Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@AP450 píše: Více
No píšeš, že jsi kupovala druhého psa, aby první netrpěl, když je sám doma. A teď píšeš, že chceš pro toho druhého někoho, kdo se mu bude věnovat denně. To si ale protiřečí, přece. Já jsem teda shodou okolností u předchozího psa taky zažila rozchod krátce poté, co jsem si to stěně pořídila, takže já to chápu, chápu, v jaké jsi pozici a že to není jednoduché. Ale tenkrát mě teda ani nenapadlo ji dávat pryč, vlastně když to tak počítám, tomu psovi tenkrát taky byly 4 měsíce. Promiň, pro mě je to stále tak, že při prvním problému ji chceš dát pryč. Ale tak jsi stejně asi rozhodnutá, jen ti říkám, že teď máme psa, který přesně pendloval mezi rodinama, protože předchozí majitelé nebyli schopni vyřešit problém, jejich řešení bylo, že se ho zbavovali (opakovaně ještě k tomu).
A není ten rozchod větší důvod aby ses věnovala psům?
Stejně s nimi musíš několikrát denně ven. Ať prší nebo mrzne. Což jí mimochodem způsob jak navázat nové vztahy a zážitky. ![]()
@Silverine247 - Vím protože ho moc dobře znám, takže vnímám jeho chování a kameru jsem si samozřejmě pořídila. Celý den leží na gauči, kam ona nevyskočí a ani minutku s ní není v kontaktu. Nehrají si společně ani když jsem doma a vidím na něm, že ho její přítomnost prostě štve. Stejně tak je to při venčení. Ano, byla to moje chyba, že jsem si myslela něco jiného, ale pokud bychom na to byli dva (jak bylo původně v plánu), ten starší pejsek by měl alespoň více pozornosti od partnera, mezitím co já bych se mohla plně věnovat té malé.
V tom pripade bych ji vratila co nejrychleji. Ty uz jsi stejne podle vseho rozhodnuta. ![]()
Ja nemyslela at vratis starého, ale ať s vracením teda neotálíš., ze cim je štěně mladší, tím spis si nekde zvykne bez nejake újmy.
Měsíc je krátká doba na soužití psů. Ty psi mohou klidně vedle sebe žít, atd… Chyba je pořizovat psa psovi.
Čím dřív štěně vrátíš, tím líp. Pořídit štěně druhému psu, aby nebyl sám, je podobné, jako pořídit sourozence dítěti, aby si mělo s kým hrát. ![]()
Ale, nepovidej, kdyby on byl ten, co stene chce, tak si ho vezme s sebou.
A pokud to byla opravdu spolecna akce, tak mu rekni, at si stene vezme, ze neni v tvych silach utahnout dva psi. Co je na tom tak sloziteho?
Tak štěňátko vrat, když je pro tebe najednou takový problém se postarat. Hlavne si, ale nepořizuj deti, ty vrátit nejdou.