Zarudlá vráska u buldočka

Jennie
17.9.12 14:09

Zarudlá vráska u buldočka

Dobrý den, měla bych prosbu, kdo chováte buldočka či jinou rasu, která trpí na zarudlou mokvající vrásku pod okem-potřebovala bych poradit co na to dát, aby se to zlepšilo. Obecně to vysušujeme suchým ubrouskem, ale teď se to nějak zhoršilo a jako na potvoru jdeme v sobotu na výstavu:-(.Jestli má někdo tip budu ráda a děkuji :kytka:.Nejraději bych něco přírodního:-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PaníKadrnožková
17.9.12 14:14

Ahoj, máme buldočka a měla jsem na něj takovou vodičku na očička a vytírání vatičkou tomu dost pomohlo. Koupili jsme to někde na výstavě, ale ve zverimexu by to taky mohli mít. Jinak bohužel neporadím, jedině vodou a sušit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Jennie
17.9.12 14:20

@Kačus82 Ahoj,díky! A nepamatuješ se na název té vodičky? Nebyl to čistič očního okolí-taková malá, průhledná, modrý nápis? To nám moc nepomohlo, to jsme měli koupené asi před rokem.

• Citovat
  • Upravit
1400
17.9.12 14:47

My jsme to u nasi smudliny taky resili a skoncili jsme u veta, pac vysusovani taky vedlo ke zhorseni… matlali jsme to pak nejakou mastickou primo od veta a kdyz to bylo ok, otirali jsme nejprv mokrou vatickou a pak necim suchym, mekkym, nedrazdivym, ale vzdycky nejdriv z toho dostat takovy ty zaschly hnusiky, teprv pak jemne susit. Oni na to trpi, no, cumacci zmackani :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
17.9.12 14:53

Ahoj, promiň, hledala jsem to na internetu, ale nenašla :nevim: je to pár let zpátky, možná už to nedováží :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Jennie
17.9.12 14:54

@Kacise Díky! Veterináře máme u domu a už jsme tam kvůli tomu taky byli. Já spíš myslela jestli někdo nepoužívá třeba dám příklad odvar z měsíčku nebo tak něco. Nechci ho pořád patlat nějakou chemií. Veterinář mu dává na vše atb, měl i kortikoidy, chtěla bych něco šetrného, přírodního, ale to chci asi moc :nevim: :)

• Citovat
  • Upravit
Jennie
17.9.12 14:55
@Kačus82 píše:
Ahoj, promiň, hledala jsem to na internetu, ale nenašla :nevim: je to pár let zpátky, možná už to nedováží :nevim:

Díky za snahu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6263
17.9.12 15:40

Ahojda, mame mopsika, uz 14ti leteho (ted uz teda doziva u mych rodicu). Nas vet chova anglicky buldoky a pred lety mi rekl- je to sice proti zasadam, ale nejlepe se mi osvedcil Framykoin. Doporucil mi vrasku jednou tydne vytrit a vycistit vatou namocenou v prevarene vode, vysusit necim savym a jiz suchou vrasku maznout jednou tydne az mesicne tim Framykoinem. Asi jsi zrovna tenhle typ rady nechtela, ale fakt je, ze nasemu psovi tak vsechny problemy s vraskou skoncili, a ze je na tom buldocek jeste oproti mopsovi celkem dobre :).
Preji at najdete neco ucinneho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
17.9.12 15:57

Hele Jennie, ja bych rekla, ze jsme v klidnych dobach zkouseli po tom vycisteni a vysuseni maznout troskou obycejne vazeliny z lekarny (te vazene, zadnou z obchodu). Ono teda zalezi na tom, jake je vase psisko prasisko, pze nase psi slecinka je proste prasatecko praseci, takze si tesne po namazani tou vazelinou sla hrabosit metro do pelechu a kousky vyhrabaneho molitanu se ji na to maznute nalepily :P, ale celkem ji to to misto uklidnovalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jennie
17.9.12 15:59

@teredes Díky :),Framycoin máme v lékárničce, ale tomu se bráním. Nejvíc mě štve, že to má po celou dobu klidné a pár dní před výstavou se to takhle rozjede. Před minulou výstavou to bylo podobné. Asi jak se snažím, aby to měl v pořádku a častěji čistím, tak to akorát po…

• Citovat
  • Upravit
Jennie
17.9.12 16:06
@Kacise píše:
Hele Jennie, ja bych rekla, ze jsme v klidnych dobach zkouseli po tom vycisteni a vysuseni maznout troskou obycejne vazeliny z lekarny (te vazene, zadnou z obchodu). Ono teda zalezi na tom, jake je vase psisko prasisko, pze nase psi slecinka je proste prasatecko praseci, takze si tesne po namazani tou vazelinou sla hrabosit metro do pelechu a kousky vyhrabaneho molitanu se ji na to maznute nalepily :P, ale celkem ji to to misto uklidnovalo..
:mrgreen: Máme taky čuníka. Máme před domem parčík a miluje vyválet se pod lavičkou v prachu a hlíně, nejlépe den po koupeli. A ne jednou, když byl menší, tak se vyrochnil v něčí hromádce…jo a rybí mršina u rybníka…samé chuťovky…ale jinak je to miláček :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
6263
17.9.12 16:14

Nase zlaticko se vyvalelo v mrsine zajice. Bylo to v parnem lete a ten zajic byl v podstate tekuty. Ta nase potvora byla chvili nezvestna a vratila se obalena zajeci srsti. To byl muj nejhorsi zazitek s ni :poblion: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jennie
17.9.12 16:26

@teredes Taky dobrý… 8) Pro mě bylo nejhorší, když jsem ho jednou venčila už za tmy, byla jsem v 8.či 9.měsíci, zakecala jsem se s jednou paní, co taky venčila a najednou jsme si uvědomily, že jsou nějak zticha-rochnili se v nějaký s… a co je nejhorší, tak pravděpodobně lidské :poblion:.Manžel nebyl doma, tak jsem s ním zápasila ve vaně, natlačila jsem mu psí pastu na zuby do tlamy-tak vyčištěný zuby nikdy neměl…no hrůza, ten smrad vůbec nešel smýt. Od té doby se hromádkám vyhýbá, on se koupe nerad, nerad čistí zuby, uši…omlouvám se za nechutnost…

• Citovat
  • Upravit
1400
17.9.12 16:59

:mrgreen: :mrgreen: To jsem rada, ze prasopsa nemame doma jenom my :D My uz si teda davame bacha, ze hodi zada do louze pred oblibenym panem sousedem, no, to sere pes, to uz je standard, ale jako mala sezrala srnci bobky a vet ji tahal hrobnikovi z lopaty… Jenze davejte buldockovi kosik na tu jeho tlamu nula nula nic…

A co se tyce tech mrsin, to maj radi snad vsichni coklici, tchynakovic jack russel je vylozene vysazenej na radne ulezele rybi mrsiny. Ten smrad z toho cokla vyprat nejde, ani nadvakrat, proste si to musi „odsmrdet“. A tak prijdete ke tchynakum, kteri maji byt jako klicku, v obyvaku bily koberec, bile deky na gauci, vsecko nacincane…a pod sklenenym konferencnim stoleckem vam k tomu smrdi chcipla ryba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
17.9.12 19:58

Ahoj, tomu našemu se vráska zapařila ( byli jsme se koupat), hned jsme jeli za veterinářem aby se netrápil, dostali jsme nějakou žlutou mastičku v injekci a tyhle ubrousky http://vetshop.sk/…pi-1468.html ( jsou desinfekční a pes mi před tím smradem utíká :mrgreen: ) a do dvou dnů měl ksiftík v pořádku :) Jo a ty ubrousky používáme preventivně, veterinář nám je prodal za minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný