Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky, kouknete co se dceři dělá opakovaně měsíc co měsíc a někdy i po 14 dnech. Nevim zda to jsou afty nebo ne, je to spíše takový ložisko bílých puchýřků… hrozne ji to boli. Cely den mi brečí v noci se tim budí. Doktorka rekla, ze je ti virového původu, ze se s tim nedá dělat, sla jsem za ni znovu a vyžádala si krevní testy, aby jsme zjistily příčinu tohoto, tak se uvidí, napsala ji antivirotika, ale stále ji to bolí, nic nemizí, prave naopak. Setkala jste se některá s tím některá? Díky za odpovědi. ![]()
@Andy17 píše: Více
afty, zřejmě má oslabený organismus, obávám se, že krevní testy nic neodhalí, posílit imunitu, víc odpočinku a spánku, pokud možno ovoce a zeleninu, samozřejmě ne, když je aft aktivní, kyselé na afty pálí
@stinga Jasný,vitaminy dostává B, C,D(ted ne vitamin C). Ma pestrou stravu ovoce a zeleniny sní požehnaně. Ted ji samozřejmě dělám vše nekořeněné a na smetaně apod…. Ja vubec nevim co s tim. Nebo jaké vyšetření by odhalilo, co ji vlastně je. Imunologie? Alergologie?
@stinga a vlastně místo toho, aby se ji to zlepšovalo tak se to horší
..
Zkusila bych kontaktovat zubaře, tohle mi přijde že by mohlo být spíš jejich parketa, než praktika.
Vyřadit cukr
užívat vitamín B
nasadit echinaceu na imunitu
nejrychleji účinkuje potírat corsodylem
Afty se mi hodně dělaly když jsem měla nedostatek železa (jím málo masa) a byla jsem chudokrevná (anémie). Od té doby co beru železo, kyselinu listovou a B-komplex (důležitý hlavně vit. B12), tak mám klid.
Uvidíte jak vyjdou krevní testy.