A zase ty plínky :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
A zase ty plínky :)
Ahoj maminky,
mám 2,5 ročního rošťáka a naučily jsme ho chodit čůrat na nočník ale bylo to v létě takže byl vždycky nahatý. A teď když už je chladno a nosí tepláčky tak se mi vždycky počůrá, když je nahatý tak jde automaticky na nočník ale jakmile dostane tepláčky tak si asi myslí že má plínku a počůrá se.
Nějaké zkušenosti? Děkuji za rady. Hezký den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Syn to taky dělal..prostě doma chodil nahatý..až když si byl trochu jistý - bez nehod, tak jsem postupně přidávala spodní vrstvy..nejprve volné kratasy ( aby nebyli obtáhlé jako spodáry - které připomínají pleny )…když zvládl kratasy, dala jsem volné tepláky ( bez spodního prádla )..a když zvládl tepláky si sám sundávat a čurat, tak jsem dala spodní prádlo..ale ne klasické které mají gumy kolem noh, ale nohavičkové, které nepřipomínají pleny..až když zvládl i toto, dala jsem obyč slipy…
- Citovat
- Upravit
U nás zase naopak fungovaly jen trenky - když měl věci na volno, byly nehody. Trenky ho nějak vnitřně motivovaly bo co ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tichošlápek no u nás právě když měl věci na volno, tak si připadal jako nahatý ( a nahatému mu nočník šel
) navíc nemusel to pracně ze sebe rvát když běžel třeba na poslední chvili..ale jako je nutné zkoušet to je fakt, každé dítě je jiné..
- Citovat
- Upravit
Já jsem říkala hodně důrazným hlasem - Andrejko, čůráme na travičku (když jsme byli venku) anebo do nočníku nebo na záchod. Nemáš plínku, ne do kalhotek!!!
A pořád dokola, každých 20minut, a když si řekla, tak šílená pochvala
taky jsem ji motivovala, že můžeme počůrat travičku, kamínky, z kopečka udělám potůček a tak…
já zase nevím jak se zbavit plín na noc, ráno je plína úplně durch a 3kila
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas stejne jako u @smurfka ze zacatku deti chodily na ostro
to jim prislo jako kdyz jsou nahaty. Az kdyz umely bezpecne na nocnik, tak jsme pridali kalhotky/slipy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Conulka píše:
Já jsem říkala hodně důrazným hlasem - Andrejko, čůráme na travičku (když jsme byli venku) anebo do nočníku nebo na záchod. Nemáš plínku, ne do kalhotek!!!
taky jsem ji motivovala, že můžeme počůrat travičku, kamínky, z kopečka udělám potůček a tak…já zase nevím jak se zbavit plín na noc, ráno je plína úplně durch a 3kila![]()
Moje švagrová na svoji dceru udělala fintu, když spala u babičky tak řekly že plínky zapomněly doma a od té doby je bez plín. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hehehe píše:
@simnasa
Je to „chlap“… Prostě vydrž, až mu to docvakne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Conulka píše:
taky jsem ji motivovala, že můžeme počůrat travičku, kamínky, z kopečka udělám potůček a tak…já zase nevím jak se zbavit plín na noc, ráno je plína úplně durch a 3kila![]()
plenka na noc naučit nejde..to musí docvaknout..syn ve 4 letech až, dcera ve 2,5 i na noc..tohle prostě nanaučíš..budit je zbytečné..
- Citovat
- Upravit
@simnasa píše:
Moje švagrová na svoji dceru udělala fintu, když spala u babičky tak řekly že plínky zapomněly doma a od té doby je bez plín.
Super finta
U nás měla dcera na noc plíny asi do 2,5let a pak ze dne na den už je nechtěla, že to vydrží a vydržela…ani nehody nebyly
teď u dvojčat se budu snažit odbourat dřív ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Conulka píše:
Dokud na to nebude zralá tak nezbavis. Moje je měla do 3,5 přitom přes den byla bez pleny od 18m. Pokud je plina ráno plná tak asi ještě není ten správný čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@simnasa Co mu zkusit dát nadoma sukni nebo dlouhé triko? Aby mu nebyla zima, ale zároveň neměl na sobě něco, co pocitově připomíná plenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše:
Dokud na to nebude zralá tak nezbavis. Moje je měla do 3,5 přitom přes den byla bez pleny od 18m. Pokud je plina ráno plná tak asi ještě není ten správný čas.
Tohle nemusí být vždycky pravda… kluk měl plínu plnou každé ráno, ale když jsem mu ji sebrala, tak nehody byly asi 2 nebo 3 a to bylo všechno - jen byl ráno mrcha a než by vstával, tak se prostě počůral do plíny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na noční spaní u nás zabralo to, ze je syn hrozny ciťa na čistotu (fakt, prevleka se několikrát denně, protože nesnese flek na tricku
). No a protože pocurana plenka byla najednou fuj přes den, tak jsem se ho zeptala jestli to přes noc taky není fuj? Do tydne byl bez plen a od te doby jen dvě nehody, když ho otec prelil před spaním spoustou džusu
byly mu dva roky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit