Alergie v zimě

Anonymní
28.1.25 08:53

Alergie v zimě

Ahoj,

už třetí měsíc mám rýmu, rána a večery jsou šílené - kýchání, smrkání… mám to takto už pět let, od porodu se mi spustila alergie na úplně všechno, do té doby jsem alergická nebyla. Tento rok je to ale šílené. Mám cezeru, ale ta mi nepomáhá, k alergoložce se dostanu nevím kdy. Ale celkově bych chtěla poradit, co to může spouštět. Doma máme čisto, ale samozřejmě věřím, že v matracích, posteli, křesle roztoči jsou, ikdyž je čistíme. Z rostlin mám jen draceny a “blázna”. Trvá to už od podzimu, už jsem měla i zánět dutin… zatím mám brátvtu cezeru, ale to je beze změny. Zabralo vám něco volně prodejného, nebo nějaký alergen doma, co by mě nenapadl? Doma máme max akvarijní rybičku… Jsem už docela zoufalá, věčně oteklé oči, nos teče… :zed: díky za jakýkoli tip

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21542
28.1.25 09:14

Takže diagnostiku od doktorky na přesné alergeny nemáš? Klidně to mohou být u plísně. Ale zde se nedá radit, když nevíš, proti čemu bojuješ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
28.1.25 10:17
@Anonymní píše: Více

No, a nemáš doma třeba prachové peřiny, polštáře nebo cokoliv péřového?

Já doma nesnesu cokoliv, co je s peřím. škaredě jsem se tvářil i na „lapač duchů“ (k čemu takové nesmysly?).

Nebo někde na zdi plíseň, zatuchlinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.25 16:07

To jsem zapomnela napsat, testy na alergii mi delali, jsem alergicka prakticky na pyly, roztoce slabe, silneji na nejake stromy, lipy a travy… doma mame protialergicke polstare, jelikoz i muz je alergik. Plisne moc nevim kde, mame pomerne novy, moderni byt po rekonstrukci, nic stareho a plisne se nedelaji, vlhkost sledujeme, mame optimalni. Pred prckem jsme bydleli prakticky ve sterilnim prostredi, jsme ujeti na poradek :D. Ale jako samozrejme chapu, ze muze byt nekde neco schovane… jen uz jsme to tady vse prosli a jedine co me proste napadlo jsou kytky, mozna calouneni (mame boxspringovku a kresla) a ta akvarijni ryba :palec: … prave by me zajimalo, jestli nekdo nema zkusenost s necim, co by ho nikdy nenapadlo, ze je alergen treba :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek