A proč otazka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26747
14.8.22 21:12

A proč otazka

Ahoj, jdu pro zkušenosti. Nijak mi to nevadí. Syn je v období a proč a chtěla jsem se zeptat, jestli vaše děti jdou taky až k jádru pudla :D příklad drž se mě, ať neupadnes. A proč? Protože tu jsou kořeny a můžeš zakopnout. A proč? Protože když spadnes na zem, tak si odres koleno. Proč spadnu? Protože tu jsou kořeny. Proč by to bolelo? Protože je země tvrdá. Proč je tvrdá? Abysme po ní mohli chodit. A proč? A to pak vlastně ani nevím co už říct :mrgreen: Myslela jsem, že "a proc " říká dítě jednou pro vysvětlení. Takže, jak to máte vy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
664
14.8.22 21:20

Normálně mu odpovídej, je to chytrej kluk, on se takto rozvíjí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.8.22 21:29

No odpověď prostě není uspokojivá a především jde o tu interakci.

Zajmavější ještě může být vést ho k tomu, aby odpověďi hledal sám - rozhodně to ale nesníží míru interakce :-D Ne vy smyslu ho umlčet, ale vést k hledání odpovědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.8.22 21:34

No vidíš Ou, to mě nenapadlo. Teda občas ano, ale zkusím to vic zařadit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42188
14.8.22 21:36

@Bubla Bůčková Bubli, to je teprve začátek :hug: :hug: :hug: Ale moc krásnej, fakt, užij si to. Skoro ti závidím. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.8.22 21:43

@Betty MacDonald jasný, ale jde mi o to, jestli je to běžné. Od jiného dítěte znám Proč se musíme namazat? Aby nás sluníčko nespalilo. A my pokračujeme..a proč aby nás nespalilo a další tři a proč. Pojedeme k babičce. A proč? Protože jsme tam dlouho nebyli a bude mit radost. Proč bude mít radost? Protože nás má ráda. Proč nás má ráda?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.8.22 21:46

Jednou jsem mu na něco řekla, že už tam není další proč, že to tak prostě funguje a zeptal se mě, proč tam není další proč :D ale on si někdy z toho dělá i legraci mi přijde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42188
14.8.22 21:48
@Bubla Bůčková píše:
@Betty MacDonald jasný, ale jde mi o to, jestli je to běžné. Od jiného dítěte znám Proč se musíme namazat? Aby nás sluníčko nespalilo. A my pokračujeme..a proč aby nás nespalilo a další tři a proč. Pojedeme k babičce. A proč? Protože jsme tam dlouho nebyli a bude mit radost. Proč bude mít radost? Protože nás má ráda. Proč nás má ráda?…

Jasně, je to normální… V uzavřence jsem kdysi psala, jak je období PROČ nekonečný… Vyvolává milion dalších proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.8.22 21:51
@Betty MacDonald píše:
Jasně, je to normální… V uzavřence jsem kdysi psala, jak je období PROČ nekonečný… Vyvolává milion dalších proč.

Tak super. Jinak já miluju každý jeho slovo, jak se snaží hledat ten správný výraz. Kocourek můj, však jsem si počkala :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
14.8.22 21:53

@Bubla Bůčková Jo, dítě taky jelo v tomhle stylu. Mladší min, ale není tak chytré.
Obecně mám pocit, že to 5 why aplikují chytré děti. Ty hloupější/méně zvídavé se zeptají jednou a ještě je kolikrát stačí odbít nějakou povrchní odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42188
14.8.22 21:53
@Bubla Bůčková píše:
Tak super. Jinak já miluju každý jeho slovo, jak se snaží hledat ten správný výraz. Kocourek můj, však jsem si počkala :srdce:
:hug: :hug: :hug: Já vím :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.8.22 21:56
@Svistice píše:
@Bubla Bůčková Jo, dítě taky jelo v tomhle stylu. Mladší min, ale není tak chytré.
Obecně mám pocit, že to 5 why aplikují chytré děti. Ty hloupější/méně zvídavé se zeptají jednou a ještě je kolikrát stačí odbít nějakou povrchní odpovědi.

No jistě :pankac: 8) :mrgreen: mně přijde to k němu takový akorát, že on prostě má to vnímání světa odmala jiný a hledá ve všem ten smysl a řád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.8.22 21:56

Oni si chteji pokecat a „a proc“ je na jistotu :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
14.8.22 21:59
@Bubla Bůčková píše:
No jistě :pankac: 8) :mrgreen: mně přijde to k němu takový akorát, že on prostě má to vnímání světa odmala jiný a hledá ve všem ten smysl a řád.

Jo, taky možné vysvětlení. Starší je analytický racionalni typ, mladši na to jde víc přes emoce a empatii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10638
14.8.22 22:01

U nás to vždycky vydrželo jen měsíc, maximálně dva. Proč? PROTOČ a basta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí