Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, máme buldočka a měla jsem na něj takovou vodičku na očička a vytírání vatičkou tomu dost pomohlo. Koupili jsme to někde na výstavě, ale ve zverimexu by to taky mohli mít. Jinak bohužel neporadím, jedině vodou a sušit ![]()
@Kačus82 Ahoj,díky! A nepamatuješ se na název té vodičky? Nebyl to čistič očního okolí-taková malá, průhledná, modrý nápis? To nám moc nepomohlo, to jsme měli koupené asi před rokem.
My jsme to u nasi smudliny taky resili a skoncili jsme u veta, pac vysusovani taky vedlo ke zhorseni… matlali jsme to pak nejakou mastickou primo od veta a kdyz to bylo ok, otirali jsme nejprv mokrou vatickou a pak necim suchym, mekkym, nedrazdivym, ale vzdycky nejdriv z toho dostat takovy ty zaschly hnusiky, teprv pak jemne susit. Oni na to trpi, no, cumacci zmackani ![]()
Ahoj, promiň, hledala jsem to na internetu, ale nenašla
je to pár let zpátky, možná už to nedováží ![]()
@Kacise Díky! Veterináře máme u domu a už jsme tam kvůli tomu taky byli. Já spíš myslela jestli někdo nepoužívá třeba dám příklad odvar z měsíčku nebo tak něco. Nechci ho pořád patlat nějakou chemií. Veterinář mu dává na vše atb, měl i kortikoidy, chtěla bych něco šetrného, přírodního, ale to chci asi moc
![]()
@Kačus82 píše:
Ahoj, promiň, hledala jsem to na internetu, ale nenašlaje to pár let zpátky, možná už to nedováží
Díky za snahu ![]()
Ahojda, mame mopsika, uz 14ti leteho (ted uz teda doziva u mych rodicu). Nas vet chova anglicky buldoky a pred lety mi rekl- je to sice proti zasadam, ale nejlepe se mi osvedcil Framykoin. Doporucil mi vrasku jednou tydne vytrit a vycistit vatou namocenou v prevarene vode, vysusit necim savym a jiz suchou vrasku maznout jednou tydne az mesicne tim Framykoinem. Asi jsi zrovna tenhle typ rady nechtela, ale fakt je, ze nasemu psovi tak vsechny problemy s vraskou skoncili, a ze je na tom buldocek jeste oproti mopsovi celkem dobre
.
Preji at najdete neco ucinneho ![]()
Hele Jennie, ja bych rekla, ze jsme v klidnych dobach zkouseli po tom vycisteni a vysuseni maznout troskou obycejne vazeliny z lekarny (te vazene, zadnou z obchodu). Ono teda zalezi na tom, jake je vase psisko prasisko, pze nase psi slecinka je proste prasatecko praseci, takze si tesne po namazani tou vazelinou sla hrabosit metro do pelechu a kousky vyhrabaneho molitanu se ji na to maznute nalepily
, ale celkem ji to to misto uklidnovalo..
@teredes Díky
,Framycoin máme v lékárničce, ale tomu se bráním. Nejvíc mě štve, že to má po celou dobu klidné a pár dní před výstavou se to takhle rozjede. Před minulou výstavou to bylo podobné. Asi jak se snažím, aby to měl v pořádku a častěji čistím, tak to akorát po…
@Kacise píše:
Hele Jennie, ja bych rekla, ze jsme v klidnych dobach zkouseli po tom vycisteni a vysuseni maznout troskou obycejne vazeliny z lekarny (te vazene, zadnou z obchodu). Ono teda zalezi na tom, jake je vase psisko prasisko, pze nase psi slecinka je proste prasatecko praseci, takze si tesne po namazani tou vazelinou sla hrabosit metro do pelechu a kousky vyhrabaneho molitanu se ji na to maznute nalepily, ale celkem ji to to misto uklidnovalo..
Nase zlaticko se vyvalelo v mrsine zajice. Bylo to v parnem lete a ten zajic byl v podstate tekuty. Ta nase potvora byla chvili nezvestna a vratila se obalena zajeci srsti. To byl muj nejhorsi zazitek s ni
![]()
@teredes Taky dobrý…
Pro mě bylo nejhorší, když jsem ho jednou venčila už za tmy, byla jsem v 8.či 9.měsíci, zakecala jsem se s jednou paní, co taky venčila a najednou jsme si uvědomily, že jsou nějak zticha-rochnili se v nějaký s… a co je nejhorší, tak pravděpodobně lidské
.Manžel nebyl doma, tak jsem s ním zápasila ve vaně, natlačila jsem mu psí pastu na zuby do tlamy-tak vyčištěný zuby nikdy neměl…no hrůza, ten smrad vůbec nešel smýt. Od té doby se hromádkám vyhýbá, on se koupe nerad, nerad čistí zuby, uši…omlouvám se za nechutnost…
To jsem rada, ze prasopsa nemame doma jenom my
My uz si teda davame bacha, ze hodi zada do louze pred oblibenym panem sousedem, no, to sere pes, to uz je standard, ale jako mala sezrala srnci bobky a vet ji tahal hrobnikovi z lopaty… Jenze davejte buldockovi kosik na tu jeho tlamu nula nula nic…
A co se tyce tech mrsin, to maj radi snad vsichni coklici, tchynakovic jack russel je vylozene vysazenej na radne ulezele rybi mrsiny. Ten smrad z toho cokla vyprat nejde, ani nadvakrat, proste si to musi „odsmrdet“. A tak prijdete ke tchynakum, kteri maji byt jako klicku, v obyvaku bily koberec, bile deky na gauci, vsecko nacincane…a pod sklenenym konferencnim stoleckem vam k tomu smrdi chcipla ryba ![]()
Ahoj, tomu našemu se vráska zapařila ( byli jsme se koupat), hned jsme jeli za veterinářem aby se netrápil, dostali jsme nějakou žlutou mastičku v injekci a tyhle ubrousky http://vetshop.sk/…pi-1468.html ( jsou desinfekční a pes mi před tím smradem utíká
) a do dvou dnů měl ksiftík v pořádku
Jo a ty ubrousky používáme preventivně, veterinář nám je prodal za minimum.
Dobrý den, měla bych prosbu, kdo chováte buldočka či jinou rasu, která trpí na zarudlou mokvající vrásku pod okem-potřebovala bych poradit co na to dát, aby se to zlepšilo. Obecně to vysušujeme suchým ubrouskem, ale teď se to nějak zhoršilo a jako na potvoru jdeme v sobotu na výstavu:-(.Jestli má někdo tip budu ráda a děkuji
.Nejraději bych něco přírodního:-)