Studium na JUDr.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
684
21.4.14 13:18

@Burj Chalifa jj fungují, ale on v tomhle stačí titul ve spojení s profesí :-) no snad na to jednou budu mít čas, zatím to pro mě nikdy priorita prostě nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2302
21.4.14 16:33

@krtecek79 Tak to jsi dobrá, profesně jsi na tom stopro líp než já. Ale moje volba, že jsem nechtěla do advokacie, každý na to není… Po škole (2010) jsem chtěla dělat mj. třeba právníka na úřadě… Jenže na každou výběrovku bylo x desítek zájemců - absolventku v „plodném“ věku si bez známostí málokdo vybere :nevim: Tak jsem se uchytila na středoškolském místě na úřadě, pak krátce dělala koncipientku u exekutorky (hrozná práce) a nakonec jsem skončila jako sociální pracovnice na ÚP. V tom je aspoň titul z práv dobrý, že zákonné kvalifikační předpoklady splníš pro kdejakou pozici :-D Po mateřské tajně doufám v „lepší“ úřednickou pozici, práci v neziskovce, v právní poradně… no možná půjdu úplně mimo obor. Tuším, že s titulem JUDr. a malou právní praxí bych byla nezaměstnatelná. Jsem ráda, že píšeš, že se aspoň někde na tituly nehraje :-) Jsem sice na svou školu hrdá (MU), ale nikdy by mě nenapadlo machrovat, že jsem kvůli tomu titulu něco víc :roll:

Ať se ti daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
21.4.14 21:59

@Paja1986 tak myslím, že jsem měla na začátku i hodně štěstí na lidi, což byla fakt výhra. Pak už to bylo jen o mě, ale zatím to jde :-) i když je to taky občas vykoupený tím, že člověk je v práci od rána do noci, nikoho nezajímá, že máš taky osobní život. Ale zase zkušenost k nezaplacení :-) a s tím titulem - já osobně znám hodně kanceláří, kde je to absolutně nezajímá, co má člověk za tituly… v zahraničních advokátkách často dokonce v přednastaveném podpisu v e-mailu titul neuvádíš vůbec. Třeba my to tak máme. Jako můžeš si to tam dopsat, když chceš, ale má to skutečně jen málo lidí. No jsem zvědavá, jak to bude po mateřský, protože je jasný, že těžko budu moct pracovat tak, jak před otěhotněním… už teď, když občas trávím v práci 10+ hodin práci, jsem pak vyřízená. S malým dítětem tohle určitě nepůjde. Tak možná budu taky vymýšlet co se sebou… vlastní praxi se mi zakládat taky nechce. Taky přeju ať se daří, hlavně, ať najdeš uplatnění, kde tě ocení a bude tě to bavit! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze