Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Hanča1234 píše: Více
Tak když to víš, tak proč si na to stěžuješ? Pokud jsi chtěla soukromí, tak jsi měla jet autem.
Za mě je tedy lepší do Gdaňska letět. Když se zadaří, tak zpáteční letenka se může vejít i do 700 Kč, tudíž asi i levnější než vlak. A časová úspora taky není zanedbatelná. Ale záleží, kde člověk bydlí.
@Kamenozrout píše: Více
My tedy máme Gdaňsk v plánu a radši vlakem než letadlem. Máme takové cestování radši, člověk alespoň po cestě něco vidí, nehrozí zpoždění zavazadla apod.
Tak to na takhle dlouhé trase beru jako standardní možné zpoždění. Navíc koridor v ČR se dlouhodobě opravuje, takže s led zpožděním se tak nějak musí počítat.
@Hera01
Jezdím vlakem mimo ČR často a běžné zpoždění to není ![]()
Měj se
Taky jezdím vlakem mimo ČR hodně a je to běžné. Kór na trati, kde probíhá dlouhodobě obrovská rekonstrukce.
Mě dlouhé cesty vlakem baví, byla jsem takhle na severu Polska, v Benátkách, v Salzburku, chystám se do Švýcarska. ![]()
Zpoždění do hodiny je relativně běžné na takových trasách, u nás i v zahraničí.
@yumyumky píše: Více
Jé, taky jsem chtela do Benatek, ale v Rakousku je na prestup bud 1 hodina, nebo 3. A vlak nepočká… Na druhou stranu čekat 3 hodiny na nadrazi kde je wc za x euro a nemas si ani kam sednout… (a jeste te to komplet vyjde x násobně dráž než letenka
)
tohle je naprd.
Nevím nevím, jestli se to lezecky vyplatí. Sice toho hodně uvidíte, ale než tam dolezete, bude po dovči. ![]()