Alimenty bez tatínka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
@Liv21 píše: Více
Tak ten pan, co tam byl s tebou a podepsal papiry muze platit.
To je zase flame diskuze, ze? Uz jen to oznaceni drobeček.
tak na to umělé oplodnění jsi asi šla sama dobrovolně, navíc pokud vím, tak u nás není povoleno umělko bez partnera ![]()
nikdo tě nenutil pořizovat si drobečka, kdo chce opičku, musí mít na banány,
a ještě rada - když na to nemáš, tak dej drobečka do přímé adopce - a ještě získáš penízky, není zač ![]()
To je zase provokace ![]()
Určitě něco vyškemráš, teď se rozdává na všechny strany nejvíc v historii, vzhledem k tomu, co si národ zvolí příště, to bude jistě ještě hojnější, pořádně to ještě roztočíme, než se to rozpadne ![]()
Nemám nic proti tomu, aby si žena pořídila dítě sama. Jsem rozvedená, děti nakonec vychovávám taky úplně sama a tabu tohle pro mě není. Ale měla by to dělat žena, co je zabezpečená, zodpovědná a ideálně trochu lucidní. Ale tak už to tu chodí, že ti zodpovědní platí těm ostatním, stavidla se otevřela, už z toho asi není cesta ven, to jsou ty nevýhody demokracie a sociálního státu, zodpovědní si živí nezodpovědné a ti jim celou dobu u voleb ještě škodí ![]()
Ne, nic takového jako „alimenty od státu“ pro dobrovolné samoživitelky neexistuje. Když sis dítě záměrně pořídila sama, muselo ti být jasné, že ho taky sama budeš muset živit. A jak je napsáno výše, pokud dárce spermatu není anonymní, můžeš chtít alimenty po něm.
Počítej ale s tím, že biologický otec má na dítě stejný nárok jako ty, i když je to pro tebe třeba úplně neznámý člověk. Osobně bych radši měla dvě brigády navíc než střídavou péči s dárcem, z kterého se může vyklubat kdoví kdo, ale to je jen můj pohled na věc.
@annali píše: Více
Darce spermatu muze byt anonymni, ale vzdy tam figuruje neanonymni muz, ktery dava souhlas s oplodnenim.
@stinga píše: Více
Protoze troll, evidentne se v tom ani nevyzna.
@Tarena píše: Více
V České republice. Mohla být na klinice v zahraničí, co my víme. Nepíše, kde byla.
@annali píše: Více
Sociální pripad bez penez? Spatne vymysleny pribeh.
@Tarena píše: Více
Tak vzhledem k cenám umělého oplodnění v zahraničí bych se nedivila, kdyby nakonec skončila těhotná, ale bez peněz. To není zas tak mimo. ![]()
Ne vážně, já to taky vidím spíš jako provokativní příspěvek, jen jsem chtěla napsat, že taková situace (dobrovolná samoživitelka nemá možnost žádat alimenty) reálně může nastat. Ale pak se opravdu musí starat jen sama.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat zda je nějaký příspěvek od statu místo alimentů, když ten drobeček nebude mít tatinka??? Byla jsem na umělém oplodnění a jsem na něj úplně sama.