A proč otazka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5659
14.8.22 22:34

Zkus se ho zeptat, a proč ty myslíš, že to tak je? U nás to vedlo k hezkým konverzacím a člověk se dozvěděl, jak to to dítě vnímá. :srdce:
Dnes je to pubertální klacek, co už všechno ví a všechno zná :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
14.8.22 22:40

„Proč?“ je přece základní otázka a je dobře, že jsou děti zvídavé, důležité je odpovídat. zvědavost je základ pochopení světa, k pokroku. Ne nadarmo se někdy říká, že inženýři se ptají „jak?“, zatímco vědci „proč?“ (asi jsem to trochu zmotala a zkrátila, ale pointa snad zůstala).
Takže důležité je se snažit odpovídat. Ikdyz náš syn to někdy dovede k absurditě. Na otázky typu „a proč už jsem to snědl?“ se těžko odpovídá :D

@Bytsamsebou to se nedivým, že to dětem nevydrželo, když se dočkaly zpětné vazby. Ale je to škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
14.8.22 22:50

Mám to teď stejně s holčičkou, někdy už ji posílám s 8mým PROČ za sebou za tatínkem, at si taky užije 😀 ale kluk se tolik neptal :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10661
14.8.22 22:52

@Petra Star jsou chytré i bez toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
14.8.22 22:58

Jo, u nas to jede, dokud rodic vydrzi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
14.8.22 22:59

Ve vrcholícím „proč“ období, kdy mně už dítě vyloženě trolilo 25. otázkou, jsem se zeptala „a na co se teď vlastně ptáš?“ a to jí občas vzalo vítr z plachet :)
Jinak u nás po dotazu, jak si myslí ona, že to asi je, taky byla spousta plodných debat :)
Je to naprosto normální :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.8.22 23:07
@Petra Star píše:
„Proč?“ je přece základní otázka a je dobře, že jsou děti zvídavé, důležité je odpovídat. zvědavost je základ pochopení světa, k pokroku. Ne nadarmo se někdy říká, že inženýři se ptají „jak?“, zatímco vědci „proč?“ (asi jsem to trochu zmotala a zkrátila, ale pointa snad zůstala).
Takže důležité je se snažit odpovídat. Ikdyz náš syn to někdy dovede k absurditě. Na otázky typu „a proč už jsem to snědl?“ se těžko odpovídá :D@Bytsamsebou to se nedivým, že to dětem nevydrželo, když se dočkaly zpětné vazby. Ale je to škoda.

Jo klasika a proč je voda mokrá a spol :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
15.8.22 06:17

Prvni mi na „Proc?“ „A co si myslis ty?“ odpovidala svuj nazor, chtela vlastne ujistit, ze si to mysli spravne. Jsem klidna, mysli :palec:. No ale treti mi naklada tema Proc? Proc?, a kdyz zkusim „Co myslis ty?“, tak se skoro rozbreci „Nevim, ploto še ptam!“ No ted nevim, jak to bude s tou jeji inteligenci… :think:

Prostredni je od mala tak sebevedoma a kreativni, tu nikdy cizi nazor nezajimal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12552
15.8.22 08:16
@Bubla Bůčková píše:
Ahoj, jdu pro zkušenosti. Nijak mi to nevadí. Syn je v období a proč a chtěla jsem se zeptat, jestli vaše děti jdou taky až k jádru pudla :D příklad drž se mě, ať neupadnes. A proč? Protože tu jsou kořeny a můžeš zakopnout. A proč? Protože když spadnes na zem, tak si odres koleno. Proč spadnu? Protože tu jsou kořeny. Proč by to bolelo? Protože je země tvrdá. Proč je tvrdá? Abysme po ní mohli chodit. A proč? A to pak vlastně ani nevím co už říct :mrgreen: Myslela jsem, že "a proc " říká dítě jednou pro vysvětlení. Takže, jak to máte vy :kytka:

Ja bych mela problem i s proc..podrobnosti o mobil prenosu, vubec netusim..nebo jak se cisti treba fekalni odpad z domacnosti ve meste :nevim:..nebo i pitomy plynivod, nikdy jsem nechapala hak mohl bekdo na morskem dnu montovat potrubi a toho 8je.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16896
27.10.22 20:49
@kacakaca píše:
Prvni mi na „Proc?“ „A co si myslis ty?“ odpovidala svuj nazor, chtela vlastne ujistit, ze si to mysli spravne. Jsem klidna, mysli :palec:. No ale treti mi naklada tema Proc? Proc?, a kdyz zkusim „Co myslis ty?“, tak se skoro rozbreci „Nevim, ploto še ptam!“ No ted nevim, jak to bude s tou jeji inteligenci… :think:Prostredni je od mala tak sebevedoma a kreativni, tu nikdy cizi nazor nezajimal.

Je to úžasný jak je každý dítě jiný, viz Teorie typů, tam by to určitě bylo hezky vysvětlené;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí