Vlhkost - pomůže sušička?

14809
4.2.16 18:18

Vlhkost-pomůže sušička?

Zdravíčko všem, chtěla jsem se zeptat na názory, zkušenosti. Máme malé děti, a proto neustále peru, peru a peru. Nemám ale sušárnu, kde by se topilo, venku a na půdě prádlo od podzima do jara moc neschne, když v létě prší, tak neschne ani v létě, ale k věci. Suším prádlo v hale nad krbem, téměř denně něco peru a věším (jeden dva takové ty klasické sušáky). Dost ale bojuji s plísní na obvodových zdech. Manžel už obkopal dům, obehnal nopovkou, kamínky, provzdušnil atd. Myslím si, že zvýšenou vlhkost v domě by mohlo způsobovat právě to neustále sušení prádla a zvažuji koupi sušičky. Myslíte, že by se tato investice vyplatila? Možná bych si ušetřila práci i jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10141
4.2.16 18:21
@eva valoi píše:
Zdravíčko všem, chtěla jsem se zeptat na názory, zkušenosti. Máme malé děti, a proto neustále peru, peru a peru. Nemám ale sušárnu, kde by se topilo, venku a na půdě prádlo od podzima do jara moc neschne, když v létě prší, tak neschne ani v létě, ale k věci. Suším prádlo v hale nad krbem, téměř denně něco peru a věším (jeden dva takové ty klasické sušáky). Dost ale bojuji s plísní na obvodových zdech. Manžel už obkopal dům, obehnal nopovkou, kamínky, provzdušnil atd. Myslím si, že zvýšenou vlhkost v domě by mohlo způsobovat právě to neustále sušení prádla a zvažuji koupi sušičky. Myslíte, že by se tato investice vyplatila? Možná bych si ušetřila práci i jinak.

Ano pomůže. Z každé sušičky vylévám 2 l vody (pračka 6 kg a 1200 otáček).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
4.2.16 18:23

Nam pomohla a hodne, pouzivam latkovky, minulou zimu jsem mela porad obsazeny dva susaky, vlhkost byla hrozna. Na jare jsme koupili susicku a mame po problemu, uz bych ji nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21598
4.2.16 18:23

Ano, velmi pomůže. Mám sušičku od půlky prosince a tuto zimu poprvé neutírám ráno na parapetech kaluže vody. A jako bonus ušetříš čas a náklady na žehlení. Po týdnu mám na žehlení jen pár halenek místo metrové hromady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
4.2.16 18:24

Sušičku mám a považuji ji za lepší vynález než myčku :) do 2 hodin prádlo suchý, měkký.. Z venku v létě mi přijde prádlo už tvrdý :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4503
4.2.16 18:24

@eva valoi také si myslím, že by to mohlo přinejmenším trochu pomoci a ta úspora času k nezaplacení vřele doporučuji - sušička je spotřebič na který nedám dnes již dopustit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
4.2.16 18:25

A jaká je spotřeba energie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
4.2.16 18:28

Ano…uz bych ji nedala…nejlepsi spotrebic v domácnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
4.2.16 18:28

Kvuli tomu mam susicku. Bohuzel jsem 11 let susila v loznici a nejspis jsem si tim vybudovala astma a neustale problemy s plicemi :? Od podzimu mam susicku a poprve neni nikde nahore zadna plisen, vlkhost na oknech a na parapetu. O tom, ze pradlo mam suche do dvou hodin a ne do dvou dnu, ani nemluvim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
4.2.16 18:30

@ELIbeta Jak to? My jsme zase neustále zdraví, všichni kolem nás se kácejí a my nezasmrkáme, nezakašleme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
4.2.16 18:30

@eva valoi Taky suším prádlo doma, vlhkost se velice zvýšila, tak jsme si pořídily odvlhčovač vody. Vždy jej na pár hodin v místnosti zapnu, kde se suší prádlo a jak z odvlhčovače fouká vlažný vzduch, tak mi prádlo rychle uschne a odsaje i vlhost z místnosti. A navíc to nežere tolik elektřiny jako sušička.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
4.2.16 18:32

@LLenule111 Já o té sušičce právě uvažuji, protože si myslím, že mi to ušetří práci i jinak. Taky mě leze na nervy, jak mi tu furt visí ty hadry. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
4.2.16 18:34

@eva valoi Mám stejný problém měla jsem pořád vlhko v bytě, dost velký vliv mělo i prádlo, prvně jsem ji nechtěla, ale ted na ni nedám dopustit, koupila jsem ale tu, ze které se vylévá voda, ty levný taky zvyšují vlhkost. Sušička suší průměrně 3 hodiny,+ 2 hodiny pračka tak se mi zadaří bez problémů vyprat většinou všechno prádlo, peru na 6-7 osob, a z toho 4 jsou malý prasátka, takže prádla mám požehnaně. :roll: Abych řekla pravdu, nevím jestli se investice vyplatila, ale prádlo nesmrdí vlhkostí a pěkně voní, vždycky mě zasmrádlo když venku furt pršelo, nebo doma, větrat se taky v zimě pořád nedá. A hlavně neběhám z prádlem, nevěším a není problém si vyprat na poslední chvíli, a nemám strach že mi to neuschne. A nemusím prát tak často, stačí ted 2× týdně, nečekám až se mi uvolní sušák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
4.2.16 18:35

@eva valoi Ja mam odmala alergii (sennou rymu). Existuje studie, ktera spojuje suseni pradla v mistnosti, kde se spi, se vznikem astmatu u lidi se sennou rymou. Ta vlhkost, pouzivani avivaze atd. proste skodi, zvlast, kdyz to trva x let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
4.2.16 18:36

Holky, dík za příspěvky, teď už tedy jen jakou značku vybrat a na co si dát pozor.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný