Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Jsem taková p.canešla jsem dceru ve vajíčku z místnosti do místnosti, nebyla privazana, když jsem jí pokládala tak mi z vajíčka sjela a bouchla se do hlavičky. Šíleně brečela. Už je ok, je to tak 15 minut. Mám sní někam zajet? Nebo neco sledovat? Neteče ji krev, nevrací, zornicky má ok..
A tam kam se bouchla ma nejakou bouli nebo? O co se bouchla? Ale je malicka, pro muj klid bych asi jela.
Těžko radit, zas si jet sednout mezi chřipky na dvě hodiny
v drtivé většině případů se nic nestane ![]()
Bylo to kousek nad zemí, ale smeje se, povídá si… Bouchla se do zadu, sjela jakoby…
@Anonymní píše:
Bylo to kousek nad zemí, ale smeje se, povídá si… Bouchla se do zadu, sjela jakoby…
Tohle je tezky no…ja vetsinou dala na svuj cit. Je pravda, ze pokud by tam byli nemocni, zbytecne tomu dite vystavovat. Mozna bych zkusila zavolat. Max ti poradi, at ji sledujes a co ![]()
Pokud hned brečela a byla při vedomi, tak je to spíš OK, zvlášť pokud se nebouchla do hlavy, ale spadla po zádech. Ale pokud chceš mít klid, tak alespoň zavolej na pohotovost a porad se.
@Kukacka123. Můj cit říká že ji nic není… Chová se normálně…
každopádně já z toho tejden nebudu spát
směje se, povídá si, zornicky má ok, nezvraci, ani bouli nemá…
@uživatel2 okamžitě spustila, sjela jako když naklonis vajíčko, prostě po nohách… Bylo to nad zemí.
@Anonymní píše:úžasná diagnoza, zavolala bych na pohotovost a zeptala se kolik je lidí a jela
@Kukacka123. Můj cit říká že ji nic není…Chová se normálně…každopádně já z toho tejden nebudu spát
Byla jsem na přednášce o dětských úrazech (od červeného kříže) a tam ta přednášející říkala, že pláč po bouchnutí do hlavy v drtivé většině případů znamená, že je vše v pořádku. Každopádně ji sleduj, pokud by se ti cokoliv nezdálo, jed. A nebo prostě zkus zavolat, za to nic nedáš. Držím palce, ať je v pořádku. A nevycitej si to, už se stalo (a věř, že se podobná nehoda stala spouste z nás), holt priste už si dáš větší pozor.
@Anonymní píše:
@Kukacka123. Můj cit říká že ji nic není… Chová se normálně…každopádně já z toho tejden nebudu spát
Zkusila bych stejne zavolat, popsat - z jake vysky spadla, jak spadla, kam se uhodila a tak…oni ti reknou
je jeste hodne malicka no…
Jako ja jsem plasan a hned volala nebo bychom jeli ![]()
Hele, jestli ti přepadla rovnou na hlavu a celé tělo za ní, pak bych jela. ale chápu, že nejdřív sjely nohy, tělo a hlava buchla o zem až nakonec z ne moc velké výšky, pak bych zkontrolovala, jak vypadá místo, kde se bouchla, jak se chová a pokud nezvrací, nechová se nezvykle, není extrémně spavá apod, tak bych čekala, pozorovala… Pro klid můžeš zítra ráno zajít k obvoďačce. Říká se, že nebezpečný je pád z výšky, jak je velké dítě, tj u takhle malého dítěte okolo 60cm, samozřejmě záleží i jak dítě spadne, pokud přímo na hlavu nebo na co spadne, nebezpečné jsou tvrdé předměty.
Nám třeba říkali na kurzu první pomoci, že matka cítí, když je něco špatně. Samozřejmě se na to nemůžeš spolehnout na 100%, ale já věřím tomu, že pokud víš, jak se to stalo, vidíš, jak se dítě chová a že mu nic není plus tvůj pocit, tak se na to spolehnout dá. Nicméně se taky říká, že radši jet stokrát zbytečně než jednou pozdě… Tak uvidíš, jak se ti to bude zdát, až se trochu uklidníš.
@tartaletka jak píšeš nejdřív nohy tělo hlava… Volala jsem na pohotovost a prý ji mám sledovat, kdyby to bylo vážný že už by se to projevilo. Nicméně chová se normálně, je po koupání, po jídle, a vypadá spokojene… Spadla na měkké lino, vejska to nebyla ale stačilo to ![]()
Jsem taková p.ca
nešla jsem dceru ve vajíčku z místnosti do místnosti, nebyla privazana, když jsem jí pokládala tak mi z vajíčka sjela a bouchla se do hlavičky. Šíleně brečela. Už je ok, je to tak 15 minut. Mám sní někam zajet? Nebo neco sledovat? Neteče ji krev, nevrací, zornicky má ok..