2 morčata - samci

1908
28.4.15 12:24

2 morčata - samci

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Loni jsme synovi pořídili králíka (obyčejného z králíkárny) a k němu morče. Z králíka se i přes mazlení stala nevypočitatelná potvora, která bez varování útočí a kouše a tak jsme se rozhodli ho vrátit zpátky do králíkárny pánovi, který nám ho dal. Nechceme, ale aby morče zůstalo samo a tak bychom mu chtěli pořídit parťáka druhé morče. Mláďata nechceme, takže by to byl druhý samec. A otázka zní: snesou se, nebudou na sebe útočit? Zakrslého králíka jsme vyloučili, protože jsou dost náchylní a my je máme celoročně venku v minikrálíkárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44
28.4.15 12:29

Asi bych se poradila s chovatelem. Někdy se mohou snést v pohodě a někdy ne. Ten starší by mohl na malého útočit. 2 morčata jsem měla jednou a byly z toho mladý :-) a to měli být oba samci:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
28.4.15 12:30

@Zuzlounek ano,budou se prat, dva samci se spolu nechovaji…jen dve a vice samic.

• Citovat
  • Upravit
24798
28.4.15 12:38

Myslím, že někdy spolu dva samci být můžou, ale spíš třeba bráchové, úplně od mláďátek…
Taky se nám podařilo mít samotného samce - a jiného už pak k sobě nesnesl.

Je možnost kastrace, ale to bych probrala s veterinářem. Pak by u sebe mohl mít samičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
28.4.15 12:44

@Pipet presne tak, a behem jejich zivota se nikde blizko nich nemuze vyskytnout samicka…tam uz konci laska :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1312
28.4.15 12:50

Když jsem byla malá, mívali jsme hodně morčat a vždy se dva samci rvali (jeden dokonce druhému roztrhl ucho). Určitě bych cíleně druhého samce nepořizovala. Když jsme měli dva samce a několik samiček, samičky byly spolu a ti dva samci každý zvlášť ve své bedýnce. Jinak to nešlo. Ale je pravda, že jsme asi nikdy neměli jen ty dva samce, doma byly i samičky, tak je mohli cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
28.4.15 13:12

My jsme jako malé děti dvě morčata - samce měli. Byli to bráchové a když vyrostli, rvali se. Roztrhali si navzájem uši a museli jsme je rozdělit.

• Citovat
  • Upravit
9025
28.4.15 13:20

@pavlats a za jak dlouho se takhle začali prát? Máme cca osmimesíční bráchy a zatím jsou v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
28.4.15 13:25

@Tonyax Ty jo, to už si přesně nepamatuji. Ale měli jsme je asi dva roky, pak se nám ztratili a tuším, že rozdělení mohli být tak cca rok. Ale fakt už nevím přesně, byla jsem malá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9025
28.4.15 13:31

@pavlats tak já doufám, že se ti naši rvát nebudou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.4.15 13:33
@KackaDoup píše:
@Zuzlounek ano,budou se prat, dva samci se spolu nechovaji…jen dve a vice samic.

samci spolu v klidecku muzou byt, ale museji spolu byt od malicka. Kdyz das mladeho ke staremu tak se budou porad prat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.4.15 13:35

Mam tedka rodokmenove morcaky, samecky, bratrance, maji hodne pres rok a neperou se, maximalne na sebe vibrujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
28.4.15 13:36

@MarieOVMUC to jsme uz taky psala, kdyz to psal nekdo nademnou…ale to neni tento pripad.

• Citovat
  • Upravit
7376
28.4.15 13:37
@Zuzlounek píše:
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Loni jsme synovi pořídili králíka (obyčejného z králíkárny) a k němu morče. Z králíka se i přes mazlení stala nevypočitatelná potvora, která bez varování útočí a kouše a tak jsme se rozhodli ho vrátit zpátky do králíkárny pánovi, který nám ho dal. Nechceme, ale aby morče zůstalo samo a tak bychom mu chtěli pořídit parťáka druhé morče. Mláďata nechceme, takže by to byl druhý samec. A otázka zní: snesou se, nebudou na sebe útočit? Zakrslého králíka jsme vyloučili, protože jsou dost náchylní a my je máme celoročně venku v minikrálíkárně.

urcite nejakou spolecnost mit musi. V nekterych evropskych zemich je to dokonce osetreno zakonem, povazuje se za tyrani, kdyz spolecenska zviratka chovas v jednom kuse. S tim zakrslym kralikem by to nemuselo byt tak spatne. My ho meli vetsinu roku taky venku v minikralikarne a jen na zimu doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
28.4.15 13:37

Měla jsem několik morčat kluků i holek :) a snesli se vždycky všichni v pohodě :) jednou když jsem na ně měla králíkárnu v opravě jsem je dala dohromady úplně všechny :D cca 15 ks a všichni v pohodě :) zezačátku na sebe hrozně pištěli a pak klid :) asi záleží na jednotlivcích :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný