Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
otázka jasná, letěly byste ve 30. týdnu na dovolenou? Jedná se o cca 4,5 hodinový let, druhé těhotenství, žádné problémy nejsou, nikdy(zaklepu) nebyly. První porod v termínu.
Na jednu stranu jsem nějak rozhodnutá, že poletíme, aby si první dítě užilo aspoň moře teď, když v létě budem doma, na druhou stranu mám trochu obavy.
Případně kdo letěl, bylo vše ok?
Díky všem. A prosím o klidnou diskuzi. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@DandátkoP píše:
Ahoj,otázka jasná, letěly byste ve 30. týdnu na dovolenou? Jedná se o cca 4,5 hodinový let, druhé těhotenství, žádné problémy nejsou, nikdy(zaklepu) nebyly. První porod v termínu.
Na jednu stranu jsem nějak rozhodnutá, že poletíme, aby si první dítě užilo aspoň moře teď, když v létě budem doma, na druhou stranu mám trochu obavy.
Díky všem. A prosím o klidnou diskuzi.
A destinace? Podle mne te nikdo nepojisti na lecebne vylohy.
@Tarena píše:
A destinace? Podle mne te nikdo nepojisti na lecebne vylohy.
Kanáry nebo Řecko. Pojištění zajistit jde, to jsem koukala.
Edit. je pravda, ze jsem koukala jen okrajove a nezkoumala zatim dopodrobna, ale urcite tam nejaky pojisteni po 30. tydnu bylo.
Neletěla bych, ale já měla problémy v obou těhotenstvích od začátku do konce, tak na to možná koukám jinak ![]()
V takto vysokém týdnu bych už neletěla. A to jsme byli na dovolené v mém druhém těhotenství v Turecku. Ale byla jsem 24tt.
Neletěla bych. Ale je to asi zkušeností. Rodila jsem ve 34.tt, do té doby bezproblémové těhotenství ![]()
Ani omylem.
Bezproblemovost doted neni zadna zaruka, ze se to nepodela. Staci jedna blba infekce, co ti rozjede porod.
Prijde mi to jako pujcka na dovcu - uplne zbytecny risk kvuli „kravine“.
Starsi dite se bez more urcite jeste chvili obejde.
Neletěla bych, bezproblémové těhotenství a 36 TT najednou porod. Jsem srab. ![]()
Tak ja jdu proti všem
ja letěla v obou těhotenství. V prvním casteji, myslim ze naposledy asi ve 32.tt a ve druhém někdy 9. nebo 10.tt za oceán. Tenkrát jsem byla pojištěna pres evropskou pojišťovnu, která pojistovala jediná i těhotné. Ale jak to je ted, nevím. Je to uz 7 a 9 let zpátky…
Neletěla bych. Bezproblémové a ukázkové těhotenství do 29. týdne a pak ze dne na den hrozící předčasný porod.
Nechci strašit, jen píšu vlastní zkušenost.
A jinak si myslím, že dítě si dovolenou užije i někde poblíž v ČR. Já jsem třeba u moře nikdy nebyla a nijak mi to nechybí a pojede časem s manželem a naším prtětem. ![]()
@Paní.Norrisová jo, tak s tim zas uplne nesouhlasim, dovolena u more se s čr srovnat nedá, ale my dost vyhledáváme teplo a dítě, ikdyž malý, si moře uživalo daleko víc, než dovolený u nás.
koupání, písek a hezký počasí, to udělá dost. Ale chapu, ze nekdo to nevyhledava.
@DandátkoP píše:
Kanáry nebo Řecko. Pojištění zajistit jde, to jsem koukala.Edit. je pravda, ze jsem koukala jen okrajove a nezkoumala zatim dopodrobna, ale urcite tam nejaky pojisteni po 30. tydnu bylo.
Recko nema na vsech ostrovech nemocnice. Kanary asi jak jde.
No porodit ani zalehnout tam na 2 mesice do porodu bych nechtela.
Ani prevoz novorozence by nebyl legrace.
@DandátkoP píše:
Ahoj,otázka jasná, letěly byste ve 30. týdnu na dovolenou? Jedná se o cca 4,5 hodinový let, druhé těhotenství, žádné problémy nejsou, nikdy(zaklepu) nebyly. První porod v termínu.
Díky všem. A prosím o klidnou diskuzi.
Píšeš, jak kdyby potom všechny oceány vyschly
Už mi to přijde hodně, neletěla bych. Ale koneckonců, ten pupek je přece tvůj ![]()
Neletěla bych. Jednak už tě možná ani nepojisti a řešit případný komplikace nebo předčasný porod kdo ví kde by mi za to nestalo.
@DandátkoP
Já letim za ani ne měsíc, budu 31. týden. Porodní asistentka mě vyšetřila a napsala mi potvrzení do letadla, že můžu 😊
Lítala jsem celkově v tehu dost kvůli práci a nikdy problém nebyl. Zajistila bych si dobrý pojištění, našla si nejbližší nemocnici, nebo kliniku v okolí, do letadla kompresní punčochy, hodně pít a protahovat se, a pak si užit dovču ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat