VŠ matematika - vysvětlení

4278
15.1.15 08:35

VŠ matematika

Ahoj vsem,

Hledam nekoho schopneho, kdo studoval ci studuje prirodovedeckou ci pedagogickou fakultu na pomoc s priklady do predmetu aritmetika, jedna se o dost specifickou cast.. Studuji dalkove v Olomouci (jsem z Brna) a bohuzel tenhle predmet uci clovek, ktery nic nevysvetlil, prednaska odpadla a jakykoliv pokus z jeho strany o vysvetleni je marny (je to typicky matikar uzavreny ve svem svete a neschopny predat vedomosti dal). Potrebuji tedy nekoho, kdo treba i uci na VŠ nebo i na jinem typu skoly a rozumnel by tomu, samozrejme to nechci zadarmo, ale uz jsem fakt zoufala, mam splneny na katedre matiky vsechny zkousky a tohle je posledni… Potrebovala bych nekoho, kdo by mi to dokazal spocitat a tak nejak vysvetlit (bud po mailu nebo pripadne osobne ziji v brne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5730
15.1.15 09:25

@sonulicka Tak s tímhle ti neporadím, ale říkám si, jestli jsme náhodou neměli stejného učitele. (taky jsem studovala v Olomouci) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
15.1.15 09:50

@malinika no ani bych se nedivila mam pocit ze na tenhle predmet je tam jedinej.. A skolu si dodelala? Kdybych nebyla ve tretaku a nememla vse krome tohohle hotove tak to asi vudavam tenhle clovek mi bere veskorou energii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
15.1.15 09:58

@sonulicka Jojo, dodělala, ale nestudovala jsem matiku. Tu jsem měla naštěstí jen 2 semestry v prváku, ale i ty stály za to. :mrgreen: On ten matikář byl fakt hodný, i se snažil, abychom to pochopili, ale jeho myšlenkové pochody byly nad naše chápání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.1.15 10:09

@sonulicka A vy nemáte skripta? Tam to určitě bude vysvětlené. Případně skripta z jiné školy. Tohle by dost dobře mohlo být i v přehledu matematiky pro střední školy. Je to taková tlustá modrá kniha. Je tam matika i hezky vysvětlená, možná zauvažuj nad tím, jestli si jí nekoupit.
A jinak tady něco o matematických důkazech, od toho bych se možná odrazila:

http://www.matematika.cz/dukazy

http://ucebnice.heureka.cz/…polak-josef/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
15.1.15 10:16

@Amys skripta mame ale v nich nic neni respektive to podstatne je vyteckovane abychom si to doplnili sami, bohuzel tady uz se jedna o pokrocilou cast matiky, ktera ve stredoskolskem prehledu neni, posilal jsem to i slecne ktera se zabVa doucovanim vs matiky a nevi si s tim rady :nevim: proto zkousim i tady jestli neni nekdo kdo se v tomhle vyzna, nejak si s tim sama nedokazu poradit…

Příspěvek upraven 15.01.15 v 10:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
15.1.15 10:18

@malinika tak to nebude on tenhle neni ani hodny a ani se nijak nesnazi aby to clovek pochopil jeho prednaska je silene zmatena, skace z jednoho tematu na druhe takze po pul hodine uz vlastne nevis k cemu ted mluvi.. Doporucena literatura je vetsinou totalne k nicemu takze clovek je pak odkazan na hledani na internetu pripadne zaplatit si nekoho kdo mu s tim pomuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
15.1.15 10:42
@sonulicka píše:
@malinika tak to nebude on tenhle neni ani hodny a ani se nijak nesnazi aby to clovek pochopil jeho prednaska je silene zmatena, skace z jednoho tematu na druhe takze po pul hodine uz vlastne nevis k cemu ted mluvi.. Doporucena literatura je vetsinou totalne k nicemu takze clovek je pak odkazan na hledani na internetu pripadne zaplatit si nekoho kdo mu s tim pomuze…

Víš, co mě ještě napadlo? Zkusit se domluvit s nějakou holkou (nebo i klukem) ;) z denního studia - ideálně z přírodovědy, nějaká metematika-ekonomie…díky jedné holčině odtud jsem udělala zkoušku já. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.1.15 10:43

@sonulicka A koukala jsi na ten odkaz o důkazech? Vysokoškolská matika se většinou točí kolem derivací a integrálů, tomu předchází vyšetřování průběhů funkcí apod. Ty jsi v prváku? Nejspíš tímhle začnete, přejdete na funkce a pak na ten zbytek. Tohle by fakt v tom přehledu mohlo být. Já bych ti ráda pomohla, ale pro mě by to znamenalo se to všechno znovu učit a na to teď nemám čas. Každopádně v první řadě si nastuduj značky. Už ten první příklad ti říká, že máš dokázat, že pro každé x, každé ypsylon atd. platí to a to. Takže bych ten příklad rozpočítala a prostě se dopracovala k tomu za rovnítkem :nevim: A nakonec bych tam doplnila čísla a opět dopočítala.
Vpodstatě dokazuješ takové ty základní matematické věty, například jakože operace sčítání je na tělese reálných číslech komutativní (to je takové to, že 1+2 je to samé jako 2+1), dokazování vět ohledně násobení apod. :nevim:
Kupříkladu u toho c máš dokázat, že pro každé iks, pokud ho násobíš 0 platí, že je výsledné číslo nula :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
15.1.15 10:49

@Amys ted se na to koukam a zkousim neco vyplodit, jsem ve tretaku vsechno jako integraly a derivace uz mam za sebou vcetne cele analyticke geometrie a algebry. Spis po nas cele tri roky dukazy nikdo nechtel a ani nam je nevysvetlil, takze tohle je pro me totalne nove a jen nad tim sedim a snazim se vzdycky neco vyplodit nakonec koncim vztekla, hazim vsude papiry a tlucu se do hlavy pro co ze jsem se to zase rozhodla :mrgreen: prave proto zkousim spis hledat cloveka co to treba uci nebo zrovna studoval, je mi totiz jasne ze tohle se rado rychle zapomina :-)
@malinika no prave zkousim hledat nekoho kdo by to nejlepe studoval aby vedel o co jde.

Ale dekuju holky nejak to snad dopadne dnes na me z toho vseho dopadla proste totalni depka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
15.1.15 10:53

@sonulicka Jestli nikoho nenajdeš, můžeš zkusit pohledat na kolejích (přírodověďáci bydlí většinou na Šmeralkách) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.1.15 10:55

@sonulicka Aha, to to potom vysvětluje. Z mého pohledu je tohle základ. Tak si fakt pročti ten odkaz o důkazech a zopakuj značky, jak se píší, co znamenají a myslím, že se ti to nakonec podaří. Značky třeba tady:

http://cs.wikipedia.org/…_zna%C4%8Dky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.1.15 10:56

A teĎ jsem našla ještě něco, co ti by ti mohlo pomoct.

http://www.google.cz/url?…. bGQ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
15.1.15 12:09

@sonulicka - stíhám jen ten první papír. Doufám, že je to OK, už jsem na RD dlouho. Pak to smažu, tak si to ulož.
Nerozepisovala jsem to všecko dokola, takže aby to mělo logickou posloupnost, mělo by se nejdřív dokázat d).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
15.1.15 13:56

Ty jo to si delas srandu? Dekuji moc, co budu dluzna a hlavne mas to prave pro me celkem logicky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze