávají odezvu.
A celý příspěvek je nelogický, na jedné straně dotyčná sleduje nějaké kanály na sledování havárií, na druhé straně nemá pohotovost a není povinnost sledovat WhatsApp. Tak buďto nemá pohotovost a je jedno, na kterém kanálu poškozený komunikuje, anebo pohotovost má a v tom případě by měla sledovat a odpovídat i na WhatsApu, pokud jej ve firmě používají ke komunikaci s klienty. ![]()
Predpokladam, ze to s tim kanalem myslela ironicky, to je jasny. Proste v patek odpoledne vypne sluzebni telefon, v pondělí ho zapne a najde zpravu. Znam i ucitelky, ktere maji zvlášť telefon pro rodice. V pet ho vypnou, rano zapnou. Taky maji pravo nepracovat.
@jege jsem zaměstnanec, ba dokonce na zkrácený úvazek. Řeším všecko možné, povětšinou věci neakutní a provozní, které na pohodu zvládám během své pracovní doby. Primárně komunikuji mailem (věci, co chci mít černé na bílém a počítám s tím, že si je dotyčný nepřečte hned) nebo telefonem (pokud potřebuji něco vyřešit hned teď). Někteří lidé preferují SMS nebo WhatsApp, obvykle pokud mi chtějí poslat obrázek/ video jednoduché situace, která nehoří (někdo nám tu rozbil okýnko do sklepa). Je to pro ně jednodušší, než mi to poslat mailem. Pokud dojde k nějaké havárii, můžou samozřejmě zkusit volat i mě (a v pracovní době jim to vždy zvednu, velmi často i po ní, na což ale nelze spoléhat) nebo zavolají přímo na policii/ pohotovostní linku, jak to koneckonců řeším i já, vlastníma rukama jim ty stoupačky neopravuju.
Bohužel se najdou experti, kteří jsou schopní mi tím whatsappem hlásit i havárie, proto jsem si povzdechla, že bych měla ještě začít sledovat emimino, protože i zde e evidentně řeší havárie místo toho, aby dotyčná zvedla telefon a zavolala tam, kde jí s tím okamžitě pomohou.
Twl po třech dnech stále nic jo? A tu vodu jsi aspon zavřela?
Sorry za anonym, profese, ale já si vždycky myslím, že už mě nic nepřekvapí.
Dobrá, přidávám si další kanál ke sledování havárií. Doposud vedla paní, co mi o víkendu hlásila havárii vody whatsappem. Ne, nemám pohotovost, takže jsem to zjistila v pondělí ráno, kdy už jsem mohla sledovat videa kyblíků, do kterých crčela voda.
Hlásit to na emiminu
Jinak je-li to opravdu stoupačka, hradí v případě bytového domu SVJ. Je-li to v bytě, doporučuji si prostudovat toto nařízení vlády:
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2015-308
A tipuji, že pokud se dospěje k tomu, že škoda je mnohonásobná proto, žes to věděla, ale včas nenahlásila a úmyslně zanedbala, tak se s tebou o nějaké cenové zastropení oprav pro nájemníky budou hodně dohadovat.