ADHD a dědičnost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
75
10.6.15 21:58

Adhd a dedicnost

Ahojky. Jaka je pravdepodobnost, kdyz mam jedno dite s adhd, ze se to projevi i u jeho sourozence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
10.6.15 22:06

@Verulda86 Asi 30 %. Projednala bych to kdyžtak na konzultaci s genetikem, dá se někde domluvit. Může zhodnotit i případné zvýšené riziko, pokud se částečně něco podobného našlo i u dalších příbuzných, nebo naopak riziko snížit, s ohledem na přesnou diagnozu u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
10.6.15 22:27

@Verulda86 no, většinou to má jen 1 dítě z rodiny, co tak v okolí vidím. Tak snad už máš „vybráno“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
10.6.15 22:52

@Eveelin Jéééé, tak mám 3× jedno dítě. :lol: :lol: :lol:

@Verulda86 Nikdy nevíš. Znám případ kdy jedno dítě je ADHD a vysoce inteligentní a sourozence má :( No, ještě není stanovená diagnóza, ale nejspíš minimálně s mentální retardací. Taky znám případ, kdy jedno dítě má diagnózu Aspergerův syndrom a ADHD a sourozence má úplně o. k… Myslím si, že fakt nikdy nevíš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
12.6.15 19:06

Někde jsem četla, že ADHD je dědičná jen z 10%, takže pravděpodobnost, že ji budou mít obě děti je asi malá. U nás to má starší, mladší naprosto v pohodě.
A můžu se zeptat, jestli to má zděděné po někom z vás rodičů? Protože na vyšetření syna jsem pochopila, že to má po mě, jenomže za mě se to holt nediagnostikovalo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6193
13.6.15 22:42

Mám diagnostikovanou ADHD u prvorozeného syna 22let…mám ho s jiným parterem než skoo tříletá dvojčta…u jednoho z dvojčat (děvče) diagnostikována ADHD… a neurolog říkal, že je to moje linie…já bych na testech byla jasná…nepamatuji si, jaká % říkal, ale určitě vyšší než 10%…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
13.6.15 22:53

@alviola : u švagrové v rodině to přenášejí ženy a „onemocní“ kluci. ADHD měl švagrové strejda, její bracha a teď to má její syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
4.9.15 08:37
@alviola píše:
Někde jsem četla, že ADHD je dědičná jen z 10%, takže pravděpodobnost, že ji budou mít obě děti je asi malá. U nás to má starší, mladší naprosto v pohodě.
A můžu se zeptat, jestli to má zděděné po někom z vás rodičů? Protože na vyšetření syna jsem pochopila, že to má po mě, jenomže za mě se to holt nediagnostikovalo :-(

Mohu se zeptat, podle čeho soudí že ADHD má po vás???Syn má 2 roky a už u nás je taky podezření na ADHD, máme se objednat na genetické vyšetření máme tam být oba rodiče, zajímalo by mě jak takové vyšetření probíhá, máte zkušenost???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí