Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Známkování v diktatů v první třídě je velmi za hranou, jestli jsi na školu hodně naštvaná, tak to pošli Blesku…
Za 5 z diktatu mi v 1. tride prijde moc. U nas dava ucitelka nejhur za 3. Jako napsane to ma blbe, o tom zadna, ale vzdyt se to teprve uci. Ucitelka by mela byt mirnejsi ![]()
Mně přijde jakákoli pětka v první třídě úplně mimo. Snad jen pokud se dítě na něco záměrně vykašle. Ale pokud se snaží, tak kule ho rozhodně k lepšímu výkonu nenamotivuje.
No a doma trenujete? To bude asi zaklad. Problemy jinak s logopedii/vyslovnosti nema a slysi spravne? Jinak mi vadi, ze pises o svem diteti jako o blbem a zadruhe mi prijde drsne, takto znamkovat v prvni tride, ale zijeme v zahranici a tady by za to dostal nejakyho smajlika.
No tak to fakt hledím.. Žiju sice v zahraničí ale tohle mi teda přijde dost přes čáru.. Dcera by teda dopadla dost podobně ( máme taky prvňáčka). U nás zatím neznamkuji a na pololetí jsme se jenom sešli s panem učitelem a řekli si na čem je potřeba více pracovat… Paní učitelka asi bude stará škola ne? Takhle akorát vychova generaci deti které budou nenávidět školu.. A to jsem většinou na straně učitelů
A to byl opis, nebo diktovala a oni psali?
Mě fascinují ta vynechana místa, tak jako akorát.
Ta 5 se mi nezdá v pořádku, na první třídu.
U nás by učitelka nedala ani 3, vůbec by to nehodnotila.
Dcera už je teda v 6.tride, čekám co nás čeká u mladší, která nastupuje v září, protože už tam na té škole neni tahle normální paní učitelka a taky jsou tam tyhle aktivistky.
Ona už tenkrát byla v důchodu a na dva roky jí jistě přemluvili učit.
Ona vůbec psaní nehrotila, hlavně u kluků. Psani znamkovala, když už musela maximálně 2.
Ale v ostatních předmětech byla nekompromisní, což rodiče kluků dokázali velmi ocenit a kluci sekali dobrotu.
Psani se hroti do třetí třídy, pak už je každému skoro jedno jak píšou, odráži se to pouze za hodnocení na úpravě sešitu, jednou za čas. To pak může zachránit známku, když se rozhoduje třeba mezi 1 nebo 2, něco má napsáno fakt blbě, ale něco moc hezky.
Spíš jestli stíhal, jestli měl dostatek času? Jak se k tomu syn vyjádřil?
@blumen To blbe dite bylo s nadsazkou, uz pred mesicem mi prinesl 4 z diktatu. Takze me hamba fackovala a trenujeme (ac nevim, co driv). Den co den cteni knizky (to mame povinne), psani (ale pomaham a opravuji). Na logo chodi, ma problem r, ř jak se soustredi moc, pise l nebo v (tim nekdy nahrazuje to r). Ucitelka o logo vi, ale nezajem. Prave uz jsem nalomena, jestli u doktorky resit nejake vysetreni, ze ma hlubsi problem nebo jestli to tempo je na 1. tridu vrazedne.
U nas na statni zš se od 1. do 3. rocniku neznamkuje, asi vi proc… zakomplexovana kra.va a to jinak mam k ucitelkam opravdu velky respekt
V první třídě už se píše diktát? Dát prvňákovi kouli, to je pitcha ne učitelka.
@blumen píše:
No a doma trenujete? To bude asi zaklad. Problemy jinak s logopedii/vyslovnosti nema a slysi spravne? Jinak mi vadi, ze pises o svem diteti jako o blbem a zadruhe mi prijde drsne, takto znamkovat v prvni tride, ale zijeme v zahranici a tady by za to dostal nejakyho smajlika.
ona o něm nepíše jako o blbém, ptá se jestli je tak blbý… za mě tedy známky nejsou měřítkem inteligence…blbý teda není…
syn by dostal mračíka, v první třídě děti horší než za 3 nedostávaly…by mě s tím Cyrilem zajímalo, jestli jim to hláskovala…a kluk asi i trochu špatně rozumí Cyrir ![]()
brala bych to tak, že musím se synem trošku víc procvičovat psaní, písmenka, určitě bych dítěti nenadávala…o učitelcebych si myslela svoje, ale pokud je to ojedinělé, tak bych to neřešila… ![]()
hele syn je teď ve 2. a napsal v diktátu Krištof, přece jako Kristoff z Frozen
stane se…
@Trojlístek Diktat. Sama na nem doma vidim, ze kdyz ho zacnu honit s casem, tak zmatkuje a chybuje. Takze cas je problem. Kdyz pise v klidu je to lepsi. Kolik meli casu nevim. Ale uz kdyz si nemohl vzpomenout na velke pismenko, tak to nechal byt. Nenapadlo ho psat dalsi pismena, i kdyz by mu to stejne bylo houby platny.
Maminky deti v 1. tride, jen mi reknete, jestli mam opravdu tak blby dite, nebo resite neco podobneho. Diktat v 1. tride. Anonym, aby mi tu zas nezacal nekdo nadavat, ze na dite kaslu a hledam chyby na ucitelce. Jen bych chtela mit srovnani, ucitelce nenadavam.