Vláčkodráha - kterou vybrat?

123
9.11.16 12:39

Vláčkodráha - kterou vybrat?

Poraďte prosím. Ráda bych malému pořídila na Vánoce vláčkodráhu. Dnes jsem se dívala v Tescu tuším na Carousel a mají 40, 60 a 100 dílků. Potom vím, že je nějaká v LIdlu (ale abych ji tam vůbec sehnala, určitě bude nával) nebo IKEA. Kterou mi doporučíte a jste s ní spokojeni? 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7202
9.11.16 12:41

Rozhodně IKEA, tesco má nižší kvalitu, horší spoje a menší kousky kolejí takže se to víc rozpadá. Lidl má malé sady, pokud to pak chceš rozšiřovat atd. tak je lepší tak Ikea, doplňky (nádraží, garáže) klidně Tesco ale samotné koleje IKEA.

Máme kombinaci Tesco, Ikea, Brio a noname Německé. Nejlepší jsou německé, pak Brio a Ikea, tesco už bych znova nekoupila, rozhodně ne zatáčky, ty mají fakt hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
9.11.16 12:47

Mame vsechno mozny, Ikea (umelohmotny spoje se nejvic nici), Lidl (hodne mekky drevo koleji, dost se stipou), Maxim a ja nevim co vsechno, ale nejlepsi mi prijdou Brio. Libi se mi nejvic i doplnky a vlacky od Bria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
9.11.16 12:49

My vše kombinujeme ale zaklad urcite ikea, nejlevnější a vydrzi a pak dokupovat od různých značek nějaké mosty, tunely atd.. Z lidlu to jde taky ale moc nam nevydržela auta a jejich přejezdy třeba.. Není to tak kvalitní.. A jak pisou tesko taky není moc dobre.. Na nic male koleje.. My máme jinak to co se da koupit třeba na mallu doplňky.. Ruzne značky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
9.11.16 12:49

Máme ikackou a u nas tedy neni moc hrana, takze čeká na mladší dítě, které snad zaujme víc!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
9.11.16 12:55

Máme Woody a pár dílků z Tesca a Ikey - ta Woody je kvalitou nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
9.11.16 12:56

Kombinujeme Ikea, Lidl a mašinky na baterky Tesco. Letos budu dokupovat Brio mašinku na nabíjení a různé doplňky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
9.11.16 12:57

Základ máme Ikea, pak různé doplňky Tesco. I po sedmi letech používání je v pohodě. Jen pozor na tunely, některé nejsou dost vysoké, aby jimi projela jezdící mašinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
9.11.16 12:58

A já doufala, že tu někdo bude psát o vláčkách jako Lego můj první vlak a nebo lego de luxe…Budem kupovat k vánocům a řeším, jestli existuje levnější alternativa.
Jinak tu dráhu na samopohon máme od Ikea a dobrá, nějaké vlaky máme i z Lidlu a sedí na to taky dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.11.16 13:12

Ty z lidlu jsou super, že je tam samojezdící ašinka za dobrou cenu. my máme kombinaci Lidl a Tesko, oboje jsou fajn. ale jak už tu padlo, tesko má ty koleje fakt kratší.

@alisekR píše:
A já doufala, že tu někdo bude psát o vláčkách jako Lego můj první vlak a nebo lego de luxe…Budem kupovat k vánocům a řeším, jestli existuje levnější alternativa.
Jinak tu dráhu na samopohon máme od Ikea a dobrá, nějaké vlaky máme i z Lidlu a sedí na to taky dobře.

existuje ještě Jixin, to jsem před asi 2 lety kupovala asi za 550kč, taky je tam samojezdící mašinka, a dost koejí, kompatibilní s duplem, máme tu základní duplo, můj první vlak, a tu jixin…tu mašinku už teda kluci zničili v létě, ale jako fatk hrubým zacházením, nechápu co s tím dělali, ale úplně to rozpitvali, že z toho dráty trčely :zed: ale jinak ta kvalita nebyla zlá, normální pády na zem to v pohodě vydrželo, blikala, houkala a jezdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
9.11.16 13:37
@slavuska1 píše:
Ty z lidlu jsou super, že je tam samojezdící ašinka za dobrou cenu. my máme kombinaci Lidl a Tesko, oboje jsou fajn. ale jak už tu padlo, tesko má ty koleje fakt kratší.existuje ještě Jixin, to jsem před asi 2 lety kupovala asi za 550kč, taky je tam samojezdící mašinka, a dost koejí, kompatibilní s duplem, máme tu základní duplo, můj první vlak, a tu jixin…tu mašinku už teda kluci zničili v létě, ale jako fatk hrubým zacházením, nechápu co s tím dělali, ale úplně to rozpitvali, že z toho dráty trčely :zed: ale jinak ta kvalita nebyla zlá, normální pády na zem to v pohodě vydrželo, blikala, houkala a jezdila.

No právě jsme vybrali Můj první vlak, k tomu přídavné koleje, a ještě jedno lego a desky na stavění a jsem tam přes 2000 kč 8) Taky jsem tu už někde četla o tom Jixinu, ale ty recenze mě trochu vyděsily :think: tak nevím, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
9.11.16 13:56
@slavuska1 píše:
Ty z lidlu jsou super, že je tam samojezdící ašinka za dobrou cenu. my máme kombinaci Lidl a Tesko, oboje jsou fajn. ale jak už tu padlo, tesko má ty koleje fakt kratší.existuje ještě Jixin, to jsem před asi 2 lety kupovala asi za 550kč, taky je tam samojezdící mašinka, a dost koejí, kompatibilní s duplem, máme tu základní duplo, můj první vlak, a tu jixin…tu mašinku už teda kluci zničili v létě, ale jako fatk hrubým zacházením, nechápu co s tím dělali, ale úplně to rozpitvali, že z toho dráty trčely :zed: ale jinak ta kvalita nebyla zlá, normální pády na zem to v pohodě vydrželo, blikala, houkala a jezdila.

Tak nam se ta lokomotiva Jixin rozbila asi za 14 dni, vydrolilo se cosi z kolecek a uz nejezdila, protoze ji to na kolejich prokluzovalo, koleje jakz takz drzi, ale kdyz se na ne slapne, tak se zlomi, kdyz se dupe po original duplo kolejich, tak tem se nestane nic a to je mame z bazaru kdovijak stary

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
9.11.16 15:03

Máme Tesco i něco z Ikea, ale za mně tesa už jen BigJigs nebo Brio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
10.11.16 10:15

My máme Ikea, Tesco, Lidl, Bigjigs a točnu od Woody a nejkvalitnější mi přijde Ikea a Woody. Akorát Ikea moc nepasuje do těch ostatních, zasunout to sice jde, ale chce to větší sílu. Tesco je asi nejhorší, to dřevo je hodně měkké a na mostech nám praskají ty plastové prvky. :nevim: Ale třeba samojezdicí mašinku máme z Tesca a pořád funguje, ale to bude možná tím, že ji holky neměly úplně volně k dispozici, po dohrání jsem ji uklízela. A taky si s vláčkodráhou obecně zas tak tolik nehráli. ;)
@alisekR
Na Duplo vláčky se taky chystám, ale až příští rok, letos mám pro syna jiné Duplo. Nejraději bych tu sadu Deluxe, ale to je šílená pálka, tak se budu snažit sehnat to bazarové. A pokud ne, tak se nejspíš bude skládat celá rodina, protože Duplo je podle mě (i podle mých dětí) jedna z nej hraček, určitě se vyplatí ji mít. Jixin neznám, ale obecně mám zkušenost, že ty napodobeniny nikdy nevydrží to co originál lego. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24150
10.11.16 10:30

My máme Woody, Ikea a ještě něco, možná Brio koleje. Nyní budeme doplňovat točnu a spojky, které mají na obou stranách to stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí