Alergie v 16 měsících?

1914
25.4.13 22:15

Alergie v 16 měsících?

Dobry vecer maminky, chtela bych se zeptat.. Nasi male uz skoro dva tydny tece z nosu, svetla pruhledna ryma, chrci to v ni, ale ne porad, navic posledni dny ma dost zarudla ocicka, myslite, ze by to mohla byt alergie? Projevuje se uz takhle brzy? Ja jsem silny alergik, ale pamatuju si, ze jsem s tim zacala mit problemy ve skolce, nebo v 1. tride.. Ja tedy doufam, ze to alergie neni, ale uz se toho zacinam obavat. Moc dekuju za odpovedi a zkusenosti, hezky vecer!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22043
25.4.13 22:16

Alergie se může projevit v každém věku.

Pokud máš konkrétní podezření, domluv se s pediatrem, aby Ti dal doporučení na alergologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
25.4.13 22:19

@saiiimona ano, může. zvláš´t u dítěte jehož rodič je silný alergik. určitě bych se domluvila s pediatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
25.4.13 22:20

@BohunkaP Nas pediatr je nemocny a asi jeste dlouho bude :-( Je tam jen sestricka a zastupuje ho takovej… no nic moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
25.4.13 22:23

Určitě může. Syn má rok, a ted na jaře, jak všechno kvete, začíná kýchat. A to má po mě, taky jsem na to alergická.

• Citovat
  • Upravit
22043
25.4.13 22:24
@saiiimona píše:
Nas pediatr je nemocny a asi jeste dlouho bude :-( Je tam jen sestricka a zastupuje ho takovej… no nic moc
:nevim: :nevim:

A co kdybys řešila fakt vážný problém?

Pokud je Tvůj pediatr nemocný skutečně dlouhodobě, tj. v řádu měsíců, musí mít kvalitní zástup. Nemá-li, je potřeba pediatra změnit.

Pokud budeš chtít doporučení na alergologii, počítej s objednacími lhůtami v řádu několika týdnů, leckde i měsíců. Budeš-li čekat na svého pediatra, může se Ti snadno stát, že alergolog Tvé dítě uvidí dávno po skončení letošní sezóny.

Příspěvek upraven 25.04.13 v 22:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
25.4.13 22:24

Mé dcerce se projevilo astma už v 5 měsících… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
25.4.13 22:27

@BohunkaP jojo, ja vim, uz jsem premyslela nad znenoz, mozna k nemu zkusime zajet a uvidime, jak to bude..

Jak delaji takhle malym detem testy, nevite? Stejne jako dospelym 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
25.4.13 22:29

Na testy se čeká, pokud přišla s alergenem do styku poprvé a má reakci teprve chvíli, v krvi se to ještě neprokáže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
25.4.13 22:31

@ivodička Takze berou krev a stejne az dyl, ne hned, ju?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
25.4.13 22:35

@saiiimona Jo, déle. tak to bylo u nás. Malá měla astma v 5 měsících celé jaro a krev prý byla zbytečná, jelikož přišla do styku s alergenama prvně, v krvi se protilátky ukážou až o hodně déle…a to jsme byli na spreyích ventolinu a ecobecu…teď je ji rok a půl, stále dýcháme spreye a testy z krve nám dělali zatím pouze na bílkovinu, lepek, laktozu - to by se prý už mohlo ukázat. Vše negativní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3619
25.4.13 22:36

Syn se buď s alergií narodil, nebo se mu vytvořila kolem 4 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9577
25.4.13 23:07
@saiiimona píše:
Dobry vecer maminky, chtela bych se zeptat.. Nasi male uz skoro dva tydny tece z nosu, svetla pruhledna ryma, chrci to v ni, ale ne porad, navic posledni dny ma dost zarudla ocicka, myslite, ze by to mohla byt alergie? Projevuje se uz takhle brzy? Ja jsem silny alergik, ale pamatuju si, ze jsem s tim zacala mit problemy ve skolce, nebo v 1. tride.. Ja tedy doufam, ze to alergie neni, ale uz se toho zacinam obavat. Moc dekuju za odpovedi a zkusenosti, hezky vecer!

nám dětská doktorka říkala, že nemá smysl chodit na alergologii dokud malému nebudou dva roky… od narození měl rýmu (neměl ji jen dva měsíce v létě), kašlal a i v kočárku se dusil.. tak jsme si v jeho 19. měsících vydupali doporučení na alergologii..tam mu vzali krev a paní doktorka říkala, že se to u tak malých dětí většinou v krvi neprojeví, takže se asi nedovíme na co je alergický (výsledky budou za týden) :nevim: ale je to hrozné, když mu 10 měsíců v roce teče z nosu a kašle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
26.4.13 00:35

@saiiimona, alergie to být může. Imunitní systém se dětem po narození teprve rozvíjí, učí, postupně pracuje a i alergie se postupně objevují a projevují. Do roka se to nedá řešit, neumějí si to testy potvrdit a musí se počkat, teď nevím přesně jestli opravdu až do těch dvou let. Ale určitě se dá děcku ulevit, kamarádky holčička brala v roce Aerius sirup a pomáhal jí, čímž se alergie vlastně potvrdila. Oba její rodiče jsou silní alergici. Takže za doktorkou zajdi a prober to s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
26.4.13 07:47

Tak ja asi skocim tady za sestrickou a zeotam se, jestli nevi co a jak, jestli nic neporadi, tak zajedeme za tim doktorem a uvidime, chjo, ja se modlila, aby se mala alergii vyhla.. Zrovna vcera rikali ve zpravach, ze je alergicky uz kazdy 2. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek