Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím,
jaké máte zkušenosti s kočárkem Roan Marita a s Roany vůbec? Má smysl do toho jít? Líbí se mi, že je vysoký a docela elegantní, jen nevím, jaký je na obsluhu, údržbu apod. Budu ráda za vaše názory.
Díky,
Bebet
Máte zkušenost s Roan Marita?
Přidejte zkušenost s Roan MaritaAhoj Bebet,
pripojuji se k tvemu dotazu - taky me zajima, jak je kdo s timto kocarkem spokojeny.. Byla jsem v prodejne Baby Land, a tam se mi libil kocarek Inglesina Magnum a pak jsem objevila Roan. Na to, ze je polsky, tak to vychazi cenove skoro stejne jako Inglesina, tak by me zajimalo, jestli tomu odpovida ta kvalita.
Co me dost rozhodilo, byla starsi prodavacka, ktera byla dost protivna, neznala ani rozmery Roanu - pry mi muze dat metr, at si to zmerim
, ani k barvam mi toho moc nerekla - no byla to spis podavacka nez prodavacka. Tim me dost odradila, ale myslim, ze v Brne ty Roany ani snad v jinych prodejnach nejsou.
Holky, tak ktere s nim mate zkusenosti, napiste prosiim… ![]()
Ahoj holky.
Já si kupovala Roan Hugo v Olomouci.Drandíme 4.měsíc a jsem spokojená.Rozměrově je to jeden z větších kočárků (97cm vně,92 vnitřně).I taška je dost veliká a je dobře zateplený(na léto má větrání ve stříšce).příští zimu v něm určitě ještě zvládneme.Původně jsem taky chtěla Maritu ale kvůli skládání do auta jsme zvolili Huga. Jediným mínusem je mírné zatáčení ale po přečtení různých diskuzé jsem zjistila že to dělají i kočárky jako Jane.A taky jsem ještě nedonutila manžela aby dofouknul kolečka(poprvé a naposledy foukal při pořízení).
Mrkněte nám do galérky.Máme ho tam dvě.
http://emimino.cz/modules.php?…
Barvu jsem vybírala ze vzorníku.Kombinací bylo móře.Vyzvedávali jsme ho za 3 týdny.
Tak přeji šťastný výběr.
Martina a Tadeášek 16t1d ze Zimňátek 05/06
Jančo,
já jsem si nakonec nemohla dovolit čekat na reakce lidiček, protože mě všude strašili objednací lhůtou 5 týdnů, což je doba, kdy už bude mimčo na světe. Takže jsme na Tomkově náměstí včera jeden Roan Marita vybrali a dnes jsme pro něj jeli. Cestou jsme se ale zastavili v Baby Landu na Štefánikově ulici, kam jsme sice dorazili přesně 5 minut před zavíračkou, ale paní se nám ochotně věnovala (oproti naprosto hroznému personálu na Tomkově náměstí). Roany tam sice mají o 550 dražší, ale mají tam opravdu hezké barvičky i skladem, navíc i s autosedačkami, které se dají na podvozek přicvaknout (na Tomkově náměstí nám ani nebyli sedačku ochotní objednat ani ukázat katalog Roanu!)
Výsledek byl, že jsme si tam vybrali kočárek, který je v konečném důsledku dražší o 1.600 Kč (celková cena je 9.800), proto, že je manžestrový v kombinaci s kůží, ale vypadá moc krásně - jako Inglesina Magnum v luxusním provedení. Mají k němu skladem i autosedačku, která včetně adaptérů stojí 2.700. Trochu se bojím, co udělá manžestr (že se lehce ušpiní, ošpoupe apod.), ale manžel, mamka i kamarádka mě ujišťují, že by se toho nebáli, takže pro něj v pondělí jedeme.
Takže jestli máš pevné nervy, zkus ještě Tomkovo náměstí. Taky Roany prodávají na Václavské, ale Marity mají skladem jen tři, navíc v nehezkých barvách.
Držím palce, dej vědět, jak jsi dopadla.
MartinoK - díky za reakci. Jsem ráda, že jsi s Roanem spokojená.
Bebet
Babet prosím vyfoť ho a dej někam do galérky.Já ho v kombinaci s kůží ještě neviděla.Sice už ho kupovat nebudu ale jsem holka zvědavá ![]()
Martina
Ahoj,
tak něvím jestli to není s křížkem po funusu, ale já mám Maritu doma a jezdíme s ní už skoro 11 měsíců. Když jsem ho kupovala, líbilo se mě, že má zvlášť hlubokou korbu a ztvlášť sportovní sedajdu a navíc jsme ho pak našli v jednom obchodě v nádherné červené barvě tak byl prostě můj a hotovo ![]()
A musím říct, že jsem spokojená, i když jsou věci, který bych ještě vylepšila (jenže jsem prostě ideálnější kočár nenašla ![]()
Zatím funguje naprosto v pohodě, nic se nezlomilo ani jinak nerozbilo. měla jsem strach hlavně ze systému brzdění a skládání, umělá hmota ve mě moc důvěry nevzbudila ale zatím vše OK. A skládat jde fakt skvěle, je to rychlé a jednoduché.
Hluboká korbička je supr, zezdola větrá, všechno je pratelné, většímu mimi jde polohovat zádíčka. A hlavně ty rozměry - je krásně široká a rozhodně nepatří k nejkratším, jestli budete chtít můžu přeměřit. My jsme v ní jezdili až do konce ledna a to měl malej asi 75 cm.
Sporťák zatím moc vyzkoušen není, teda jezdíme v něm, jenže malej je zacpán ve fusaku, tak nevím co to udělá v létě. A pozor - nemá 5bodové pásy, jen 3bodové kolem boků!
Takže co bych Maritě vytkla? Aby nevrzala, musí se mazat kolečka a takové ty houpací spony (ale to asi i jiné kočáry). Nánožník u sporťáku by mohl být větší, mám dost problém narvat ho na fusak. Takový ten „nánožníček“ u hluboké korbičky se přidělává jen na cvočky u boudičky a jinak je tam navolno, takže kopající mimi ho v nohou neustále vyvlíká, chtělo by to našít ještě další dva cvočky jakoby do noh.
A jinak už snad nic. Rozhodně svojí službu splnil a snad ještě nějakou dobu plnit bude…
Mějte se,
Věrka
Bebet
Tak Ty uz jsi opravdu s koupi kocarku nemohla moc cekat! ![]()
Ja mam prece jen vic casu pro vyber a rozmysleni. No verim, ze budes s Roanem spokojena, mel by patrit k tem kvalitnejsim polskym kocarkum (ty levnejsi pry dobre nejsou a na tento pry reklamace moc nejsou).
V Baby landu musela byt bud jina zenska, nebo ta stejna mela dobrou naladu
. Mne nebyla ani schopna rict, jaky ma Roan rozmery a jake si muzu vybrat barvy (mimo vystavene), o katalog jsem si musela vylozene rict. Jsem z Reckovic, takze planuji obchod Baby star na Lidicke - to je taky jeste docela blizko, je tam pry prijemna majitelka a maji tam velky vyber Inglesin Magnum - k te se priklanim vic, takze uvidim az na miste.
Je lehci a ma to petibodove upinani, navic si rikam, ze ti Italove to za ty roky maji asi dost propracovane. Ale ono to je asi vcelku jedno..
Hlavne Ti drzim palce, at vsechno dobre dopadne - termin uz se Ti blizi..
No vyjde Ti to krasne, abys dostala to vyssi porodne!
Kde budes rodit?
Veruska Diky moc za informace, je dobre znat primo zkusenosti s kocarkem z praxe. To tribodove upinani je asi malo, ze? Kdyz je zive dite. Ale az na ten nanoznik to vypada, ze je kocar asi kvalitni. Tak at si ho jeste pekne uzijete!! ![]()
MartinaK Taky diky za info - ten Hugo pry neni tak dobry jako Marita (podle diskuzi na emiminu), ale pokud jsi s nim spokojena, tak to znamena, ze kvalita by mela byt o.k.. Vseobecne je pry u polskych kocarku problem s tim, ze samovoln e zataci a jsou hure ovladatelne - u techto typu to asi ale neplati..
Jančo - on je rozdíl mezi Hugem a Maritou pořádný protože to jsou jiné typy kořárů.Myslím že se nemůže srovnávat kombinace a hluboký který se potom vymění za spor.sedačku.Jde o to co chceš od kočáru a porovnat si stejné typy.A to zatáčení určitě nepatří jen polským.Bylo už tu dost diskuzí o zatáčení Patronů i jin.značek.Ovladatelnost je myslím dobrá.Zvládám vést i naší fenku na vodítku a to není žádný andílek.Jinak pokud chceš super ovladatelný kočárek tak ti radím kočárek s natáčecí nápravou.Ten je super ale taky bohužel jiná cen.skupina.
Tak přeji šťastnou ruku při výběru a spokojenost v praxi.
Martina
Ještě mě napadlo jestli sis nepopletla Huga s Cortinou.Protože to je hluboký kočárek taky od Roanu ale co vím tak třeba nemá polohování zad.Jinak se mi ty jejich hluboké koč.hodně líbí.Víc než od jiných značek.
Martina
MartinaK
No ja budu radsi sazet na ty nafukovaci kola a klasickou ctyrkolku s dobrym perovanim, protoze budeme jezdit vic v terenu. Takze u techto typu moc nataceci naprava neni. Ale neva, aspon budu posilovat, ne?
Ja s tim Hugem zkusenost nemam, jen jsem to kdesi cetla na internetu. A to zataceni je pry nejhorsi napr. u Deltimu, takze u techto typu to maji treba o.k..
Doma mam letak Roanu, takze vim, ktery je Kortina a Hugo. Mne slo hlavne o tu hlubokou korbicku, tak proto uvazuji mezi Maritou a Inglesinou Magnum. Ta Inglesina je ale lehci, asi 13,7 kg. Tak jeste uvidim.
Jančo ,
budu rodit na Obilňáku - alespoň to tak mám v plánu. Myslím, že největší výběr Inglesin mají v Avionu v tom dětském obchodě (bohužel nevím, jak se jmenuje - je vedle Ikea). Na Tomkově náměstí jsem viděla jen tři.
Dnes si pro kočár jedeme, tak jsem zvědavá!!!
Bebet
Ahoj holky,
nenašly jste někde informaci o váze kočárku?
Díky
Pájina
Pajino, zkusím se zeptat v tom obchodě, ale prý by měl být jeden z těch lehčích a údajně skladnějších. No uvidíme odpoledne. Dám vědet.
Bebet
Ahoj holky,
já měla kočárek Roan Marita a byla jsem naprosto spokojená, kupovala jsem ho jen kvůli hluboké korbičky a byla velmi prostorná! Celý kočárek jsme vozili v kufru auta a já jsem byla schopna dát ho tam sama a to jsem prcek:-)
Koupili jsme ho v POlsku za 6000tis, jsem z Ostravy a v Lase ho prodávali bez pláštěnky za 9000tis!!!
Malého jsme v kočárku vozili půl roku a na léto jsme si pořídili Asahi Sciroco, chtěla jsem něco sportovnějšího:-)
Do Roanu bych šla znova, ale nejkvalitnější je opravdu MARITA, co jsem se dočetla, tak je to sice polský výrobek, ale spolupracují s Inglesinou:-)
papap Bledulka
Ahoj holky,
taky vlastním Roan, ale Hugo, a jsem docela spokojená. Když se sice přehodí rukojeť a dítě jede po směru jízdy je kočár hůře ovladatelný, ale který je bez chyby, že… .-)
Ale proč píšu… Dlouho jsem se rozhodovala, jestli jít do polského kočárku a rozhodnutí mi urychlila prodavačka v nějakém obchodě, která to uzavřela s tím, že ať si vyberu jakýkoliv kočár, tak je stejně vyrobený buď v Polsku nebo Číně… No, tak jsme vyrazili do Polska a ušetřili nějakou tu tisícovku ![]()
Vybírání a rozhodování zdar ![]()
M.