Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Potřebuji poradit, jestli je možné vzít 3 platíčka prášků po sobě bez přestávky na menstruaci? Loni v létě jsem si vzala 2 platíčka po sobě a neměla jsem nejmenší problém, ale nevím jestli 3 nejsou už moc. Jedu za prázdniny 2× na vodu a menstruace mi vychází přesně na tyto termíny a někdo možná ví, že mít menstruaci když jste celý den na vodě není nic příjemného, navíc se bojím nějaké infekce…Prosím poraďte.
já jsem brala klidně i půl rok bez přestávky a nebyl problém..
Z důvodu velké chudokrevnosti jsem to měla i přímo nařízené od doktora, takže určitě žáden velký problém to nebude ![]()
Brala jsem to takhle celou potápěčskou sezonu - takže od března do listopadu a v pohodě.
ja takhle brala antikoncepci sest let bez prestavky..neni nic krasnejsiho nez nemit MS vubec ![]()
Ähoj, já bych se nebála, když se to nestane pravidlem, tak si myslím, že je to OK. Na prázdniny u moře jsem to taky tak dělala, když jsme tam byli na 6 týdnů. Ale myslím, že existuje i antiko jako bez přestávky, můžeš se zkusit zeptat svého dr. Ale nebála bych se.
Ano, pokud je to jednofázová HA (všechny tabletky stejné). Dělala jsem po poradě s mudrou pauzu jen cca 3× do roka, je to k tělu i šetrnější.
Jak je tu již zmiňováno..u jednofázové HAK to lze 100%…já to takhle užívala na doporučení lékaře, v tahu i 4-6 měsíců kvůli migrénám, které se mi spouštěly vždy s menstruací
3 platíčka jsou určitě v pohodě. Většinou beru po sobě 2 nebo 3. Akorát gynekoložka mi doporučila, abych si čas od času udělala těhu test, že nic není stoprocentní…