Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobre rano. Chci se zeptat, je tu jedna vec, ktera me trapi v myslenkach. Brzy koncim 1.trimestr, skrz velke nevolnosi a nechutenstvi od 6.tydne jsem nedokazala nic moc jist, byli dny kdy jsem snedla jen par sucharu, shodila jsem. Z 50kg na 46. Hospitalizovana jsem nastesti nebyla, ale jde mi o to, ze az ted ve 12.tydnu zvladam jist celkem normalne uz. Trapi me, ze jsem nezvladla jist ani teho. vitaminy, nevolnost to vic prohlubovalo. Z ceho miminko bralo ziviny apod? Protoze ja az opravdu ted po 5-6ti tydnech dokazu jist co bych mela. Bojim se, ze jsem tim neco treba zanedbala, ale nedalo se. Mel to nekdo taky tak, a miminku vazne nic nechybelo? I kdyz jste mu vazne vazne nedopravali to, co vsude pisou?? Ceka me brzy screening a jsu z toho tak nervozni aby bylo vse v poradku. Dekuji za Vase zkusenosti. Hezky den
Plod si vezme z tvých zásob co potřebuje.
@Anonymní píše:
Dobre rano. Chci se zeptat, je tu jedna vec, ktera me trapi v myslenkach. Brzy koncim 1.trimestr, skrz velke nevolnosi a nechutenstvi od 6.tydne jsem nedokazala nic moc jist, byli dny kdy jsem snedla jen par sucharu, shodila jsem. Z 50kg na 46. Hospitalizovana jsem nastesti nebyla, ale jde mi o to, ze az ted ve 12.tydnu zvladam jist celkem normalne uz. Trapi me, ze jsem nezvladla jist ani teho. vitaminy, nevolnost to vic prohlubovalo. Z ceho miminko bralo ziviny apod? Protoze ja az opravdu ted po 5-6ti tydnech dokazu jist co bych mela. Bojim se, ze jsem tim neco treba zanedbala, ale nedalo se. Mel to nekdo taky tak, a miminku vazne nic nechybelo? I kdyz jste mu vazne vazne nedopravali to, co vsude pisou?? Ceka me brzy screening a jsu z toho tak nervozni aby bylo vse v poradku. Dekuji za Vase zkusenosti. Hezky den
Nezoufej. V prvním trimestru jsem zhubla sedm kilo, nijak pestre jsem nejedla ani potom, protože mi bylo zle až do konce. Kluk je zdravej a narodil se s váhou 4500 g. Ono si mimco vezme, co potrebuje ![]()
Vezme si to od tebe…když není dostatek výživy ve stravě tělo vyplaví živiny vitamíny a minerály z toho co má k dispozici…že svalů, kosti, tukových zásob…
Mimino vycucá z tebe co bude potřebovat a hubnutí na začátku je docela normální a zhubnout 4 kg fakt nic není
Ahoj, mam to velice podobne a i ja mam strach, takze se tu pripinam na pripadne odpovedi
![]()
@Lucie_Sx píše:
Vzdyt je to mrnavy jak fazole.Vsechno si vezme z tebe.
A víš kolik lidí si tohle neuvědomuje?
Někdo otěhotní a začne jíst za dva, protože ta fazole evidentně potřebuje stejnou dávku kalorií, vitamínů a minerálů jako dospělý ![]()
@medvidka píše:
A víš kolik lidí si tohle neuvědomuje?Někdo otěhotní a začne jíst za dva, protože ta fazole evidentně potřebuje stejnou dávku kalorií, vitamínů a minerálů jako dospělý
Myslim ze uvedomuje, ale kdyz nekdo za mesic, kdy se plod vyviji na zacatku sni max suchou ryzi, tycinky a vypije vodu, jen aby nebyl dehydrovany, tak myslenky pak na to, aby bylo vse v poradku a „fazoly“ nic nechybelo k vyvinu, jsou opodstatnene. ![]()
@Anonymní píše:
Myslim ze uvedomuje, ale kdyz nekdo za mesic, kdy se plod vyviji na zacatku sni max suchou ryzi, tycinky a vypije vodu, jen aby nebyl dehydrovany, tak myslenky pak na to, aby bylo vse v poradku a „fazoly“ nic nechybelo k vyvinu, jsou opodstatnene.
Když si vezmeš, že jsou na naší planetě místa, kde lidé nemají ani tu vodu a přesto se množí jako kobylky, tak myslím že můžeš být v klidu
Lidské tělo je v tomto geniální
@Anonymní píše:
Myslim ze uvedomuje, ale kdyz nekdo za mesic, kdy se plod vyviji na zacatku sni max suchou ryzi, tycinky a vypije vodu, jen aby nebyl dehydrovany, tak myslenky pak na to, aby bylo vse v poradku a „fazoly“ nic nechybelo k vyvinu, jsou opodstatnene.
tak ještě jednou to dítě vysaje tebe, tobě ubyde energie, dítěti se nic nestane to je vetřelec co tě spokojeně vysává a roste
@Anonymní píše:
dítě (Plod) funguje ve vztahu k tvému tělu jako parazit. Takže si od tebe vezme co potřebuje. Trpět nedostatkem vitamínů a minerálů pak budeš ty.
Tohle byl přesně případ mojí mamky, když mě čekala. Neudržela nic v sobě, na začátku rapidně zhubla a porodní váha se rovnala té startovní…. A puf… je mi 36 a jsem zdravá 😁
A ani vitaminy, které bys do sebe cpala sebevíc neovlivní to, když se ti pokazí něco v zárodku, a to je zase moje osobni zkusenost.
Mela jsem to taky tak, pred tehu 51kg, po prvnim problitym trimestru 46kg, je mi blbe jen si na to vzpomenu, radsi bych zopakovala porod nez tohle. No nejedla jsem bud vubec nic nebo jen nejakej rohlik, ziviny fakt skoro zadny a mam krasnyho zdravyho 6 mesicniho draka
doktorka rikala at se nebojim, ze on si vezme ze zasob maminky ![]()
Úplně cajk matko
každé dítě je svým způsobem parazit, od doby co nahlodá děložní stěnu až po dobu než se vytvoří placenta.. a parazity dělají co? Živí se že zásob svého hostitele
já zvracela jak Amina a dopadlo to tak, že kluk se narodil s váhou 4160 gecek.. že by mu něco chybělo se říct nedá.. ![]()