Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nízkohormonální máš na mysli jednosložkovou (ale tam se zas podle mě nedělá pauza) nebo „klasickou“ dvousložkovou?
V pribalovem letaku konkretni antikoncepce se to pise presne, ale vetsinou je to ok, kdyz se vezme do 12 hodin. Takze 6 bodin je v poradku.
@j.a.n.i1 píše:
Nízkohormonální máš na mysli jednosložkovou (ale tam se zas podle mě nedělá pauza) nebo „klasickou“ dvousložkovou?
dělá se tam pauza, funguje úplně stejně jako „klasická“
Ten papírek v krabičce s léky tam není proto, aby tam platíčko nechrastilo.
@ka2ka píše:
dělá se tam pauza, funguje úplně stejně jako „klasická“
Pak tam na 99% bude, že se do 12 hodin nic neděje, přesně to bude v příbaláku.
@j.a.n.i1 píše:
Pak tam na 99% bude, že se do 12 hodin nic neděje, přesně to bude v příbaláku.
nejspíš jo, jediný co tam je jinak že když se zapomene mají se vzít dvě pilulky alespon u tý mojí ![]()
@ka2ka píše:
nejspíš jo, jediný co tam je jinak že když se zapomene mají se vzít dvě pilulky alespon u tý mojí
Počkej, ale to je myšleno, že když jeden den zapomeneš, tak ten druhý si máš vzít 2 - tu zapomenutou a tu aktuální, to je zcela normální u všech.
@j.a.n.i1 píše:
Počkej, ale to je myšleno, že když jeden den zapomeneš, tak ten druhý si máš vzít 2 - tu zapomenutou a tu aktuální, to je zcela normální u všech.
fakt?? netuším já tuhle zapomněla poprvý v životě tedy po víc jak 20 letech
jsem z toho byla na prášky ![]()
v každém případě se tahle nízko bere stejně jako ta klasická, jen mě osobně teda nevyhovuje ![]()
@ka2ka Tak já jsem zjistila, že u ní nesmím spojovat plata, ale jinak OK.
@j.a.n.i1 píše:
@ka2ka Tak já jsem zjistila, že u ní nesmím spojovat plata, ale jinak OK.
vídíš a mě mudr přímo řekl spojovat tři plata a pak pauza a pak se v tom vyznej ![]()
@ka2ka Tak já taky zkoušela spojovat a nevyhovovalo mi, když nespojuju, tak vyhovuje, tohle prostě člověk musí ozkoušet.
@j.a.n.i1 píše:
@ka2ka Tak já taky zkoušela spojovat a nevyhovovalo mi, když nespojuju, tak vyhovuje, tohle prostě člověk musí ozkoušet.
já i když jí nespojovala tak mi moc neseděla ![]()
@ka2ka A jaká je klasická a jaká je jiná? Ta jen s progesteronem? Protože běžná je se dvěma hormony. Ta je dle mě dvousložková.
@Švédka87 píše:
@ka2ka A jaká je klasická a jaká je jiná? Ta jen s progesteronem? Protože běžná je se dvěma hormony. Ta je dle mě dvousložková.
hele a ted jsem dobře zmatená schválně jsem koukala do letáku takže mám mít nízkohormonální a porovnávám to s normálními a já tam ten rozdíl nevidím
jdu to nastudovat fakt jsem žila v domění že jak píšeš že tam je jen jedna složka ![]()
Dobré odpoledne
Chci se zeptat dnes jsem si vzala antikoncepci o 6,5 hodiny později. Mám mít 7 denní pauzu, ale porad jsem přemýšlela jestli ji udělat nebo ne. Nakonec jsem ji neudělala a vzala si novou pilulku z nového plata, ale o těch 6 hodin později. Beru nizkohormonalni antikoncepci, tak jestli na to nemá vliv. Pauzu jsem neudělala ani před tím takže jedu už 3 měsíc bez pauzy. Sex jsem měla včera a dneska ráno.
Děkuji pěkný den.