Alergie - nic nepomáhá :-(

416
12.4.14 20:01

alergie ... nic nepomáhá :-(

Nemáte někdo radu, zkušenost, co by mi mohlo pomoct?
Jsem alergik, byla jsem alergik na fretku před těhotenstvím, potom během těhu a potom po celou dobu kojení u obou dětí jsem měla klid… loni jsem přestala kojit a začalo to, na alergu jsem dostala nějaké kapičky na zánět v očích a tabletky, na rýmu mi to moc nepomohlo, frkala jsem pořád, nakonec jsem z toho měla zánět dutin :? v červnu to přestalo a letos alergie opět nezaspala, beru tabletky Xados, kortikoidy do nosu Avamys ve spreji a ještě na červené oči kapičky Opathanol… nejspíš jsem teda k alergické rýmě chytla od malého i normální rýmu, ale vůbec nemůžu dýchat nosem, huhňám už přes týden a nevidím vůbec žádné zlepšení, čekala jsem, že mi ty všechny léky alergii utlumí :nevim: že to bude lepší… už fakt nevím, co si vzít, aby se mi uvolnil nos, smrkám, mám ale hustou žlutou rýmu a asi nevysmrkám všechno… začala jsem si šplíchat ještě do nosu Olynth a mořskou vodu a nic… nemáte radu, co pomohlo vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22036
12.4.14 20:02

Konstituční homeopatická léčba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
12.4.14 20:06

@Moniss Když máš hustou žlutou rýmu, pravděpodobně to způsobují bakterie, na to se dává Pamycon (musí předepsat dr). A jinak když ti nezabírá léčba na alergii, tak si zajdi na alergologii, asi ti budou muset změnit léčbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
12.4.14 20:09

@Moniss s tou rymou to mam stejne, jen me z nosu tece jen venku pri pcikani. Doma mam pocit ze mi do nosu nalili beton a nechali zatuhnout… Na noc kapu otrivin, pres den zvlhcuju jen morskou vodou pro alergiky- oranzovy physiomeer, snad spravne pisu. A jinak preckat.:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
12.4.14 20:11

S Olynthem opatrně, velmi snadno na něm vzniká závislost. Na co všechno jsi alergická? Jen na tu fretku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
12.4.14 20:12

@Moniss hustá žlutá rýma ale vypadá spíš na bakteriální záležitost, jak píše @Z.jev zajdi pro Pamycon, ten zabere spolehlivě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
12.4.14 20:15

@Moniss Sinupret :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
12.4.14 20:17

Jsem alergik na fretku, to mi zůstalo, ale po porodu se mi od loňska rozjela alergie na břízu (mám maximální hodnotu z těch testů, co se dělá na ruku č.10 :jazyk: ) a s tím spojenou bohužel i zkříženou alergii, která se mi začalo projevovat loni v létě a to na jabka, broskve, meruňky,… tento týden jsem zjistila, že mi vadí i ořechy :nevim:
Je teda pravda, že syn má od pondělka ATB - má zánět průdušek a dostal na pohotovosti i Pamycon na rýmu, tak to bych mohla zkusit kapat, i když je jen do PO. Jen otázka, zda si ho můžu kapat, když beru ty kortikoidy do nosu, že bych si dávala to i to… :?: možná jsem chytla něco od syna k té alergii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
12.4.14 20:19

No Sinupret by fakt možná mohl pomoci… :think: ten jsem nezkusila, že by se třeba ta rýma spustila ještě víc… a hlavně bych mohla zase normálně dýchat… díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
12.4.14 20:22

@Moniss pamycon zabere a to, že je jen do pondělka neřeš, den navíc nevadí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
12.4.14 20:27

Jdu na to… zkusím cokoliv… a ještě na netu jsem vyčetla toto a tam i přímo píšou kombinaci s Pamyconem:

KOMPLIKACE ALERGICKÉHO ZÁNĚTU :

alergický zánět se může komplikovat bakteriálním infektem - hnisavým zánětem očí a hnisavou rýmou. Proto se i tento typ zánětu musí léčit. K lékům protialergickým tedy přidáte ještě

A/ DO NOSU : Mukoseptonex, Pamycon, Bioparox¨

B/ DO OČÍ : : Ophtalmo-septonex, Ophtalmo-framykoin, Pamycon aj léky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
12.4.14 20:31

Žlutá rýma nebude z alergie, asi to bude chtit nejaky ATB. POkud nechces k dr, tak Bioparox (sprej, dychatko) je bez predpisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
12.4.14 20:43

Co se týče alergií, tak vám musím napsat zkušenost takovou..Trpěla jsem na šíleně na prach, pyly, roztoče, plísně a nevím, co ještě jiného..A co mě z toho dostalo byla pravidelná vakcinace. Vyžadovalo to tedy 5-ti letou pravidelnou docházku na očkování, ale vyplatilo se. Alergie se hodně potlačily a teď už jen sem tam pšíknu při velikém víření prachu a nebo když vítr sfoukne hodně pilu ze stromu :lol:. Stojí to opravdu za to a jsem ráda, že jsem na to tenkrát alergoložce kývla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
12.4.14 20:45

My hase bydlime v byte kde je strasna vlhkost a majitele to nezajima a tak se tady i ores nase snahy vytvorila plisen…koupila jsem savo proti plisnim a odvlhcovac vzduchu…no nepomohlo to alergie na plisne zacinajici cervenanim oci, ryma nezastavitelna, kychani, svedeni a paleni oci mistama mam astmaticky kasel. Ja uz zkousela vsechno a proste e toho nezbavim. Dokonce jsme odvlhcovace koupili i kvalitnesi do zasuvky a stejne plisne sou porad a nkcim nejdou zlikvidovat. Meli jsme dostat kvuli tomu byt od mesta i kvuli male ovsem na lrohlidce jsme zjistili ze je take plesnivy…nic mi nepomaha…asi se s tim musim smirit…ceresit prd platnej :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
12.4.14 20:46

@Moniss Z mé zkušenosti se ta křížená reakce bude rozšiřovat. Takhle jsem jednou skončila na pohotovosti, protože mi otekl krk ze syrového hrášku.

Chodím přes 4 roky na vakciny břízy, no je to lepší, že nemám astmatické záchvaty, ale zůstaly mi problémy s kýcháním a svěděním očí a krom jablek, lískových ořechů a mrkve už ostatní ovoce a zeleninu můžu. Ten syrový hrášek jsem tedy ještě neměla odvahu zkusit.
Na vakcinu mám slušnou reakci pokaždé stále :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek