2. třída - čeština

504
25.1.24 14:32

2. trida cestina

Jak jsou ted na tom druhacci s cestinou? Pisou y/i po mekkych tvrdych souhlaska spolehlive bez chyb a opisuji text perfektne? (Mysleno, ze kdyz 14 dni zpatky brali mekke tvrde souhlasky tak uz v tom nechybuji, pisou diktaty levou zadni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8706
25.1.24 14:35

S našimi druháky se teď učíme tvrdé souhlasky, porad dokola. Měkké ještě ne. Diktáty nepisi zatím, jen přepisy, opisy, doplnovacky. A i když děláme jen tvrdé souhlasky, jen tvrdé y, porad dokola se resi jenom YYYYY, najdou se experti, co tam frknou měkké i a není jim to divný. Normálka, chce to trénink.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
25.1.24 14:40

@Midaku Tak nasi meli jeden den tvrde a druhy den mekke. A jeste musi poznat i obojetne. A ted z toh pisou diktaty z chyby se dela strasne zle. Me prijde, ze to chce trenink a cas a ne se to nabiflovat a jet jak naprogramovany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
25.1.24 14:44

Naši teprve poznávají tvrdé a měkké. Oboje tedy najednou, ale pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17293
25.1.24 15:15

U nás se teď pořád dokola točí kolem h CH k r d t n… docela boj :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8706
25.1.24 15:22

@yvetyvet no není to ideální postup, ale někdo to tak holt dela. Hodně záleží na učebnici, podle které učitelka jede. Chce to čas, musí si to zažít, nakoukat, naposlouchat. Na to je ta naše učebnice lepší než co měl syn. Ten se to taky učil všechno naraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
25.1.24 15:36

U nás uz jedou diktaty na tvrdé měkké i. To mu jde hezky, bohužel zcela ignoruje interpunkci, takže si ty chyby nasbirá takto :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
25.1.24 15:47

@Tichošlápek Pro srovnani me zajima, jaknjsou na tom jinde. Jak jsem zjistila, tak my jsme si ted tema mekkyma a tvrdyma souhlaskama vyslouzili navstevu PPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22456
25.1.24 15:48

Nepise bez chyb y/i. Neopisuje perfektne. Porad vzpomina, jak se vlastne pisi nektera velka pismena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
25.1.24 19:59
@Midaku píše:
S našimi druháky se teď učíme tvrdé souhlasky, porad dokola. Měkké ještě ne. Diktáty nepisi zatím, jen přepisy, opisy, doplnovacky. A i když děláme jen tvrdé souhlasky, jen tvrdé y, porad dokola se resi jenom YYYYY, najdou se experti, co tam frknou měkké i a není jim to divný. Normálka, chce to trénink.

U nás přesně stejně.

„Piš slova podle vzoru: mladá žena - mladý muž, stará kniha - starý dům, velká rána - velkí batoh…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8706
25.1.24 20:08
@Platanka píše:
U nás přesně stejně.„Piš slova podle vzoru: mladá žena - mladý muž, stará kniha - starý dům, velká rána - velkí batoh…“

Ano.. jedna duha - dvě duhy, jedna noha - dvě nohi.. však se to uci, jednou se to naučí, chce to trénink, musí si to zafixovat. Ve třetí tride se to opakuje a i tam to někteří napíšou špatně. Jak jsou zblbli z vyjmenovaných slov, tak pak je uz zadny hy chy ky ry dy ty ny nenapadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
26.2.24 19:11

Pokud vás to uklidní, nakoukla jsem do whatsupové skupiny sekundy a z některých perel se mi málem odloupla sítnice - nemám lyžy, stratil jsem to, nic nevydím… :roll: Takže dvě nohi a velkí batoh u druháčků by mě nechaly naprosto klidnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
27.2.24 10:00

@Jahru Me by to nechalo taky uplne klidnou, ale my kvuli tomuhle musime do PPP pro papir na dyslexii, dysgrafii. V dobey kdy se to ucili, tak napsal spatne 2 diktaty. Meli tam i slovo lokomotiva, coz je vylozene na trenink mekkych a tvrdych souhlasek. Takze me to stale jen utvrzuje v tom, ze ta ucitelka je blazen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
27.2.24 10:07

@yvetyvet do ppp bych klidně zašla, ale tady se přikláním spíš k tomu, že je učitelka cvok :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
27.2.24 11:07

@Jahru Ne klidne, ja musim. Psycholozka o nas vedela driv, nez jsem se na pokyn ucitelky ozvala. Beztak potrebuji udrzet 2 ucitelky a 2 asistentky ve tride, tak musime prinest papir s podporou. Jinak si to neumim vysvetlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin