Třináctý plat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Nemecka firma - 13 plat mame a je dany i ve smlouve. 14. plat dostavame neoficialne jako bonus na jare a jeste nam pravidelne kazdy rok pridavaji, takze za mne:
danke, danke, danke ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak od nás je to tak 13 a 14 plat 50%, jinak od odborů dostáváme za svatbu, za výročí, za pohřeb, jinak pokud marodíme dlouho tak za každých 21 dní 500 kč na ruku a další jako odchod do důchodu, kdyby se mi něco stalo v práci a umřela bych tak odbory připlácí určitou část pohřbu atd atd je toho víc ale ed si nevzpomínám jo a od firmy taky za výročí ve firmě, za 3-5 let 3000, 6let 6tis a takto je to to 8let za 8 tisíc a pak každý další rok 8000
- Citovat
- Upravit
Nám byl 13. plat rozpuštěn do 12cti platů.., ale i tak máme benefitů tolik, že mi to dělá cca 3000 k výplatě navíc, plus placené přesčasy.. takže my máme sice jen 12 platů, ale i tak mi žádné další platy nechybí.. loni nám dokonce dali dost štědré odmeny..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaufland na Slovensku
My na Slovensku mame ten 13.plat (+70% mzdy v hrubom) az po nejakom odpracovanom roku-dvoch na Vianoce. Nadcasy nam vacsinou nechcu ani uznat, mame odporucanie si ich nepisat, kazdy den treba ostat 1-2 hodiny navyse. Vacsinou po dlhych reciach ponuknu den volna ak clovek spravi aj viac ako 10 hodin nadcasov. Ine som pocul ze je na jednej bratislavskej filialke, vraj dokazu aj zvysit plat ak sa clovek ozve. Inde priemerny plat v cistom nie je ani 10 000 SK na stare koruny (330€) co je podla mna akurat tak hanba v tejto dobe a za to sa este chvalit ze je to najviac?? Ja som sa presvedcila ze zamestnanca si nevazia vobec, je to proste iba cislo ktore si odmaka 200 hodin mesacne na milionove zisky spolocnosti pomaly zadarmo. Za tu istu pracu dokazu dat niekde v Nemecku/Rakusku 1400€ a tu 300€ - zisky na filialky su spolu aj s cenami takmer rovnake. Akurat tak hlupa lacna pracovna sila sme pre nich asi, neverim tomu ze by bol problem pridat na platoch - to by ukazali ze si nas aj vazia.
- Citovat
- Upravit
Zalezi na vasi kolektivni smlouve. Jinak ano, trinacte platy, benefity, bonusy a rocni odmeny jeste nastesti porad funguji. Dokonce i bonus za narozene dite ci za svatbu.