Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer maminky ![]()
Mám dotaz, první měsíc jsme byli na Hippu, pak mi ho přestala pít, změnila jsem mlíčko na Hami.. ale po tom Hami má průjem
někdy má strašně tekutou, někdy má trochu řidší ale od té doby co dávám Hami má jen průjem
, jsou nějaké kapky nebo tak?
jsem prvorodička takže nemám takový přehled… napadlo mě že bych změnila mléko ale ona to Hami miluje
Co Vám pomohlo, budu moc ráda za každou radu. ![]()
Nekdy trva delsi dobu, treba 2 tydny nez si zvyknou na zmenu mlika. Zkus dat stavu z mrkve nebo to mliko rozdelej do odvaru z ryze. Nam to na prujem pomohlo. Davala jsem i kapky Hylak, ale nevim jestli 3 mesicni muze…zeptej se kdyztak v lekarne. Tak at to brzy prejde ![]()
@vtipna
Ale Hami pije už dva měsíce, dávám ji denně 5 kapek probiomaxik a večer 1 kapku vigantolu, zítra zkusím ten odvar z ryze a uvidíme no ..
A v Pondělí zavolám doktorce.. nebo ještě zkusím změnit mléko..
když pila měsíc Hippu tak průjem neměla, kakala hustější jak míchaná vejce ![]()
@kikeciperka to už má dva měsíce průjem a řešíš to až teď? Docela brzo..já šílela po průjmu který trval tři dny…
Prujem ma fakt dva mesice?
Aby nebyla dehydrovana!! Tak to je na zmenu mlika no. I kdyz by se to nemelo casto. My jsme na Nutrilonu a bez potizi. Jinak obvykle po UM maj spis zacpu. To res radeji s dr.
Čauky chtěla sem se zeptat syn má průjem je plně kojen..byla sem u doktora ten nám naordinoval odvar z rýže a prášky rozpustný na dehydrataci atd..Malej brečí protože chce prso a mlíko po odvaru mi zvrací nemá horečky nic..a připadá mi že má hlad furt když mu nedam prso rve a rve dokud mu ho nedám..
takže to dělám tak že mu dám kaši a na to prso..a stejnak má takovou vodnatou stolici nevím už co mám dělat sem stoho hotová..vynechala sem i mléčné výrobky sladký..a hlavně už sem stoho tak vedle že už pořádně nepoznám co je průjem protože kojené děti mají přeci řídkou stolici..maliho nic nebolí je v pohodě..dneska v noci dvakrát voodnaty a do teď ještě nekakal odvar sem dnes nedala..nevíte někdo jestli je to v pohodě nebo jestli už moc plasim je to první miminko tak trošku možná fakt plasim..
A co odstrikat a smíchat mlíko s tím rýžovým odvarem do lahvičky…nebo mě pomohlo když jsem si dala vlákninu, mrkev nebo něco co staví, oni to v tom malíčku dostanou do sebe… ![]()
@Malinka222 z mých dětí jsme měli u jednoho problém s Vigantolem (prujem po něm), druhé dítě alergie na BKM a pomohlo přestat u mě jíst vše s mlikem. Řidší stolice být může, neměla by páchnout kysele, dítě nesmí hubnout, mít bolesti. Jinak řidší stolička U KOJENÉHO dítěte nemusí vadit.
@4-1.cz taky sem teď přestala jíst mléčné výrobky tak uvidím on mi právě Doktor zakázal mu dávat prso jenže to fakt nejde on mi v noci brečí že chce prso ne odvary je to těžký mu to prso nedávat..
se bojím aby to neměl s toho že mu to prso dávám zkusím dnes odstrikat a zmiichat to s tou mléčnou rýží a uvidíme známí říkají že nemám plašit pokud nemá horečky a krev ve stolici a má chuť k jídlu tak je to ok ale já se bojím..no.on se směje nebrečí je ok jen má tu stolici no takovou😟
A co zkusit probiotika, aby se mu to traveni zpravilo? My jsme meli taky prujem cca ve tretim mesici, odvar z ryze vubec nepomohl. Tak jsme zacali davat probiotika Biopron a po par dnech se to dalo do normy.
@Malinka222 nejsem doktor, ale já bych kojit nepřestala protože hodně pít a dostávat všechny obranné a výživné látky z mléka potřebuje při průjmu o to víc. Dala bych probiotika, sobě dietu, rýžový odvar s troškou černého čaje a fenyklu ale kojila bych dal. Zavolej jinému doktorovi a laktační poradkyní jeden názor je málo.
Čauky lidičky tak sem začla malimu vařit mrkev mixovat a dávám mu to lžičkou a průjem už mizí takže mám radost žádný odvary z rýže atd mrkev je top a navíc mu chutná do toho sem začla jíst probiotika takže super
a prso normálně dávám žádný že nedávat prso..jak řek doktor..
Dobrý den chci se zeptat mám 5 měsíčního chlapečka dřív spal krásně v noci po 3 h se budil na kojení teď je to fakt často připadá mi že to je každých 10.min chce prso nepapa jen dudla chce bejt u mě dělá to už 3 den
nevím jestli to nedělá skrz zoubky protože má natekle dásně furt má něco v puse a je mrzutej vzteklejší poslední dobou
Nebo nevím proč to dělá bojím se jestli mu něco není.. On usne dám ho do postýlky a cca po hodině začne brečet jak blázen dám ho k prsů a je klid a takhle to udělá 3krat 4 za noc
![]()
Dobrý den chci se zeptat mám 5 měsíčního chlapečka dřív spal krásně v noci po 3 h se budil na kojení teď je to fakt často připadá mi že to je každých 10.min chce prso nepapa jen dudla chce bejt u mě dělá to už 3 den
nevím jestli to nedělá skrz zoubky protože má natekle dásně furt má něco v puse a je mrzutej vzteklejší poslední dobou
Nebo nevím proč to dělá bojím se jestli mu něco není.. On usne dám ho do postýlky a cca po hodině začne brečet jak blázen dám ho k prsů a je klid a takhle to udělá 3krat 4 za noc
![]()