Aerius tablety pro pětiletého?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
565
27.5.15 14:17

Aerius tablety pro pětiletého?

Ahoj, samozřejmě budu volat i k doktorce. Ale ta už tento týden neordinuje, mají dovolenou. Synovi je čerstvě 5 let. Od doktorky dostal na alergii tablety Aerius. Ale v příbalovém letáku je napsáno, že jsou až od 6-ti let.´

Ale vím, že kamarádce zase pro pětiletého napsala jiná doktorka Zenaro a to je taky od 6-ti let.

Je tedy normální dostávat léky na alergii o rok dřív, než se smí podle letáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
27.5.15 14:22

@adusinka synovi je 10 měsíců a taky dostal léky pro starší děti (od 2 let) a dokonce vyšší dávkování než pro dvouleté. Konkrétně se jedná o kortikoidy, které má na dýchání. Doufám, že doktor ví, co dělá.
Jo a teď měl taky léky pro děti od 2 let (na kašel), takže si pomalu zvykám…

• Citovat
  • Upravit
59358
27.5.15 14:25

@adusinka mě je nabízela na alergo taky kolem 5ti ale nakonec jsme zvolila sirup a tablety až asi v 7mi ;). ale jinak si myslim že oni ten věk až tak neřeší, spíš účinnou látku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
27.5.15 14:25

@adusinka Aerius v tabletách máme taky, ale byli jsem doktorem upozorněni na to, že v příbal. letáku je informace, že je od 6 let. Nemáme se lekat, je to v pořádku, běžně se indikuje dřív. My máme 4 roky, 22 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
27.5.15 14:26

@adusinka Aerius se bere od miminek, ty tablety jsou od 6 let proto, aby je dítě nějak nevdechlo, těm menším se ty léky dávají v sirupu. Vaše doktorka asi usoudila, že už je dost velký na to, aby tabletu spolknul bez zadušení, proto napsala tabelty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
27.5.15 14:46

A má brát celou tabletu? Když to porovnám se sirupem, tak by měl dostat čtvrtku pětimiligramové tablety. Ale pokud to zdravotní stav vyžaduje, mohla mu napsat silnější dávkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
27.5.15 14:57

@Raduš.ka44 my máme 2,5 mg tablety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
27.5.15 14:59

Díky za uklidnění. Doktorka nám je napsala, že je může i rozkousat. A to zvládá. A má brát jednu tabletu ráno.

Máme je protože je každou chvíli nemocný - rýma a kašel. A většinou stačí dát jen fenistil kapky a přestane kašlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
27.5.15 16:33
@daniela4 píše:
@Raduš.ka44 my máme 2,5 mg tablety

To jsou rozpustné tablety, že? Já vycházela z klasických tabletek, ale vlastně nevím, jaké uživatelka doma má. Koukám, že i ty rozpustné jsou pro děti od 6 let, takže vlastně může mít doma taky tyto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
27.5.15 16:38

@Raduš.ka44 přesně tak. Ty 2,5 mg jsou rozpustné. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
3.5.18 13:40

Ahoj. Prosim, je tu nekdo, kdo daval skoro 4 letemu diteti Aerius 2,5 mg rozpustne tablety? Dal mi to ORL doktor pro dceru - dlouhodobe zahlenena, zlute rymy stale dokola. V pribal. letaku je totiz napsane az od 6 let. Brala i Aerius sirup 2,5 ml denne, ale bez ucinku. Tak ma ted ty tablety. A davat radsi rano nebo vecer? Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
3.5.18 14:49
@evulkanov píše:
Ahoj. Prosim, je tu nekdo, kdo daval skoro 4 letemu diteti Aerius 2,5 mg rozpustne tablety? Dal mi to ORL doktor pro dceru - dlouhodobe zahlenena, zlute rymy stale dokola. V pribal. letaku je totiz napsane az od 6 let. Brala i Aerius sirup 2,5 ml denne, ale bez ucinku. Tak ma ted ty tablety. A davat radsi rano nebo vecer? Diky.

A nemá užívat jen polovinu? Jinak na rýmy je nejlepší nosní hygiena. Výplachy konvičkou a jestli to je alergického původu, tak alergodyl do nosu. V čistém nosu ale hnisavá žlutá rýma nevznikne. takže vyplachovat, vyplachovat, vyplachovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
3.5.18 17:46

@kontramatka vyplachovala jsem ji nos - bohuzel par dni na to ji pichali obe usi. Ted mam strach znovu vyplachovat - zda to pichani nebylo i tim vyplachem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
3.5.18 17:49

@kontramatka no, dr. rikala, jednu tabletu mechat rozpustit v puse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
4.5.18 07:40

@evulkanov chuďátko. Nemyslím si, že by ouška trpěla výplachem nosu. Voda jen protéká jednou nosní dírkou do druhé a pak ven. Žádný tlak na uši nevzniká. Těžko říct. Já jen napsala, co pomohlo nám a díky pravidelnému výplachu jsme se těch infektů zbavili. Byli jste na alergologii? Teď je ten největší nápor pylových alergenů. Pokud se alergie neléčí, přerůstá v záněty dutin a pod. Požádala bych o žádanku a o co nejrychlejší testy na alergie. A určitě zkus ten alergodyl do nosu. Sliznice krásně oplasknou a bude se hezky dýchat. Úleva okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí