Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím co pomáhá vašim dětem na afty na jazyku? Malí 3 roky má na jazyku 3 jakoby sedřené kolečka, v lekarně jsme koupili gel ale nějak to nepomáhá
(dnes mažeme první den)
@lujziana píše:
Zdravím co pomáhá vašim dětem na afty na jazyku? Malí 3 roky má na jazyku 3 jakoby sedřené kolečka, v lekarně jsme koupili gel ale nějak to nepomáhá(dnes mažeme první den)
ahoj, můj skoro 3letý měl teď taky a plnou pusu, i na rtech. Koupila jsem gel v lékárně a hlavně dávala vit. B, ten je na to nejlepší. Po prvním dni používání gelu zlepšení být nemusí, dej tomu tak 3 dny.
@lujziana Dětem nevím, ale mě B-komplex a tee tree olejíček, ale ten nevím, zda tříleťák dá.
@lujziana Tak minimálně heřmánek. TEn gel, jestli máte Mundisal nebo něco takovýho, spíš tlumí bolet, jak léčí… ale nevím, co máte ![]()
Naše malá měla plnou pusu aftů, do pusy mě nenechala ani podívat..v lékárně mi poradili sprej na afty URGO. Osvěží dutinu ústní a chladí, takže se malé zamlouval a afty poměrně rychle zmizely. Akorát je dražší, cca kolem 170,–Kč, ale vydrží.
@trnecka1 no já koupila ten gel 8ml za 155kc tak to asi nadlouho nevystačí
U nás se to matlalo vždy fialkou, sice jsme pak měli vždy fialový pusy, zuby, jazyk, ale pomáhalo to, no a brát béčko ![]()
Můj starší syn měl opakující se afty. Zkoušeli jsme hodně přípravků a nakonec nám zabrala tinktura z pupenů Lichořeřišnice. Postupně jsme hodně snížili cukr a sladkosti a afty už dlouho neměl. ![]()
Zkoušeli jsme 2 různé gely z lékárny, pak mi doktorka poradila, ať si koupím obyčejnou genciánovou vodičku, syn na afty dost trpí a je fakt, že ho to pak nebolelo, rychleji se zahojil (dřív týden, s genciánkou 3 dny).
@lujziana píše:
@mischelinka jaký jste měli gel?
na radu dr. Neocide gel za 70,– a zabral během dvou dnů. Je teda ale hořký..
@lujziana S afty mám bohatou zkušenost. Nejvíc mi pomáhá užívat B-komplex a ústa vypláchnout Tantum verde (malinko to štípe, ale ne víc, než rozdrážděné afty). Akorát si nejsem jistá, jak u tak malého dítka, aby to nechtěl spolknout… ![]()
@zuzkasim píše:
Zkoušeli jsme 2 různé gely z lékárny, pak mi doktorka poradila, ať si koupím obyčejnou genciánovou vodičku, syn na afty dost trpí a je fakt, že ho to pak nebolelo, rychleji se zahojil (dřív týden, s genciánkou 3 dny).
Mně poradila doktorka na ORL Solcoseryl orální pastu, kam se hrabe genciána… Po ní bylo akorát všechno fialové a syn se stejně nemohl ani napít.