Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Nedomlouvali jsme se na dárku, já už jsem měla pro dceru jiný dárek
@Aure píše:
Dobrý den,
mám 16 letou dceru s prvního manželství. Jeji otec na ní od tří do patnácti let platil 1000 Kč. Když dcera nastoupila na střední školu požádala jsem ho vyšší alimenty. Domluvily jsme se tedy na 2500 Kč. Ale teď jsou prázdniny a on mi opět poslal 1000 Kč stim že jsou přeci prázdniny. Máte s tím někdo skutečnost prosim? Zvažuji že se obrátím na soud.
Děkuji
Presne na toto jsem se ptala na socialce: muj ex rekl, ze si deti bere v cervenci na tyden a tudiz mi o tyden pokrati alimenty, kdyz je bude zivit. Na soc. mi rekli, ze v zadnem pripade. Vysi vyzivneho urcil soud a kraceni neni mozne, i kdyby si vzal deti na mesic. Takze asi tak.
Je to smutný, budu to řešit přes soud.13 let jsem měla trpělivost, ale ta už mi došla.
@Veveří píše:
Presne na toto jsem se ptala na socialce: muj ex rekl, ze si deti bere v cervenci na tyden a tudiz mi o tyden pokrati alimenty, kdyz je bude zivit. Na soc. mi rekli, ze v zadnem pripade. Vysi vyzivneho urcil soud a kraceni neni mozne, i kdyby si vzal deti na mesic. Takze asi tak.
Můj zredukoval alimenty i na jednu korunu (nebo nezaplatil vůbec nic), nebo zaplatil o několik tisícovek méně. Soudní exekutor ho přesvědčil, že krátit výživné není dobrý nápad
. Celá akce ho stála víc, jak měsíční výživné a to nemáme pár korun. No, snad se poučil
.
Je to smutný. Plati přece na své děti ale dělají vše proto jak ušetřit.
Tady nejde o děti. Tady jde o to, jak matce dětí zkomplikovat život
.
Tady je smutná jedna věc že všechny ženský, co sem napsaly, se nepozastavily nad jednou věcí. Vždyť ty holce je 16 let. Tak sama by měla mít zájem stýkat se s otcem a pokud je normální, mít s ním dobrý vztah. Jenže víme jak to bejvá, tvůj fotr je hajzl, málo platí atd., tak zřejmě je vztah na bodu mrazu a tím pádem se mu nechce platit. V normálním vztahu by to fungovalo že by dostávala od otce kapesný přímo na ruku a ještě by si užili spolu víkendy na kolech a dovolený ve skalách. U nás, to ještě ve fungující rodině, jsem o dceři věděl víc než její máma a to ještě i do dneska, kdy dcera má už svojí rodinu.
Ale moje dcera má se svým otcem dobrý vztah. Nikdy jsem mu v ničem nebránila a stýkají se dodnes. Já jsem dceru nikdy do ničeho nezatahovala, tak buďte tak hodný a neházejte všechny do jednoho pytle. A pokud jí její otec dá nějaké peníze tak je to jeho věc, ale nemusí mi hned vyčítat kolik jí dal peněz když byla u něj
Já jsem si ze svého prvního manželství nic neodnesla.Se vším jsme šli na půl a to i finančně. Prvnich sedum let po rozvodu jsem platila dluhy
@strýček sally