Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemáte někdo radu, zkušenost, co by mi mohlo pomoct?
Jsem alergik, byla jsem alergik na fretku před těhotenstvím, potom během těhu a potom po celou dobu kojení u obou dětí jsem měla klid… loni jsem přestala kojit a začalo to, na alergu jsem dostala nějaké kapičky na zánět v očích a tabletky, na rýmu mi to moc nepomohlo, frkala jsem pořád, nakonec jsem z toho měla zánět dutin
v červnu to přestalo a letos alergie opět nezaspala, beru tabletky Xados, kortikoidy do nosu Avamys ve spreji a ještě na červené oči kapičky Opathanol… nejspíš jsem teda k alergické rýmě chytla od malého i normální rýmu, ale vůbec nemůžu dýchat nosem, huhňám už přes týden a nevidím vůbec žádné zlepšení, čekala jsem, že mi ty všechny léky alergii utlumí
že to bude lepší… už fakt nevím, co si vzít, aby se mi uvolnil nos, smrkám, mám ale hustou žlutou rýmu a asi nevysmrkám všechno… začala jsem si šplíchat ještě do nosu Olynth a mořskou vodu a nic… nemáte radu, co pomohlo vám?
@Moniss Když máš hustou žlutou rýmu, pravděpodobně to způsobují bakterie, na to se dává Pamycon (musí předepsat dr). A jinak když ti nezabírá léčba na alergii, tak si zajdi na alergologii, asi ti budou muset změnit léčbu
@Moniss s tou rymou to mam stejne, jen me z nosu tece jen venku pri pcikani. Doma mam pocit ze mi do nosu nalili beton a nechali zatuhnout… Na noc kapu otrivin, pres den zvlhcuju jen morskou vodou pro alergiky- oranzovy physiomeer, snad spravne pisu. A jinak preckat.:(
S Olynthem opatrně, velmi snadno na něm vzniká závislost. Na co všechno jsi alergická? Jen na tu fretku?
@Moniss hustá žlutá rýma ale vypadá spíš na bakteriální záležitost, jak píše @Z.jev zajdi pro Pamycon, ten zabere spolehlivě
Jsem alergik na fretku, to mi zůstalo, ale po porodu se mi od loňska rozjela alergie na břízu (mám maximální hodnotu z těch testů, co se dělá na ruku č.10
) a s tím spojenou bohužel i zkříženou alergii, která se mi začalo projevovat loni v létě a to na jabka, broskve, meruňky,… tento týden jsem zjistila, že mi vadí i ořechy ![]()
Je teda pravda, že syn má od pondělka ATB - má zánět průdušek a dostal na pohotovosti i Pamycon na rýmu, tak to bych mohla zkusit kapat, i když je jen do PO. Jen otázka, zda si ho můžu kapat, když beru ty kortikoidy do nosu, že bych si dávala to i to…
možná jsem chytla něco od syna k té alergii…
No Sinupret by fakt možná mohl pomoci…
ten jsem nezkusila, že by se třeba ta rýma spustila ještě víc… a hlavně bych mohla zase normálně dýchat… díky ![]()
@Moniss pamycon zabere a to, že je jen do pondělka neřeš, den navíc nevadí ![]()
Jdu na to… zkusím cokoliv… a ještě na netu jsem vyčetla toto a tam i přímo píšou kombinaci s Pamyconem:
KOMPLIKACE ALERGICKÉHO ZÁNĚTU :
alergický zánět se může komplikovat bakteriálním infektem - hnisavým zánětem očí a hnisavou rýmou. Proto se i tento typ zánětu musí léčit. K lékům protialergickým tedy přidáte ještě
A/ DO NOSU : Mukoseptonex, Pamycon, Bioparox¨
B/ DO OČÍ : : Ophtalmo-septonex, Ophtalmo-framykoin, Pamycon aj léky
Žlutá rýma nebude z alergie, asi to bude chtit nejaky ATB. POkud nechces k dr, tak Bioparox (sprej, dychatko) je bez predpisu.
Co se týče alergií, tak vám musím napsat zkušenost takovou..Trpěla jsem na šíleně na prach, pyly, roztoče, plísně a nevím, co ještě jiného..A co mě z toho dostalo byla pravidelná vakcinace. Vyžadovalo to tedy 5-ti letou pravidelnou docházku na očkování, ale vyplatilo se. Alergie se hodně potlačily a teď už jen sem tam pšíknu při velikém víření prachu a nebo když vítr sfoukne hodně pilu ze stromu
. Stojí to opravdu za to a jsem ráda, že jsem na to tenkrát alergoložce kývla.
My hase bydlime v byte kde je strasna vlhkost a majitele to nezajima a tak se tady i ores nase snahy vytvorila plisen…koupila jsem savo proti plisnim a odvlhcovac vzduchu…no nepomohlo to alergie na plisne zacinajici cervenanim oci, ryma nezastavitelna, kychani, svedeni a paleni oci mistama mam astmaticky kasel. Ja uz zkousela vsechno a proste e toho nezbavim. Dokonce jsme odvlhcovace koupili i kvalitnesi do zasuvky a stejne plisne sou porad a nkcim nejdou zlikvidovat. Meli jsme dostat kvuli tomu byt od mesta i kvuli male ovsem na lrohlidce jsme zjistili ze je take plesnivy…nic mi nepomaha…asi se s tim musim smirit…ceresit prd platnej ![]()
@Moniss Z mé zkušenosti se ta křížená reakce bude rozšiřovat. Takhle jsem jednou skončila na pohotovosti, protože mi otekl krk ze syrového hrášku.
Chodím přes 4 roky na vakciny břízy, no je to lepší, že nemám astmatické záchvaty, ale zůstaly mi problémy s kýcháním a svěděním očí a krom jablek, lískových ořechů a mrkve už ostatní ovoce a zeleninu můžu. Ten syrový hrášek jsem tedy ještě neměla odvahu zkusit.
Na vakcinu mám slušnou reakci pokaždé stále
.