VŠ matematika - vysvětlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14015
15.1.15 17:05

@sonulicka - mě hlavně těší, že jsem něco vypotila. Číselné soustavy jsem vytáhla z ponožky (a wikipedie). Když převádíš do n-ární soustavy, tak se do čísla snažíš vecpat co nejvyšší mocninu n, pak o jednu nižší, a tak dále. U přirozených čísel je to jednoduché, ale Vám to udělal veselejší, abyste museli pokračovat i za desetinou čárku, tzn. cpát tam i n na mínus prvou, na mínus druhou, atd., a ještě navíc periodicky, abyste museli hledat součet nekonečné geometrické posloupnosti (= geom. řadu). Nevím akorát, na kterou posloupnost on se tam konkrétně ptá, vzala jsem to logickou cestou, my jsme to pro necelá čísla na škole vlastně ani nebrali.
U 3c) jsem ten pruh viděla i nad šestkou a pořád mi bylo divné, že to nevychází.

Pojem „úplná operace“ mi nic neříká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
15.1.15 17:58

@Len-til-kah teda ty se mi asi jen zdas, prosim te co jsi studovala za skolu ze to takhle snadno zvladas? Ja nevi. Asi mam proste blbe skripta nebo nevim nejak jsemfurt nechapal co po me chce.. Ale z tveho zapisu mi dochazi i ta blba definice.. Uplna operace vim ze jsme je resili v algebre souviselo to s binarnimi operaci, co si pamatuji tak nam uvadel priklad ze uplna operace je napriklad scitani v mnozine prirozenych cisel. Hele nedoucujes treba i matiku?? A co ti budu dluzna, protoze si me zachranila a ja budu schopna to konecne nejak doresit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
16.1.15 20:07

@sonulicka - učitelství pro 3. stupeň. Nejjednodušší by měla být pro mě ta dvojka, ale krucifix, odkud bere x, y, u, v? T je z jaké množiny do jaké množiny? Trošku tam něco chybí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
16.1.15 20:26

@Len-til-kah no to T znamena oprace scitani trid, skripta oznacuji T(x, y) jako tridu rozkladu v niz lezi prvek (x, y). Tatez trida muze byt vyjadrena ruznymi usporadanymi dvojicemi a pritom plati T(x, y)=T(u, v) (x, y)~(u, v). Tohle mame ve skriptech z algebry co se tyka trid rozkladu ale u tohohle nam jen zadal priklad tak jak to lezi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze