Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
mám 15 měsíční holčičku. Chybí nám 4. dávka prevenaru, pořád nás něco trápilo atd… už jsme konečně byly fit a chtěly jít a mě se ten den ráno udělal opar. Dnes už mám opar zaschlí. Jak dlouho byste čekali, než byste šli na očkování? V různých článcích píšou inkubační dobu 2-12 dní. Byla jsem opatrná, nepusinkovala ji, dodržovala hygienu…Mám strach, aby v sobě ten vir neměla a já ji přitom nenaočkovala. Ale zase se bojím, jestli budeme čekat 12 dní, tak aby nás zase nepotkal kašel, rýma či něco jiného. Jak dlouho se může ta 4. dávka oddalovat, aby bylo přeočkování efektivní. Píšou, že 4. dávka 12-15. měsíc, to my už teda meškáme i teď
Díky za rady a zkušenosti.
No tak taky jde o to, kdy jsi nechávala očkovat první tři dávky.) velký strach bych neměla, že se něco prošvihne.
přijdou mrazy, a děti budou zdravé, tak bych to teď s oparem zbytečně nedráždila- ale jsem máma, nikoli odborník ![]()
Napiš tento dotaz na vakcíny. net Odpovídá rychle.
Ale na milion procent je ta doba jiná, než píší…
@mari1912 píše:
Napiš tento dotaz na vakcíny. net Odpovídá rychle.
Ale na milion procent je ta doba jiná, než píší…
Myslíš, že je delší?
http://www.vakciny.net/…/penumo.html#7
posilující čtvrtá dávka -booster 6-12 měsíců… Takže pohoda
@mari1912 píše:
http://www.vakciny.net/…/penumo.html#7posilující čtvrtá dávka -booster 6-12 měsíců… Takže pohoda
Myšleno 6-12 měsíců od poslední dávky? Takže když jsme ji měli v březnu tak máme do března čas? A ještě nám chybí 4. hexa a samozřejmě MMR. Tu zatím neřeším ale u té Hexy je nejpozději kdy 4. dávka? Děkuji moc
@kristty
ta až rok od poslední dávky. Takže taky v klidu.
A MMR nemá horní hranici, pěkně počkej až bude mít vše doočkováno a nepospíchej. Času hafo
@mari1912 píše:
Takže u hexy i u prevenaru máš čas až rok.
Teď jsem se v tom konečně zorientovala i na těch stránkách, díky moc za rady. Buď to do Vánoc stihneme nebo to necháme až v novém roce. Nechám tomu volný průběh ![]()
@kristty - právě, je to booster, není kam spěchat. to se nezblázní.