Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No rozhodně bych do práce zavolala, že nepřijdu a proč. A do školy to samé. co s tím budeš dělat? Musí ti to někdo vybrat.
Ja bych se asi z prace omluvila, urcite pochopi, syn nevim ![]()
jako prevence je dobry teatree olej, kapicka za usi. Ty : omejt, vycesat a i bych si koupila nejakou barvu na vlasy, nebo preliv. To taky nemaji moc radi.
Barva nepomůže, vši jsou sajrajt a hrozně blbě se toho člověk zbavuje. Pokud jsi je objevila i u sebe, rozhodně zůstaň doma a zbav se jich.Syna prohlédni a určitě nahlaš do školy, že je měl-přece nechceš, aby ti je přinesl zpátky ![]()
U nás když je měla malá, vůbec nepomáhal žádný prostředek z lékárny-jsou nějaké odolnější, ale normální Orthosan na psy ten zabral zaručeně ![]()
A pokud už máš něco koupeno, tak to nastříkej, klidně si ještě omotej hlavu do igelitu a pak vyčesat všiváčkem a nejlepší by bylo, kdyby ti je někdo vybral, jak už tu bylo řečeno
Tak lovu zdar ![]()
Syna bych poslala, ale oznamila ucitelce, ze si prinesl ze skoly vsi( ma je urcite vic deti, jen na to jejich rodice zatim mozna neprisli). Sama bych se zaridila podle situace - pokud se v praci nestykas s moc lidmi, asi bych to riskla, prece jen dospely spis ohlida, aby se s nikym nedotykal hlavou a dal si na to pozor… Pokud do prace nutne nemusis, nebo bys riskovala, ze to rozneses, zustala bych doma.
Doporucuju Pedicul Hermal, funguje spolehlive. Dcera je mela o Vanocich, do minuleho tydne jsme s tim bojovali. Pak se zjistilo, ze je ma i nejlepsi kamaradka( od te je chytla po prvni vlne) a snad uz bude zas klid.
Dcera je mela uz potreti, podruhe jsem je od ni chytla i ja a neprisla jsem na to hned, nejaky cas jsem s tim urcite chodila do prace, nikdo je ode mne nelapil.
Diky skolce, skole a druzine uprimne NESNASIM VSI. Je to vzdycky deratizace celeho bytu, vsech veci, obleceni, povleceni apod…
Zvlast jako vanocni darek v zrovna uplne ciste vycidenem byte to bylo fakt super…
JJ nastříkala jsem je difhusilem či co to je. Smrdí to šíleně. To nejspíš chtějí otrávit spotřebitele:) No z prací je to složité. Není záskok. Muselo by se nechat zavřeno.:( Tudíž hodně ztrát. To se zítra musím dohodnout. Přemýšlela jsem, že se dám ostřihat, ale kdo mě ostřihá na nějaký pěkný sestřih na kluka. Kadeřnice těžko s touto diagnozou. Hlavně jsou ty vlasy hodně husté, tak nevím zda-li by to mělo nějaký smysl. Ach jo. Taky si ty brebery mohly vybrat někoho jiného. Se štítím i broučka natož tohodle:)
Dcera mě vši pravidelně přivážela z tábora
Proto jsem od té doby zavedla prevenci.
Jednou za čas si všichni umyjeme hlavu tím prostředkem na psy-nic tím nezkazíme a já je ani jednou od ní nechytla. Dokud chodí do kolektivu dětí, je to třeba. Teda teď už to tolik nepraktikujeme-je jí 15 let a snad už není tak ohrožená jako když si k sobě rvaly hlavy
@Anonymní píše:
JJ nastříkala jsem je difhusilem či co to je. Smrdí to šíleně. To nejspíš chtějí otrávit spotřebitele:) No z prací je to složité. Není záskok. Muselo by se nechat zavřeno.:( Tudíž hodně ztrát. To se zítra musím dohodnout. Přemýšlela jsem, že se dám ostřihat, ale kdo mě ostřihá na nějaký pěkný sestřih na kluka. Kadeřnice těžko s touto diagnozou. Hlavně jsou ty vlasy hodně husté, tak nevím zda-li by to mělo nějaký smysl. Ach jo. Taky si ty brebery mohly vybrat někoho jiného. Se štítím i broučka natož tohodle:)
Nemusíš se nechat stříhat. Pokud máš ten difusil, tak ho nastříkej a ještě si obal hlavu igelitem, to by bylo, aby jsi je neudusila ty mrchy
Zrovna dnes jsem synka chytla v šatně jak se pusinkuje se slečnou. To její maminka bude mít asi taky radost:) Zítra to nahlásíme. Uvidíme zda ho vezmou nebo zůstane doma. Ale mě se práce nevyhne. To vím jistě.
A hlavně mládě ted bylo furt nemocné. Je týden ve škole:( Je sice moc šikovný a dohání to rychle, ale představa, že bude doma zase několik dní mě celkem děsí. Sama taky studuji a zvládat jeho školu a svou je fakt na palici a hlavně opravdu nejsem pedagog a některé věci neumím vyvětlit, tak jak by potřeboval. A z těch jeho sešitů kolikrát sama nevím co po něm vlastně chtějí.:)zakl.
Vlasy nestříhej, já jsem je po nastříkání a umytí vyčesávala všiváčkem, co byl u šamponu nad velkým bílým papírem, abych měla přehled, co vyčešu a zda je to opravdu zahubeno - pak hřebínek vyvařit a druhý den nanovo. Myslím, že třetí den už to bylo v pohodě, ale každých cca 10 dní je potřeba proceduru preventivně zopakovat ![]()
Příspěvek upraven 25.01.13 v 08:59
Tak mi dcera taky dotáhla vši, ale chytli jsme to včas. Akorát já z toho měla hysterický záchvat. Takže všechno vyprat, matrace jsem přežehlila a koberce vysála. Prostředek z lékárny byl k ničemu, tak jsem udělala slivovicový zábal a pak vzala vlasy žehličkou. Nezbylo z nich nic. A prostředky na psy jsou taky účinné, to jsem pak aplikovala jako prevenci ![]()
Já bych zavolala učitelce, jak to vypadá a poté se až rozhodla. Pokud má ale hlavu čistou, myslím, že může jít do školy
![]()
Syn si ze školy přinesl vši, podchyceno včas…první procedůru za sebou, hlavičku má ted čistou. Jenže jsem zjistila, že je mám také. Dlouhé husté vlasy, no co s tím budu dělat netuším. Můžu jít vůbec do práce a syn zítra do školy? Děkuji za reakce. P. S. A co jako prevence?