Změna banky a penzijní pojištění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1058
26.1.14 13:07

Domnívám se, že to není mimo mísu, protože jednak v úvodním dotazu zaznělo mimo jiné i toto: „zda je vubec mozne prevest pojisteni do jine banky“. Jedná se tedy o převod zmíněného penzijního fondu. A jednak tu zazněl i příspěvek o potencionálním zrušení nebo změně. Myslím, že je dobré k tomu dát nějakou informaci navíc, proč vám to tak vadí?. Jinak mám pocit, že jste se k tomu postavili tak, že PF neuznávám nebo doporučuji předělat. Ale tak to není. Jde mi o to, že by klient měl dostat informace celé, nikoli jen klady. Nebo to vidíte jinak? Můj příspěvek jste si bohužel podle mě vysvětlili trochu jinak, než byl zamýšlen. Nějaké info navíc, nemůže uškodit, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.14 15:56
@radushka1 píše:

Na druhou stranu spatřuji výhody spíše ve starém typu PP, novému silně v rámci mé profese nedůvěřuji, to je však otázka názoru.

@radushka1 A jaká je prosím vaše profese? Chci pochopit souvislost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
26.1.14 17:56

Myslím, že možná stejná, jak ta Vaše. Cílem ale nebylo kritizovat Vás, ostatně i já mám původní PF, ale dát ještě další informaci, že ony výhody, jsou také vyváženy nějakými nevýhodami. Profese? Nerad bych se nazýval finanční poradce, protože tento název podle mě patří poradenství, kdy je poradce odměňován klientem, nikoli přímo z prodeje produktů. Takž spíše zprostředkovatel? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
26.1.14 17:57

Tak pardon, já jsem úplně přehlédl, od koho a komu to bylo směrováno :D
Omlouvám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
26.1.14 19:17

Pracovala jsem čistě v oblasti investic a penzijních fondů, finanční poradce či prodejce určitě ne. A ke většině mám svůj názor. Ale proto tu nejsme. Každý si tu chceme zachovat určitou anonymitu, tak není třeba profesi rozebírat.

Pokud má někdo zájem srovnávat penzijní fondy, nechť si k tomu založí téma a určitě se hodně lidí, kteří se o to zajímají rádo přidá.

@PoradcezPrahy píše:
@radushka1 A jaká je prosím vaše profese? Chci pochopit souvislost…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.14 20:02

Pokud jste pracovala v oblasti investic a penzijních fondů, tak právě proto musíte vědět, jak fungovalo a funguje staré penzijní připojištění. Jak peníze z PP (penzijního připojištění) tak DPS (doplňkového penzijního spoření) se používají neúčelově, na běžný život. Penzijní společnost za vás zhodnocuje peníze i v rámci PP, tak nechápu tu vaši nedůvěru.

Není třeba srovnávat penzijní společnosti, jen by to chtělo podávat objektivní informace ohledně PP a DPS. Pak to uživatele internetu plete a nevyznají se v tom.

Já osobně se snažím řídit jednou zásadou a to je zásada, že pokud nějaké problematice nerozumím nebo s ní nemám dostatečnou zkušenost, nevyjadřuji se k tomu. Česká povaha je ale taková, že se vyjadřuje vždy a ke všemu, takže Češi jsou „odborníci na všechno“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
26.1.14 22:49

Tak jsem v práci asi hrála šipky, nevím… Každopádně, jak již jsme se tady na minulé stránce shodli, téma diskuze je úplně někde jinde.

Za dobu mé praxe, jsem se častěji setkala s výplatou PP po úmrtí, než před… Což asi také není účel penzijního připojištění.
Reforma PP byla třeba, ale trošku jinak, není zrovna správně nastavena v rámci struktury obyvatelstva z různých hledisek a jsem zvědavá, kam bude směřovat.

A k těm odborníkům…já mám ráda názory lidí, byť okrajové, pokud někoho něco zajímá, tak ho to podnítí zajímat se o problematiku dále, nemám ráda ovce a oslíky. A daleko více mi vadí povyšování se.

Tímto opravdu v rámci této diskuze končí téma penzijní připojištění a již dále toto téma nerozebírejte, bavíme se zde o změně banky. A naposledy opakuji, založte si diskuzi, kde se tématu penzijního připojištění budete věnovat, hodně lidí to ocení. Hezký večer.

@PoradcezPrahy píše:
Pokud jste pracovala v oblasti investic a penzijních fondů, tak právě proto musíte vědět, jak fungovalo a funguje staré penzijní připojištění. Jak peníze z PP (penzijního připojištění) tak DPS (doplňkového penzijního spoření) se používají neúčelově, na běžný život. Penzijní společnost za vás zhodnocuje peníze i v rámci PP, tak nechápu tu vaši nedůvěru.

Není třeba srovnávat penzijní společnosti, jen by to chtělo podávat objektivní informace ohledně PP a DPS. Pak to uživatele internetu plete a nevyznají se v tom.

Já osobně se snažím řídit jednou zásadou a to je zásada, že pokud nějaké problematice nerozumím nebo s ní nemám dostatečnou zkušenost, nevyjadřuji se k tomu. Česká povaha je ale taková, že se vyjadřuje vždy a ke všemu, takže Češi jsou „odborníci na všechno“.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
27.1.14 00:06

Tak jo, ale když budu detailista, tak polovina toho úvodního příspěvku je o PP. Konec konců, je to i v nadpisu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.14 15:24

Prosim poradte, kdyz tedy zalozim ucet u jine banky, staci v te stare zrusit ucet a u te nove zadat trvaly prikaz ale na jaky ucet zadam tvaly prikaz na penzijní fond to mi povi ve stare bance?

• Citovat
  • Upravit
1058
10.2.14 15:34
@Anonymní píše:
Prosim poradte, kdyz tedy zalozim ucet u jine banky, staci v te stare zrusit ucet a u te nove zadat trvaly prikaz ale na jaky ucet zadam tvaly prikaz na penzijní fond to mi povi ve stare bance?

1.Stačí se podívat na výpis z banky na jaký účet a pod jakým variabilním symbolem to chodí
2.Existuje od toho smlouva, pokud jste ji ovšem neztratil(a), kde je číslo účtu a VS rovněž.
Pokud to byl trvalý příkaz, tak se na něm nic nezměnilo. Změnila se jen Vaše banka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.14 16:43
@romankolar píše:
1.Stačí se podívat na výpis z banky na jaký účet a pod jakým variabilním symbolem to chodí
2.Existuje od toho smlouva, pokud jste ji ovšem neztratil(a), kde je číslo účtu a VS rovněž.
Pokud to byl trvalý příkaz, tak se na něm nic nezměnilo. Změnila se jen Vaše banka.

ja jen zmenim trvaly prikaz aby sel z noveho uctu

• Citovat
  • Upravit
1058
10.2.14 17:06

Přesně tak. Tak jak to jde ze současného účtu, tak úplně stejně to půjde i z toho nového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.14 17:12

A jeste otazka, muzu ucet u stare banky zrusit aniz ybch rusila ten penzijni fond?

• Citovat
  • Upravit
1058
11.2.14 00:12

Určitě. Penzijní připojištění je samostatná smlouva se svým číslem smlouvy a můžete ho mít, kde chcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat