Taška do porodnice

• Otevřená skupina

Prostor pro maminky, kterým se miminka narodí v měsících : listopad/prosinec 2010. Přidejte se k nám :-), diskutujte a přispívejte :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
232
14.11.10 20:15

Taška do porodnice

Ahojky všem,
vzhledem k tomu, že mám TP „až“ 29.12. tak jsem začala připravovat tašku do porodnice nyní a chtěla jsem se zeptat, co byste doporučily, nebo co se vám v porodnici osvědčilo, kromě „klasického standardnímu vybavení“ :-) případně, co mám raději nechat doma :-) Mně švagrová např. doporučovala vlhčený toaletní papír nebo hemagel na případnou jizvu po nastřižení…
 Magdi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
268
15.11.10 10:19

Info co do porodnice

Ahojky,

kompletní info najdeš tady v tom letáku, lze i vytisknout : http://www.bepanthen.cz/…orodnice.pdf

Jinak dle mých zkušeností, každá porodnice něco doporučuje a mají to každá v detailech trochu jinak. např. na Bulovce dostaneš plenky i vložky, ale jinde vyfasuješ jen 5 plenek pro mimi.

V zásadě je dobré mít do každé :

• vlhčící ubrousky (těch není nikdy dost)
  • toaleťák (pro sicher)
  • toaletní potřeby
  • přezuvky (omyvatelné i do sprchy)
  • pomádu na rty
  • dokumenty (viz leták)
  • těhotenskou průkazku

a ostatní věci viz leták …

… dále doporučuji, ať ta taška nepřipomíná plnou tašku na hokej :mrgreen: Sestry se s tím nerady tahaj :wink:

Pa, Štěpánka
:andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
15.11.10 14:07

Díky :andel:

To je klasika a mám už připravené. Budu rodit v Motole, tak uvidíme, co tam bude, dle infa mají k dispozici skoro vše. Jde mi spíš o vychytávky. Ještě jsem surfovala a psaly holky, že dobrý je i hroznový cukr na cucání a taky vlastní kojící čaj pro zdárný rozjezd :-D kojení. Tak uvedené přidávám k tipům do tašky :-)

Zatím a díky! :srdce:
Magdi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
15.11.10 16:12

Ahojky,

hroznový cukr mám taky zabalený :-)
Na Bulovce nám doporučili i colu, nebo iontový nápoj.

No prý se ten výkon při porodu se dá přirovnat výkonu vrcholového sportovce.

Tak přeji prima den

Š.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
16.11.10 20:29

V motole jsem rodila pře týdem. Co si s sebou určitě vem:

• svačinu a lahev pití. Může se stát, že porodíš mezi jídly nebo v noci a není fakt nic horšího než pak mít hrozný hlad a nemít nic
  • určo měkký toaletní papír. Ten jejich šmirgl na poraněnou prdelku fakt použít nejde
  • vlhčené ubrousky /mají jen namáčecí, ale nejsou špatné
  • gumový botky do sprchy.
  • dva ručníky - jeden na prsa a druhý na spodek, nemá se to míchat. Vem dva růzmé, ať je poznáš

jinak tam bylo všechno.
Ještě mi pomohl plovací kruh, aspoň jsem si po nástřihu mohla sednout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
21.11.10 16:20

Díky moc Sufíku za aktuální info!

A že jsem tak smělá, jaké jsou zážitky z porodu v Motole? ;-) Klidně písni soukromou zprávu. Hodně nervů do šestinedělí!

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny