Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A je tam u vás někdo normální?
Nemůžete stavět přes vedení vodovodu. Co budete dělat, až ty trubky pod domem prasknou? To vám tam poteče voda? Ten vodovod je zakreslený v mapách? Je to oficiální? Rozhodně se musí udělat přeložka.
Barak niekolko prvych rokov sada, takze sa to cele bude hybat vratane susedovho privodu, tym sa zvysuje riziko ze ten privod praskne.
Aj ked ti to niekto dokaze opapierovat tak by som to takto nechcel. Susedov vodovod nieje tvoj majetok a ked praskne tak na tvoj nazor sa ta nikto pytat nebude…
Urcite by som to dal aspon 1m od zakladovej dosky. Ano je to projekt, prachy atd, ale do buducna je to velke riziko ak to nechas pod barakom.
@Janli píše: Více
Je rok 2025. Normy a zdravý rozum se už nepoužívají.
Příspěvek upraven 28.05.25 v 08:07
Vy jste postavili barák na sousedovi přípojku? To fakt? A soused je v klidu? To bude srandy kopec, až to zjistí.
Zajímalo by mne - když se ti někdo koukne do ucha, vidí světlo na druhé straně? Určitě, viď.
Tak to máte u vás hodně zajímavý stavební úřad, když vám povolil stavbu přes přípojku.
A logicky asi taky nikdo nepřemýšlí, co když bude potřeba přípojku opravit? Zbouráte dům?
@Kacka2 no oni to povolené nemají, pokud to chápu. A sousedovi je to sumak - no tak to bych se i hodně divila. Soused asi viděl papír se zakreslenými ochranným pásmem. To bude srandy kopec, až to uvidí.
@inkakřivák myslíš, že staví bez stavebka? Tak to mě vůbec nenapadlo, ale přečetla jsem si to znovu a asi máš pravdu.
Tak hlavně že mají pod barákem zkreslené ochranné pásmo ![]()
@Kacka2 píše: Více
Já jsem to pochopila tak, že mají v papírech nakreslenou tu přeložku včetně ochranného pásma, na to mají stavebko. A na přeložku se vykašlali.
@inkakřivák píše: Více
Tohle snad není možný….. To jim nedochází, že ke kolaudaci domu budou dokládat i to vyhotovení přeložky?
@Janli Proč by je napadla taková složitá věc, když nevidí nic špatného na základech na vodovodní přípojce?
A ani neřeší případnej flastr….. ![]()
Vcelku to vypadá vtipně, ale narušení obecního vodovodu, to bych viděla i na obecný ohrožení….. to bude teprve sranda….. a nějak nechápu, proč by to měl řešit soused. Ten nestaví a přípojku má evidentně legálně…
@Janli soused vubec nemusí vědět, kudy ta jeho přípojka jde. Anebo že neudělali přeložku. Kdoví, jak to je.
To je věcí stavebního. Ale teda z přístupu zakladatelky je mi poněkud ouzko, to je hardcore i na to, co každou chvíli v práci řeším……
@inkakřivák máš pravdu, jsem natvrdlá. Asi proto že by mě vůbec nenapadlo, že někdo něco takového vymyslí. A až nezkolaudují, tak se budou strašně divit.
Zdravím,
spíš odpovědi od zkušených nebo známých od zkušených a anonym z pochopitelných důvodu - chodím tady často. Stavíme dům, přes pozemek vede k sousedovi vodovod, kde by bylo potřeba udělat přeložku, ale sousedovi to je šumák, stavitelovi také a nám v podstatě též…papírové vše vyznačeno, jak má byt (ochranné pásmo)…chci se zeptat, ten sousedův vodovod vede v několika místech přes základovou desku - má nebo nemá ta deska vliv na jeho vodovod? Vždyť nám také vedou naše trubky přes základovku…neřeším teď, že bychom mohli dostat “flastr” apod., řeším pouze vliv materiálu na materiál (beton základové desky na vodovodní přípojku), děkuji předem za odpovědi.