Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Stavime dum, napadlo me udelat dvere do koupelny 90 cm - aby tam byl pohodlny vstup, pokud si treba zlomime nohu, budeme pecovat o stare nemohouci rodice apod… Projektant si mysli, ze je to zbytecne, ze 80 cm staci a ze nas otevirani velkych dveri bude cely zivot stvat. Zadna ze situaci, kdy budeme potrebovat bezbarierovou koupelnu, nemusi nastat. Tak vaham… 80 nebo 90? Potrebovali jste nekdy siroky vstup do koupelny a vadilo, ze jste ho nemeli?
@olga1975 Ano, potrebovali a vadilo… rozdil je v tom, ze mame do koupelny 60cm a tim vozik neprojede, 80 ano, takze mit tam ty, tak jsme byli spokojeni.
A jaké dveře di dáváte do jiných místností? Pokud taky 90, má tvoje úvaha smysl, pokud 80, pak nechápu…
Jinak si myslím, že 80 stačí tak jako tak.
A zasebe musím říct, že moc tyhle úvahy kdyby coby nechápu. Takhle uvažovat, tak věřím, že by se mi ty věci začaly dít ![]()
@jessikka Tak ja je zas chapu, bydleni neplanuju na par let a staci blbost, u nas treba nezavinena bouracka a proste byl vozik, nastesti jen pul roku, potreba. A pak je dost problem, kdyz se nedostanes na zachod a do koupelny a delej velkou rekonstrukci, kdyz vic, ze to je docasne.
Tchyne ted par tydnu dochovavala babicku a rikala, ze mela problem dostat se na WC. Taky mam pribuznou, co pouziva invalidni vozik, tak at se u nas treba citi dobre… A taky mam stare rodice.
@olga1975 píše:
@j.a.n.i1Diky:-)
80 stačí jako vnitřní dveře až až. Širší jsem dával jen vchodové a vyplatilo se to. Dvojčecí kočár je dvojčecí kočár.
![]()
@Fofrník píše:
80 stačí jako vnitřní dveře až až. Širší jsem dával jen vchodové a vyplatilo se to. Dvojčecí kočár je dvojčecí kočár.![]()
Tak ja ho mela za sebou, tam jen nesmi byt uzka chodbicka do praveho uhlu.
@olga1975 Ja nemam dvojcata, jen starsi byl takovy nechodivec, ze byl dvojkocar v permanenci rok a pul.