8. týden těhotenství , dvojčata, jedno srdičko?

Anonymní
27.8.24 14:41

8tt, dvojcata, jedno srdicko?

Dobry den, jsem v 8tt, dnes mam za sebou druhy ultrazvuk. Pan doktor me prekvapil, ze se v deloze nachazeji dve embrya, ale pouze jedno se srdecni aktivitou, ze by se mohlo jednat o syndrom mizejiciho dvojcete. Byla jsem z toho tak v soku, ze jsem se nezeptala vubec na nic.
Zarazi me, ze oba plody maji stejnou, ‚zdravou‘ velikost, ale jedno bez srdecni aktivity. Mate s tim nektera zkusenost?
Je mozne, ze v 6 tt doktor dve embrya jeste nedokazal odhalit?
Dekuju za zkusenosti

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6
27.8.24 14:59

Já to měla v těhotenství před dvěma lety. V 6+1 jsem byla na první kontrole, doktorka říkala, že ještě není srdíčko a že se jí něco nezdá a poslala mě na odběry na HCG. O dvojčatech se ještě nic nezmínila.
Odběry ukázaly v rozmezí 4 dnů klesající HCG. Tak jsme se báli nejhoršího a na kontrole v 7+1 už mi říkala, že vidí dvojčata ale jen jedno srdíčko, že je to syndrom mizejícího dvojčete. A na dalším ultrazvuku za týden 8+0 už tam bylo jen jedno embryo. To druhé se pravděpodobně vstřebalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.8.24 16:00

@maruskao dekuju moc za sdileni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
27.8.24 18:22

V 8tt je to prakticky jistě SMD. Jediná výjimka by byla v případě, že by došlo ke dvěma ovulacím v rozmezí týdnů. I já jsem to zažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
28.8.24 04:39

Je možné, že se jedno embryo vyvíjelo pomaleji a srdeční aktivita se zatím neprojevila. Syndrom mizejícího dvojčete je bohužel běžný, ale někdy se stává, že srdíčko začne bít později. Určitě by bylo dobré se domluvit na dalším ultrazvuku za pár dní, abyste měla jistotu.

• Citovat
  • Upravit
3
28.8.24 14:44

@Kralovnal dekuji moc za zpravu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.8.24 14:44

@Jaňouchová dekuju za info :)

• načítám...