Afty na jazyku u dětí

1143
20.4.15 22:01

Afty na jazyku u dětí

Zdravím co pomáhá vašim dětem na afty na jazyku? Malí 3 roky má na jazyku 3 jakoby sedřené kolečka, v lekarně jsme koupili gel ale nějak to nepomáhá :nevim: (dnes mažeme první den)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6538
20.4.15 22:04
@lujziana píše:
Zdravím co pomáhá vašim dětem na afty na jazyku? Malí 3 roky má na jazyku 3 jakoby sedřené kolečka, v lekarně jsme koupili gel ale nějak to nepomáhá :nevim: (dnes mažeme první den)

ahoj, můj skoro 3letý měl teď taky a plnou pusu, i na rtech. Koupila jsem gel v lékárně a hlavně dávala vit. B, ten je na to nejlepší. Po prvním dni používání gelu zlepšení být nemusí, dej tomu tak 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101819
20.4.15 22:04

@lujziana Dětem nevím, ale mě B-komplex a tee tree olejíček, ale ten nevím, zda tříleťák dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
20.4.15 22:06

@lujziana Tak minimálně heřmánek. TEn gel, jestli máte Mundisal nebo něco takovýho, spíš tlumí bolet, jak léčí… ale nevím, co máte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
20.4.15 22:10

Máme - Aloclair gel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
20.4.15 22:11

@mischelinka jaký jste měli gel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.4.15 22:13

Naše malá měla plnou pusu aftů, do pusy mě nenechala ani podívat..v lékárně mi poradili sprej na afty URGO. Osvěží dutinu ústní a chladí, takže se malé zamlouval a afty poměrně rychle zmizely. Akorát je dražší, cca kolem 170,–Kč, ale vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
20.4.15 22:15

@trnecka1 no já koupila ten gel 8ml za 155kc tak to asi nadlouho nevystačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
20.4.15 22:15

U nás se to matlalo vždy fialkou, sice jsme pak měli vždy fialový pusy, zuby, jazyk, ale pomáhalo to, no a brát béčko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
odett
20.4.15 22:22

Můj starší syn měl opakující se afty. Zkoušeli jsme hodně přípravků a nakonec nám zabrala tinktura z pupenů Lichořeřišnice. Postupně jsme hodně snížili cukr a sladkosti a afty už dlouho neměl. :)

• Citovat
  • Upravit
1143
20.4.15 22:27

@odett ta tinktura se dá sehnat v každé lékárně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
20.4.15 22:29

Zkoušeli jsme 2 různé gely z lékárny, pak mi doktorka poradila, ať si koupím obyčejnou genciánovou vodičku, syn na afty dost trpí a je fakt, že ho to pak nebolelo, rychleji se zahojil (dřív týden, s genciánkou 3 dny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
20.4.15 22:34
@lujziana píše:
@mischelinka jaký jste měli gel?

na radu dr. Neocide gel za 70,– a zabral během dvou dnů. Je teda ale hořký..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
20.4.15 22:57

@lujziana S afty mám bohatou zkušenost. Nejvíc mi pomáhá užívat B-komplex a ústa vypláchnout Tantum verde (malinko to štípe, ale ne víc, než rozdrážděné afty). Akorát si nejsem jistá, jak u tak malého dítka, aby to nechtěl spolknout… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
21.4.15 10:02
@zuzkasim píše:
Zkoušeli jsme 2 různé gely z lékárny, pak mi doktorka poradila, ať si koupím obyčejnou genciánovou vodičku, syn na afty dost trpí a je fakt, že ho to pak nebolelo, rychleji se zahojil (dřív týden, s genciánkou 3 dny).

Mně poradila doktorka na ORL Solcoseryl orální pastu, kam se hrabe genciána… Po ní bylo akorát všechno fialové a syn se stejně nemohl ani napít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí